Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.07.2012.

19:01

EP U19: Debakl Srbije za kraj

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije završila je takmičenje na Evropskom prvenstvu u Estoniji sa nula bodova i jednim postignutim golom!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

’Orlići’ su u poslednjem trećem kolu B grupe izgubili od vršnjaka iz Hrvatske sa 3:0 i tako ostali i bez plasmana na Svetsko prvenstvo naredne godine.

Golove za selekciju Hrvatske, koja je kao trećeplasirana u grupi obezbedila plasman na šampionat sveta, postigli su Pavličić u drugom i Pongračić u 49. i 57. minutu utakmice.

Hrvati su mogli i u polufinale, ali samo uz pobedu Francuske nad Engleskom u drugom meču grupe, a to se nije dogodilo pošto su Englezi slavili sa 2:1.

Ostaje da se vidi da li će posledice za debakl u Estoniji snositi samo selektor Zoran Marić, ili će odgovornost preuzeti i predsednik saveza Tomislav Karadžić.

Već u drugom minutu Hrvati su poveli golom Domagoja Pavičića.

U drugom meču Engleska je povela protiv Francuske pogotkom Lundstrama u 16. minutu, ali su "triklori" izjednačili preko Veretoa 15 minuta kasnije. Francuzi su maksimalno koristili greške golmana Džonstona, ali ni njihov čuvar mreće nije blistao, pa je posle njegove greške nakon kornera, Engleska ponovo povela u 39. minutu preko Kina.

Reprezentacija Srbije je u drugom minutu prvog poluvremena primila prvi, a u četvrtom minutu nastavka i drugi gol. Strelac za Hrvatsku u 49. minutu bio je Pongračić. Naša selekcija nikako nije mogla da konsoliduje redove, a u 57. minutu svoj drugi a treći gol za Hrvatsku postigao je Pongračić za ubedljivih 3:0.

Do kraja meča nije bilo više promena rezultata iako je Ninković probao da savlada protivničkog čuvara mreže u barem pet situacija.

Srbija: Pajović - Stojković, Petrović, Mijailović, Spajić - Dimić, Poletanović, Đurđević, Ninković - Radoja, Čavrić

Hrvatska: Sluga, Grupec, Aleksić, Mrzljak, Mitrović, Čalušić, Pavičić, Čabraja, Miškić, Čolak, Pongračić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

146 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve