Nova vest
Fudbal

Petak, 21.09.2012.

10:55

Heski potpisao za Njukasl

Bivši napadač reprezentacije Engleske Emil Heski potpisao je ugovor sa ekipom Njukasl Džets iz Novog Južnog Velsa.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

Heski je na kraju prošle sezone napustio redove Aston Vile, a u karijeri je do sad igrao i za Liverpul, Birmingem, Vigan i Lester.

34-godišnji napadač potpisao je jednogodišnji ugovor sa ekipom iz Australije, a trener Gari van Egmond je izrazio oduševljenje što je u klub napadač kakav je Heski.

“Emil je igrač sa neverovatnim iskustvom u Premijer ligi, a za reprezentaciju je odigrao 62 meča”, rekao je Van Egmond.

Heski, koji je u karijeri osvojio FA kup, Liga kup i Kup UEFA odigrao je 516 mečeva u Premijer ligi i postigao 110 golova. Nastupao je i na dva Svetska prvenstava sa Engleskom, zabeleživši 62 nastupa i postigavši sedam golova.

“Ovo je jedan novi, jako uzbudljiv period mog života i radujem se tome što ću nastupati u A-ligi, ali najviše zbog toga što ću pokušati da pomognem Džetsima”, rekao je Heski.

Heski je tako za vrlo kratko vreme postao drugo veliko ime koje je potpisalo za neki klub u Australiji nakon što je legenda Juventusa Alesandro del Pjero potpisao za Sidnej.

“Emil je fudbal igrao na najvišem nivou u Engleskoj, a prošle sezone je igrao za Aston Vilu, svesni smo koliko on može i pre svega smo presrećni zbog toga što želi da bude deo uspeha Njukasl Džetsa. Njegov odnos sa Robijem Faulerom i Majklom Bridžisom je fenomenalan a oni su ga uputili u to šta A-liga može da ponudi”, rekao je izvršni direktor A-lige Demijen de Bohun.

Heski će u Njukasl Džetsima igrati sa zemljakom Majklom Bridžisom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve