Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 13.09.2012.

19:32

Pazarci traže pomoć UEFA

Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je da je razočaran odlukom drugostepene komisije FS Srbije.

Izvor:

Autor:

Default images

Komisija odbila njihovu žalbu da se utakmica protiv Spartaka odigra uz prisustvo publike i najavio da će zatražiti pomoć od UEFA.

FS je kaznio Novi Pazar igranjem dve utakmice bez navijača na domaćem terenu zbog incidenata u prvom kolu Superlige, kada su se pristalice tog kluba medjusobno sukobile na meču protiv niškog Radničkog, koji je odigran 11. avgusta.

Novopazarci su Crvenu zvezdu dočekali pred praznim tribinama, a ista situacija biće i u subotu kada im u goste dolazi subotički Spartak.

"Fudbalski klub Novi Pazar i svi u gradu zgranuti su skandaloznom odlukom drugostepene komisije FS da neprihvati našu žalbu i dozvoli nam da igramo pred publikom protiv Spartaka. Time potvrđuju sumnju mnogih ljubitelja fudbala da je prvostepena kazna izrečena kako bi olakšali gostovanje Crvene zvezde u Novom Pazaru. Očigledno da fudbalska birokratija šalje poruku da se fudbal igra zbog njih i njihovih honorara, a ne zbog publike na koju se ti isti stalno pozivaju", navodi se u saopštenju Novog Pazara.

Iz kluba poručuju da ih "pojedinci u FS tretiraju kao eksperimentalne kuniće i svaki incident drakonski kažnjavaju".

"Ovakav tretman prema fudbalskom klubu daje za pravo onim snagama u našem kraju koji tvrde da smo diskriminisani u mnogim oblastima pa i u fudbalu što gubi naš osnovni smisao da kroz fudbal približimo Novi Pazar ostalim delovima Srbije. Pošto naši zahtevi, molbe i žalbe nisu naišle na pozitivan odziv u FŠ, a sve u interesu fudbala, zbog retrogradnih pojedinaca koji na Novi Pazar gledaju kao na neko strano telo, potražićemo pomoć od UEFA".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

12 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d