Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.08.2012.

17:53

Partizan izgubio, odluka u Beogradu

Fudbaleri Partizana izgubili su od Trumsea u Norveškoj sa 3:2 (1:1) u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Revanš je za sedam dana u Beogradu.

Svih pet golova postignuto je glavom – domaći su vodili sa 1:0, Partizan je izjednačio preko Saše Markovića, zatim je Trumse poveo sa 3:1, a gol nade za ’crno-bele’ postigao je 18-godišnji Mitrović. Idealnu šansu za izjednačenje propustio je Lazar Marković, koji u završnici nije iskoristio situaciju ’jedan na jedan’.

Na stadionu je pet i po hiljada gledalaca, a UEFA ne dozvoljava da se koristi tribina iza gola. Navijači Trumsea klonili su duhom jer dugo nema titule, bar se tako može čuti u Norveškoj. Saša Ilić je rovit i zbog toga nije počeo meč.

Prvo uzbuđenje viđeno je pred golom Partizana – najviši posle ubacivanja iz kornera bio je Mbođi, ali je glavom poslao loptu pored gola.

I ‘crno-beli’ su imali dve solidne, ali nedorečene akcije pre nego što je u sedmom minutu Trumse ponovo zapretio – Stojković je bespotrebno istrčao, ali je Ondrašekov šut izblokirao Aksentijević i lopta je otišla u korner.

Pritisak Norvežana se nastavio, samo nekoliko minuta kasnije Jensen je posle dubinske lopte imao veliku šansu, ali je Miljković pravovremeno intervenisao.

Usledio je period nešto mirnije igre, uglavnom na sredini terena, a napadi Trumsea uglavnom su okončavani na ivici kaznenog prostora. Sa druge strane, Partizan je jednom zapretio iz kontre, ali Tomićev udarac završio je preko gola.

Na isteku pola časa igre ‘crno-beli’ su imali lepu šansu, ali je Babović u kontri ‘tri na dva’ presporo dodao loptu Tomiću.

U nešto sporijem ritmu igralo se sve do 37. minuta, a tada je domaći tim stigao do vođstva – Aleksandar Prijović nekadašnji U18 reprezentativac Srbije, idealno je iskoristio centaršut Dragea sa desne strane i glavom je sa pet metara poslao loptu od prečke u gol.

Tri minuta kasnije ‘crno-beli’ su imali solidnu šansu, ali je Saša Marković iz voleja šutirao preko gola posle ubacivanja sa desne strane. Međutim, ono što nije uspeo tada, Saši Markoviću pošlo je za rukom u 42. minutu – Volkov je centrirao sa leve strane, a Marković je glavom savladao Salmana. Sličan gol kao Trumseov vodeći.

U poslednjim sekundama prvog poluvremena domaća ekipa imala je fantastičnu šansu, ali ostalo je 1:1. Stojković je nedovoljno dobro izboksovao loptu posle ubacivanja, ali je u nastavku akcije Miljković spasao siguran gol izbacivši loptu sa linije posle udarca Kristijansena.

Drugo poluvreme počelo je u prilično brzom ritmu, ni Partizan ni Trumse nisu se štedeli, ali uprkos tome većih šansi za gol nije bilo.

U 54. minutu Mbođi je glavom šutirao pravo u Stojkovića, a već u narednom napadu tim Vladimira Vermezovića imao je najbolju šansu na meču – Stefan Šćepović izašao je sam pred golmana domaćih, ali je šutirao pravo u Salmana.

Ubrzo je Šćepović izašao iz igre, a zamenio ga je Aleksandar Mitrović.

Samo nekoliko minuta kasnije i Trumse je imao veliku šansu – Kristijansen je idealno uposlio Prijovića, koji je obišao Stojkovića, ali je bio i suviše iskosa od gola, pa je pogodio stativu.

Ko promaši priliku, izlazi napolje – slično kao i Šćepović, Prijović je vrlo brzo zamenjen, a u igru je ušao Johansen. Nedugo zatim odličnu priliku imao je i Drage, ali je sa desetak metara šutirao preko gola.

Partizan je uglavnom pokušavao kontrama da ugrozi gol Norvežana, ali nije bilo konrektnijih i preciznijih napada. Sa druge strane, Trumse je pojačavao pritisak i u 77. minutu stvorio je novu prednost – Drage je izveo korner sa desne strane, a Bjerk je bio najviši na prvoj stativi i glavom je zatresao mrežu ’crno-belih’ (2:1).

Očajne reakcije Partizanove odbrane posle prekida koštale su ’crno-bele’ novog primljenog pogotka – u 81. minutu snažni Mbođi je posle centaršuta iz slobodnog udarca glavom ponovo sproveo loptu u gol Stojkovićeva.

Radost na stadionu u Trumseu nije se nije stišala, a Partizan je već smanjio zaostatka – Lazar Marković je ubacio loptu u šesnaesterac, a mladi Aleksandar Mitrović fantastično je reagovao i glavom je poslao loptu od stative u gol.

Situacija je pre samo nekoliko minuta delovala izgubljeno za ’crno-bele’, a samo tri minuta kasnije Partizan je bio nadomak izjednačenja – posle kardinalne greške domaćih, Lazar Marković imao je ’jedan na jedan’ sa Salmanom, ali je golman Trumsea ponovo bio uspešniji.

Do kraja nije bilo izglednih prilika i Partizan će u Beogradu imati dobru šansu da se plasira u grupnu fazu LE.

Partizan: Stojković – Aksentijević, Miljković, Ivanov, Volkov – S. Marković (Smiljanić 90'), Kamara – Tomić, Babović (Ilić 80'), L. Marković – S. Šćepović (Mitrović 56'). Klupa za rezerve: Petrović, Stanković, Ninković, Lovre, Ilić, Smiljanić, Mitrović.
Trumse: Salman, Kristijansen, Bjerk, Kopinen, Sis (Ineštad 78'), Anderesen (Bendiksen 73'), Mbođi, Jensen, Drage, Prijović (Johansen 63'), Ondrašek. Klupa za rezerve: Lekstom, Borbi, Johansen, Bendiksen, Ineštad, Lisvolt, Arst.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

348 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve