Fudbal 146

Ponedeljak, 09.07.2012.

19:01

EP U19: Debakl Srbije za kraj

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije završila je takmičenje na Evropskom prvenstvu u Estoniji sa nula bodova i jednim postignutim golom!

EP U19: Debakl Srbije za kraj IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

146 Komentari

Sortiraj po:

Anton

pre 11 godina

wallaxy malo vise povijesta a malo manje SANU

Srbija nije legetimna nasljednica SFRJ jel niste vi tu drzavu stvorili niti ste u nju ulagali nego su Hr i Slo. A zaboravis da je tito bio Hrvat.

Anton

pre 11 godina

Babin zub-e I ja sam tako odgajan ali čitajući ove komentare ne pominjem nikoga u meni se stvara nažalost revanšizam i zato sam napisao to što sam napisao. Tvoj komentar je korektan. Hvala!

Wllaxy

pre 11 godina

Kao prvo nista ne prisvajamo jer smo mi legitimni naslednici bivse Jugoslavije - i u UN i u MOK i inace, plus smo mi jedini ostali kao naslednici stare drzave po svim pitanjima dok su svi drugi svojevoljno odabrali da se osamostale i krenu iz pocetka. Ipak ako gledamo i rezultate kada smo ostali samo u zajednici sa Crnom Gorom imamo mnogo bolje rezultate jedino ako ne mislis da je doprionos kosarkasa iz Crne gore kojih je u najboljem slucaju bilo 1-2 i to ne nosilaca igre bio nemerljiv osvajanjima zlata na EP 1995,1997,2001, zlata na SP 1998 i 2002, srebro na OI 1996 pa to negiras. Da te podsetim - Ali izvoli link pa se malo edukuj po tom pitanju - http://en.wikipedia.org/wiki/FR_Yugoslavia_national_basketball_team, a evo i zvanicnog linka koji kaze da nista JA ne prisvajam vec da jeste tako... Ovo je za kosarku ali vazi i za ostale sportove.
Btw kad vec pominjes da ste vi od osamostaljenja osvojili 8 timskih medalja a mi samo 7 (jedno zlato vise) zasto ne kazes da ste vi samostalni vec 21 godinu a mi samo 7 godina. Sto te je sramota da priznas da za triput vise vremena imate samo jednu medalju vise? Bitno je da imate prave Hrvate tipa Eduardo, Drejper i slicno. I daj reci mi koji su to uspesi mladih erkipa Hrvatske u kosarci a ja cu ti reci kolko stane u ovih par reda U16 prvaci evrope 1997, 1999, 2001, 2003... U 18 prvaci evrope 2005, U19 prvaci sveta 2007, U20 prvaci evrope 2006, 2007, 2008, ima jos al' nema mesta... Toliko o vasim talentima...

jjkl

pre 11 godina

sada kad smo apsolvirali da je Hrvatska uspješnija sportska nacija od Srbije, da se vratim ovoj utakmici i čestitam momcima na dobrom nastupu, 1 gol je odlučio da ne prođemo dalje, ali nema veze.

Davor

pre 11 godina

Dolaze nam olimpijske igre u Londonu gdje se najviše vrednuje snaga jedne sportske nacije, do sada;

Olimpijske igre (od 1992) podaci sa službene stranice olimpijskog sporta

Hrvatska 7 zlatnih 11 srebra 9 bronci = 27

Srbija 2 zlata 5 srebra 5 bronci = 12 ( 1996 i 2000 Yu, 2004 Srbija i Crna Gora, 2008 Srbija , da ne kmečite + Crnogorci)

U kolektivnm sportovima :

Hrvatska 2 zlata 2 srebra 0 bronca

Srbija 1 zlato 2 srebra 1 bronca

s napomenom da HR ima 4,5 mil, Srbija oko 7-8 mil stanovnika

Drazen Petrovic

pre 11 godina

@Wllaxy

http://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatska_vaterpolska_reprezentacija
http://hr.wikipedia.org/wiki/Srbijanska_vaterpolska_reprezentacija

linkovi sve govore - Hrvatska od samostalnosti n a velikim natjecanjima (EP,SP te OI)ima 2 zlata, cak 4 srebra, te 2 bronce. Srbija od SAMOSTALNOSTI (ne prisvajaj medalje sa drugim drzavama, to konstantno radite) ima 3 zlata, samo 2 srebra te 2 bronce. dakle - Hrvatska ima vise medalja u vaterpolu. Bilanca uspjeha klubova je kudikamo veca, pa uzmi samo cinjenicu da je Mladost iz Zagreba (moj bivsi klub kao juniora inace) proglasena najboljim vaterpolo klubom proslog stoljeca a gdje su tu i uspjesi drugih jakih hrvatskih klubova kao Juga, Primorja i drugih. Da ne govorim koliko su Hrvati doprinijeli srpskom vaterpolu, pa taj VK Partizan je osnovao upravo Hrvat Vlaho Orlic! od kojeg taj klub ima uspjehe a u koji dovodi hrvatske igrace kao Antunovica, Belamarica, Marovica. ogicno je da imamo jacu tradiciju vaterpola i zbog mora. Ista stvar je i sa srpskim nogometom koji ne bi ni postojao ni u klupskom smislu da nije bilo prije svega Tudjmana koji je osnovao NK Partizan a za koji je igralo gro hrvatskih proslavljenih nogometasa koji su gle cuda igrali i za reprezentaciju NDH (Glaser, Bebek, Brozovic i jos neki primjerice).

Da ne govorim o doprinosu Hrvata kosarci i nogometu koji su nemjerljivi.
U daleko najpopularnijem i najmasovnijem i sportu u koji se najvise novca ulaze - nogometu - daleko ste slabiji po rezultatima od Hrvata.

Babin_zub

pre 11 godina

Antone,
meni je bila cast pratiti taj tim jer je to bio tim najboljih iz nase tadasnje zajednicke drzave.Nije me interesovalo koliko je u timu srba,hrvata,bosanaca...Pa i fk Crvena Zvezda je u svom sastavu imala malo srba kada je osvojila KES,a da se nismo raspali na onakav nacin u nas klub bi dosli i Boban,Suker i Stanic,zatim Babunski iz Vardara i ko zna ko jos(sa ovima je posao bio ugovoren).Pa sta?To je bila nasa zajednicka drzava i mi smo zaista verovali u tu "petokraku".Tako smo odgajani za razliku od vas.

Anton

pre 11 godina

F I N A L E


CHILE 25 October 1987 18:00 SANTIAGO DE CHILE 65000
Match Officials
Referee
LOUSTAU (ARG)
Assistant Referee 1
LUN

Assistant Referee 2
HANSAL (ALG)


Goals scored
BOBAN (YUG) 85',
WITECZEK (FRG) 87' Penalty goal

Yugoslavia



LEKOVIC (GK)

BRNOVIC

JARNI

PAVLICIC

JANKOVIC

MIJUCIC

BOBAN

PAVLOVIC (-88')

SUKER

PETRIC

SKORIC

Substitute(s)

PIPLICA (GK)

STIMAC

PROSINECKI

MIJATOVIC

ANTONIC

DJURKOVIC

ZIROJEVIC (+88')

Germany FR


BRUNN (GK)

LUGINGER

METZ

STREHMEL

SCHNEIDER

SPYRKA

DAMMEIER (-106')

MOELLER

EICHENAUER (-74')

WITECZEK

REINHARDT

Substitute(s)

CLAUSS (GK)

HEIDENREICH (+106')

EPP (+74')

KLINKERT

WUERZBURGER

CLAASEN

PREETZ

Coach
Berti VOGTS (GER)


Expulsions

Penalty Shoot-out

PAVLICIC 4
Goal
SUKER 13
Goal
BRNOVIC 2
Goal
ZIROJEVIC 18
Goal
BOBAN 8
Goal

WITECZEK 13
Missed
STREHMEL 5
Goal
LUGINGER 3
Goal
SPYRKA 7
Goal
REINHARDT 15
Goal


Ovo je sastav najbolje generacije možda svih vremena koja je pobijedila u Čileu. Tu je 7 igrača iz Hrvatske ,
5 iz Crne Gore i to su bili okosnica te ekipe i ne znam čime se to vi Srbi hvalite?

Wllaxy

pre 11 godina

@ Dado

Prijatelju ja se ne ljutim sto imam platu 100 evra, mada hvala Bogu imam dosta vise ali se nemoj ni ti ljutiti sto ti je aj-kju negde oko 40 posto nisi uspeo ni nick da mi pravilno napises! A te smejurije da je hrvatska uspesnija u sportu od Srbije i ne zasluzuju bilo kakav komentar - ti lepo nabroj sve vase reprezentativne uspehe od '92 na ovamo a mi cemo nase pa da vidimo ko ima vise uspeha i pobeda u medjusobnim susretima...
Btw. podseti me, nesto se ne secam - kad vec pominjes da vas seniorska reprezentacija Srbije nikad nije pobedila u fudbalu, a kad ste vi to nas pobedili? Nesto te ne cujem! Znam da Sale Djordjevic i Kecman bole vise no ista ali vreme je da se probudis!

ako nikako onda posteno

pre 11 godina

ne razumijem ovo uplitanje vaterpola i ko zna cega ne i teoretiziranje ko je bolji u cemu.nemogu reci da mi nije draga pobjeda nad susjedima ali ako od ovih 18 ili koliko vec momaka njih 3 ili 4 ne budu u A sastavu nismo nista napravili.

Wllaxy

pre 11 godina

@ Drazen Petrovic

Cekaj malo - hahahahaha...
Hajdemo sad ozbiljno - jer ti zaista verujes da ste vi nakon te jedne jedine svetske lige naspram naseg cetvrtog mesta na turniru na kom smo nastupili bez najboljeg igraca na svetu Vanje Udovicica (da taj sto ste dali silne pare da igra za vas) i jos nekih standardnih igraca bolji? OMFG!!! Hajde pogledaj malo poslednjih par godina sta smo mi osvojili racunajuci svetska i evropska prvenstva, svetske lige i svetski kup a sta ste vi osvojili i samo ako se malo potrudis i otvoris oci sve ce ti biti i vise nego jasno.
A kad vec kazes da smo konstantno bili iza vas na svim takmicenjima od osamostaljenja sto je glupost nevidjena reci mi da li si kojim slucajem bio rodjen kada ste zadnji put bili na postolju? Osim te medalje koju pominjes, da niste mozda na poslednjem EP bili ispred nas, tj. da niste mozda uspeli da prodjete grupu? Ili ste mozdana poslednjem SP bili medju prve tri ekipe posto smo mi bili cetvrti? SP Atina 1998? SP Indijanapolis 2002? Istanbul 2001? Kako ste tu mogli da budete ispred svetskih i evropskih sampiona? U stvari navedi mi kada ste to bili ispred nas od 95 na ovamo! Vec godinama slusamo to vase za godinu dve a Jadransku ligu niste osvojili otkad iako su vam i klubovi pa i reprezentacija puni stranaca!!! A za mlade kosarkase mora da se salis - U19 prosle godine srebro, godinama prvaci Evrope ili Sveta u mladjim kat., prosle godine su vam dva puta odrzane lekcije na prvenstvu U21...

Setanta

pre 11 godina

Како се сви запалите, то је страшно! Само ме чуди зашто нико није пренио вијест кад је наша млада репрезентација растурила Хрватску 3-0 управо у Хрватској на некаквом регионалном купу?

dado

pre 11 godina

za wilaxiya:prijatelju nemoj se ti ljutiti ali nisi ti kriv sto imas placu 100 eura,nemoj se nadmetati s hrvatskom ko je uspjesniji u sportu jer je to nebitno bitno je da hrvatska ima more,3000km obale,1244 otoka 9milijardi eura od turizma,1560km autocesta,8 nac. parkova,place od 1000e prosjeka,najbolje gospodarstvo i infrastrukturu,vrhunsko zdravstvo pritom digitalno,4g mrezu u cjeloj zemlji,digit.TV,prekrasne stare gradove.......tu se treba usporedjivati a ne u sportu

dado

pre 11 godina

vidim komentare da su hrvati razbijeni,torpedovani valjda se misli na seniore u nogometu ali ja sam prilicno siguran da srbija nije nikad pobjedila hrvatsku u seniorskom mogometu pa mi nie jasno kako biti torpedovan od strane nekog ako nemas ni pobjede

Miki

pre 11 godina

Kako je sve trulo u državi Srbiji, jer da nije tako ne bi nam "Tole" po običaju pronašao "genijalno" rešenje za selektora u vidu tamo nekog Marića, za kojeg nikad ranije nisam čuo, a verovali ili ne imam 62g. i stalno pratim fudbalska zbivamja. Da ne govorimo o tome koliko je interes Partizana iznad svih interesa, pa i državnih, i nažalost biće sve dok je nama "Toleta" živog. Žalosno, ali njega samo smrt može sprečiti da nam zatre svaki fudbalski trag u ovoj jadnoj, uništenoj dravi.

777

pre 11 godina

(drago, 10. jul 2012 02:56)

Nemoj nikako da pominješ Djokovica, jer sve ono što je on osvojio u tenisu , kako kažeš u poslednjih 5 god. svi ti vaši teniseri od 1938 god, mogu da sanjaju i to svi zajedno. Uz to, promašio si temu, ovde se govori o fudbalu a promašio si i sajt i državu.

Drazen Petrovic

pre 11 godina

Da kazem za vaterpolo, Hrvatska je nedavno osvojila Svjetsku ligu, a Srbija je zavrsila 4. na nekom turniru, dakle trenutno je situacija da smo i tu mnogo jaci. Imamo i najuspjesniji vaterpolo klub svih vremena, i jos par jakih klubova, dok Srbi imaju samo jedan. Znamo da su i mnogi Hrvati dali doprinos srpskom vaterpolu kroz povijest, pogotovo Partizanu.

A kosarka, da nemate onog dobrog trenera bili bi ste konstantno iza nas od osamostaljenja, sto vecinom i jeste bili, gledano prema poziciji na velikim natjecanjima, izuzev one medalje. Ranije ste Hrvate dobivali na knap i uglavnom na srecu i na emocije s kojima su hrvatski kosarkasi ulazili u svaki mec a najvise zato jer nam je kosarkaski savez mafijaski, birali su se podobni i losi treneri i jer se nije ulagalo nista u klubove i mlade talente kakvima je Hrvatska uvijek obilovala.

Ukupno gledano u kosarci smo trenutno bolji jer pogledajte samo rezultate mladih selekcija gdje Hrvati dominiraju, cak i na svjetskoj razini. Za godinu-dve kad se i tu stvari dovedu u red, Hrvatska ce gaziti Srbiju i u tom sportu, sto se trebalo mnogo ranije dogoditi, po talentima kojima vi i mi raspolazemo.

Malik

pre 11 godina

Pošto smo u HNS-u otpustili Markovića i ustoličili Šuker brend predlažem vam da umjesto Tome Karadžića uzmete za predsjednika Bugojanskog maga Vlatka Markovića.Hrvatski nogomet je među 10 u svijetu, Vlatko stalno trabunja kao da je on igrao i doveo Hrvatsku među 10 na FIFA ljestvici. Neka se dokaže sa savezima koji su u problemima. Markovića za predsjednika FSS-a... bez bosanaca nema leba dragi moji... bosanci su duša i srce balkana,svidjelo se to svim srbima i hrvatima.Bosna je centra Balkana. A sad svi na čevape kod Hamze, za nekadašnju jaku YU ligu... neka joj je laka zemljica pokraj nas budala...

Glas iz Palmoticeve

pre 11 godina

Ne treba reagovati emotivno!
Treba da verujemo u Toleta Karadzica i njegovu viziju i strategiju kada se radi o razvoju fudbala u Srbiji.
Ha, ha, ha...
Covek je strucnjak, ocigledno nezamenljiv. Treba mu dati sansu da zavrsi posao do kraja tj. da unisti sto jos nije uspeo (ako uopste postoji i trunka pozitivnog u nasem bednom sportu koji se zove fudbal).
U celu tu pricu su uvuceni i politicari i tajkuni koji se trte po upravama klubova i manipulisu organizacijom fubalskog saveza koja je ocigledno trula i smrdljiva da ne moze biti gore.
Jedini izlaz je da se fudbalski savez (ili organizacija) rasformira, izbace sve protuve koje su dovele do ovog stanja i krene sa novim zdravim "snagama", ali to je normalno nemoguce u ovoj drzavi tako da nam nema spasa!
I na kraju: situacija je zaista tragicna u zemlji Srbiji - ne moze da skloni, smeni, odstrani, izbaci, isutira, pljune ...lik kakav je Tomislav Karadzic.

Pitanje:ko je on i sta je on da je toliko mocan?
Odgovor: nemocna je ova korumpirana drzava, zbog toga nam likovi slicni Toletu i kroje kapu.

Пантелион

pre 11 godina

Ономе ко каже да Толе није крив, одговарам са: јесте, крив је он. Нису селектори, јер они раде колико умеју и највероватније колико им се дозвољава да раде. 
Ако је ово прво, крив је Толе, јер би као први човек ФСС-а требало да квалитетно утиче на то ко ће да води селекције Србије. Ко год жели добро српској репрезентацији, не би поставио Пижона за селектора. 
Ако је оно друго, вероватно је Толе први међу онима који селектору не дају мир и не штите његов ауторитет. 
Кажу да му најбоље иде када доводи послушнике и преко њих фаворизује одређене играче ван фудбалских критеријума. Једном нам се учинило да није тако, када је довео Антића, али Толе нас је брзо демантовао. 
Верујемо ли да можемо да створимо квалитет, почнимо да га стварамо. 
Верујемо ли да тренутно имамо посебан квалитет?! Преиспитајмо став, јер ни наш одбрамбени ред, који би свака репрезентација на свету пожелела, не изгледа тако моћно када нам на голу стоје загонетне личности. 
Кад видех тројку голмана Шпаније на овом ЕП, схватим да ми деценијама нисмо имали голмана квалитета једног од те тројице. Могућност да оформимо озбиљан, комплетан тим, данас немамо и фале нам играчи који бране рукама и који дају голове. 
Што се тиче Хрватске, нек се не позивају на пуне гаће, јер мислим да их најпре они напуне када играју против нас. Говорим о "А" селекцијама и то ће бити наш главни адут. 
Белгијанци ће нам, својим примером, већ објаснити како се квалитет заправо ствара и мислим да ће водити главну реч у нашој групи.

Sta jos treba da se dogodi da se nesto promeni?

pre 11 godina

Za ovo sve su zasluzeni ljudi koji vode fudbal u nasoj zemlji. Ako vec odgovornost ne mogu prihvatiti "menadzeri" koji guraju tatine sincice, onda odgovornost moraju prihvatiti celnici koji vode nas savez, biraju trenera, i godinama ostvaruju neuspehe!!!!

Nisu tu Hrvati nista krivi, niti se treba ovde prepucavati ko je bolji itd. Ljudi manite se tih prica i kompleksa. Nisu Hrvati bolji od nas, ali ce i A-selekcija da nas razbuca 3-0 i za to sve odgovornost treba da preuzmu ljudi koji nas fudbal guraju na dno.

Wllaxy

pre 11 godina

@ Drago

Da, da, da - Hrvatska je poznata kao odbojkaska nacija, u vaterpolu ste streptomicin za nas sto se svakako vidi po rezultatima (btw. lepo je sto pominjes klupski vaterpolo gde za nase klubove igraju nasi igraci a ti se dicis vanjom Udovicicem kada je igrao za Mladost), taj Dragutin Mitic koga pominjes je sigurno Hrvat - vidi mu se po cisto hrvatskom imenu i prezimenu, Karlovic je sigurno velikan tenisa cim ga stavljas u rang sa Novakom i Jankom koji su Top 8 igraci, Novak pritom u samom vrhu, u kosarci ste bili prvaci Evrope 5 puta sa Bozom Maljkovicem kao trenerom, Duskom Ivanovisem, Sretenovicem kao plejem itd, u kosarci ste nas zadnju dobili i to na nekom pripremnom turniru (malo je falilo da to bude i prva i zadnja) dok vas mi redovno deremo u kosarci u svim kategorijama, pominjes klupske uspehe ali nikako da pomenes da je klub sa ovih prostora evropski prvak u fudbalu (da, Crvena Zvezda), govoris kako je Hrvatska u poslednjih 20 godina najjaca u rukometu - negde si naprasno zaboravio na Francuze koji su vam rak rana itd.
Sada je mislim vreme da se malo vratis u realnost i da ponovo procitas sta si napisao jer tolika kolicina netacnih cinjenica je strasna...

JaRule

pre 11 godina

Najbolji tim ove generacije bi bio : Pajovic(Videoton) - Jevrem Kosnic(Palermo) - Nastasic(Fiorentina) - F.Stojkovic(C.Zvezda) - Aksentijevic(Partizan) - L.Stojanovic(Sporting Lisabon) - Ninkovic(Partizan) - Mijailovic(C.Zvezda) - L.Markovic(Partizan) - V.Jesic(Keln) - Mitrovic(Partizan) Postoji velika krivica saveza zbog Partizanovog stava o svojim fudbalerima. Pogledajte sastav pa protumacite sami. Ko je kriv za to sto na pripreme nisu ni pozvani Kosnic,Nastasic,Jesic,Luka Stojanovic ? Odgovor za Nastasica je bio da je na spisku A tima. Ali zar Lazar Markovic nije na tom spisku? Nemamo levog beka u timu, prave se rokade u postavi a nisu ni pozvani Bruncevic i Kosnic. Takodje na levom krilu skripi a Vojno Jesic nije ni pozvan na pripreme. Gde je Luka Stojanovic koji je rodjeni vodja,autenticna desetka i fudbaler za ogromnim kvalitetom. Ko sastavlja tim i zasto bi Partizanovi fudbaleri bile zrtve trgovine i podizanje cene menadzerskim igracima koji su igrali na sampionatu. Sraman odnos selektora Marica i ljudi koji iz senke guraju svoje samoproklamovane talente. Mogli smo da budemo mozda i najjaca reprezentacija na turniru... i da su sa tim stavom isli i da su pozvani najbolji verujem da bi i Partizan pustio svoje klince, sve do jednog. Ovako neka se sami valjaju u mulju oni koji su ga i napravili ...

zoran1965

pre 11 godina

kako bih bilo da se stadioni pretvore u staklene baste ?
infrastruktura postoji , samo da se lepo pokrije...
da imamo bar neke koristi
a fudbal ukinuti saveze i kompletnu pratecu infrastrukturu,
bar da se ne brukamo vise
ko oce da igra , poljance

Babin_zub

pre 11 godina

A sto pljujete po toj deci?Nisu oni krivi sto im je kvalitet ravan bodovnom saldu u grupi.Jednostavno to je realnost naseg fudbala i naviknite se da ce u buduce Srbija i u seniorskoj konkurenciji igrati sporednu ulogu u kvalifikacijama,poput Andore,San Marina,Farskih ostrva...
Momcima od srca zelim sve najbolje,i da upisu neki fakultet jer se od fudbala nece leba najesti.

nislija

pre 11 godina

sram ih bilo!!!!Onaj trener Maric pod hitno da da ostavku i nikad vise da trenira bilo koju selekciju,a igraci neka promene sport,jer za fudbal sigurno nisu!!!

Andi RKS

pre 11 godina

Gospodo Srbi,


Umesto da se FSS bavi pravom futbolom,oni gube vreme u raznim kancelarijama FIFA I EUFA da protive odluke FIFA da se Republika Kosova igra prijatelske utakmice.Ovi ljudi ne zasluzuju da budu na celu FSS.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 11 godina

Ovo je realna slika dogadjanja u Srpskom fudbalu. Rezultati su adekvatni onome što se radi. Na prostorima bivše YU Srpski fudbal je daleko najslabiji. Discplina, stučnni rad, poštenje, red do su strane reče u Srbiji pa prema tome i u Srpskom fudbalu.

rh

pre 11 godina

baš ste loši, za hrvatsku nije igralo 10-ak najboljih igrača: nitko iz hajduka koji prvak u juniorskim i kadetskim uzrsatima, Livaja iz Intera, Kovačić iz Dinama i vjerojatno najbolji igrač generacije Rebić iz RNK Splita..

Goxi

pre 11 godina

Tuga je kad gledas nasu selekciju kad igra sa Francuzima ili Englezima, vidi se razlika kao da nisu isto godiste, Ovi nasi slabiji u duelu, fizicki izgledaju slabije, Ocito da treba raditi vise u teretani, dzabe tehnika ako nemas snage u duelima i brzinu. A sto se tice Aksentijevica i L. Markovica bolje sto su ostali sa Partizanom na pripremama, korisnije je za njih. A sto je Zvezda pustila igrace, koliko ja znam ti igraci nisu u prvix 11 startnih igraca, a ovi u Partizanu jesu. Tako da podrzavam odluku Partizana.

ugor

pre 11 godina

naravno kada se kod nas fudbal igra, kao i sve ostalo, preko veza roditelja velikih i malih biznismena koji trenere i selektore odvedu na veceru i obezbede mesto u reprezentaciji ili klubu za svog baletana. Srbijo tugo i jadu!

aleksandar grozni

pre 11 godina

Gledao sam ovu decu i pitam se ko njih bre uci i sta ih uci kad oni pojma nemaju,igraju dvosmerno napred,nazad,a takav sistem u fudbalu je prestao da se koristi pre nekih tridesetak godina a jedino je opstao u amaterskim nizerazrednim ligama.Nazalost odavno nemamo Zarka Nedeljkovica,Djeleta Vilotica,a decu nam treniraju neki nadri treneri poput Djorica i njemu slicnih koji osim kako udariti protivnika drugo neznaju sta decu nauciti,pa nije ni cudo sto srljamo sve dublje i dublje.Dok su treneri po malim klubovima bili zaljubljenici u fudbal mi smo nesto i znacili,otkako su uvedene licence kojese naravno kupuju,evo rezultata.

bojan

pre 11 godina

tako jeeeeee,tatini i mamini sinovi..e nasta nam spade ovaj bedni fubal..mada,on je uvek takav i bio..ako imas pare igras,a ako nemas gledas..nema veze sto si boljo od 99% "reprezentativaca.."

Ivan Bukvic

pre 11 godina

Ovaj GOXY Kaze . Hrvati slave kao da idu dalje.Pa naravno da idemo dalje.Idemo na Svjetsko prvenstvo u tursku- Ito po drugi put u zadnja dva ciklusa.

drago

pre 11 godina

Nije to odbojka, nije to ni kosarka, ni rukomet, ni vaterpolo, ni tenis itd. No ipak vidim da ste mnogo ponosni iako nikada niste bili prvaci u fudbalu. Vazno je ucestvovati.
(Aco, 9. jul 2012 19:50)

Najtrofejniji odbojkaski klub u Jugi - Mladost Zagreb: http://en.wikipedia.org/wiki/HAOK_Mladost

Za rukomet se garant zajebavas, Hrvatska je najjaca u zadnjih 20 godina i i Zagreb CO je evropski velikan. U rukometu i vaterpolu smo vas predzadnje dobili. Odkad su vam otisli Crnogorci u vaterpolu ste malo bolji a u klupskom vas gazimo. U kosarci smo vas zadnju dobili. Imali smo uspjeha a u klupskom smo imali 5 puta prvaka Evrope (vi jednog).
A tenis je presmijesno i spominjati,. Svaka cast Djokovicu ali on je tu 5 godina a mi smo imali polufinalistu Wimlbedona 1938-e i 1939-e, Franju Punceca: http://en.wikipedia.org/wiki/1938_Wimbledon_Championships_%E2%80%93_Men%27s_Singles
http://en.wikipedia.org/wiki/1939_Wimbledon_Championships_-_Men%27s_Singles
A u to vrijeme i jos 3 igraca koji su igrali zavrsnice GS-ova: Jospipa Paladu (covjeka sa najvise nastupa za DC tim), Franju Kukuljevica i Dragutina Mitica, pa GS finaliste i top 10 igrace U Nikoli Pilicu (60-e) i Zeljku Franulovicu (70-e). Zeljko je i bio ponajbolji zemljas svoga doba, nazalost ga je ozlijeda sa 24 sprijecila da napravi jos vecu karijeru, pa Boru Jovanovica (finalista na jednom ili 2 Mastersa), pa Ivanisevica, Ljubicica, Anicica, Cilica, Karlovica.

Vidim za nogomet te pucaju gadni kompleksi.

TAKO DA...

zg slavac

pre 11 godina

Pitanje je da li će ijedan igrač odavde postati klasa, mada kada se setim Modrića posle utakmice u kojoj je Srbija torpedovala Hrvatsku u sred "njihove" onda je sve moguće. Tada je bio smešan, smejali smo se slušajući HRT i voditelje kako ga veličaju a on za klasu bio gori od Baste i društva. A gde je sad... čestitke, toliko!
(nnidza, 9. jul 2012 21:15)

To što si ti neznalica i ne znaš vidjeti majstora sve dok on ne obuće dres Real Madrida govori mnogo o tebi. Da možda pređeš na neki drugi sport? Tog Modrića kojem si se ti kidao od smijeha kupio iz Dinama Tottenham za 24 mil eura. Da su barem znali da ste se ti ti tvoji smijali Luki, ne bi ga kupili.

Mirko

pre 11 godina

Ne znam jel mi milije da gledam Zvezdu ili reprezentaciju u fudbalu. Ne pamtim kada sam na miru jednom odlgedao jednu njihovu utakmicu a da mi nije doslo da polomim pola namestaja ;)

hokus-pokus

pre 11 godina

Ovako ima da nas isprase i u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo.Mozda nece ovde kod nas,ali tamo ima da primimo minimum tri komada.Mozete sad da me mrzite,ali to je nasa surova realnost.Oni su bar za klasu,a mozda cak i dve,bolji od nas. (HAJLENDER, 09. jul 2012 21:43)
Što bi te mrzeli, pa mi ne mrzimo Hrvate :))

tojeistina

pre 11 godina

Seniori 37-i na svetu (osim par meseci izuzetka, najgori učinak u poslednjih 6 ipo godina). Reprezentacija ispod 21-e: bez značajnijih rezultata u poslednjih 5 godina. Reprezentacija ispod 19 god, blago rasulo.
Posle svega, kako je moguće da Tomislav nema protivkandidata!?!
(prekoOkeanskeDelije, 9. jul 2012 21:22)

Isto kao što tvoj Lukić nema protivkandidata! Tebi nešto kao nije jasno? Niko normalan neće da preuzme posao kada vidi, zna, šta se dešava u fudbalu i ko tu sprečava iz ličnih interesa da se pomeri sa mrtve tačke. Ko se uortačio sa navijačima i omogućuje im svakakve prljave poslove.Tone se sve niže i niže, do dna, a oni drže svoje pozicije i trpaju lovu u džepove. E zato ni Tole ni Lukić nemaju protivkandidate a sve oko njih propada. Nije ti još jasno, pa uskoro ćeš da vidiš delijo Zvezdu u Evropi a državne timove već gledamo.

radetoronto

pre 11 godina

Nasi su uzeli ili 7 ili 8 mesto, a ako se ne varam u Evropi ima preko 50 drzava.

I sad treba da ih plujemo jer nisu otisli na SP?

Ohladite ljudi, to je sport - neko pobedi a neko izgubi.

Nikola

pre 11 godina

Kada pogledam ovu nasu bandu i nije neki preveliki uspeh dobiti ih... Sem vama Hrvatima, razume se! :-)... Ako, radujte se i vi malo! Ljudi ste. :-)...

burekcina

pre 11 godina

A da probate sa bosancima u repezentaciji??
eno vam Hrvatske,Slovenije pa i Švedske jest da imaju jednog ali taj jedan vrijedi više od vaše čitave reprentacije

Rade

pre 11 godina

Čist dokaz da se većina ove dece gura u reprezentaciju iako nemaju potrebne sposobnosti da bi igrali za reprezentaciju. Dva najpopularnija sporta u Srbiji su, realno gledano, fudbal i košarka. Pa, zašto su onda odbojkaši, vaterpolisti, i naravno košarkaši 10 puta bolji i uspešniji od fudbalera? Nije potreban fakultet da bi čovek shvatio da država u kojoj je fudbal među 2 najpopularnija sporta izgubi glatko 3:0 od Hrvatske, koja je slična po broju stanovnika... Sramota za FSS i lopove iz saveza, evo kakvu bruku napraviste od nas!
I dobro je što nema prenosa, nisu ga ni zaslužili!

Zoran

pre 11 godina

... ili smijenite tog karadžića i sve tzv. fudbalske radnike ili ukinite fudbal u srbiji ? nemate veliki izbor . otjerali ste radomira antića , džajića , legendu srpskog fudbala , trpate u zatvor , a notorni kriminalci i ubice vam se šetaju beogradom ...prosto , šta vi uopšte očekujete , čemu se nadate .... djecu vaspitate ne da vole loptu , igru i fudbal , već da u svemu tome vide mercedes , bmw i porše . neće ići . sve ima svoj red .

goxy

pre 11 godina

Prejak naslov nisu nas pobedili sa 7:0 vec sa 3:0!Nasim momcima svaka cast sta su pokazali pokazali nije dobro ali nije ni strasno,citam ove komentare i nisu mi jasne komsije oni slave kao da idu dalje,kanda lece komplekse ili sta vec al nesta lece to je sigurno!
Putuj Evropo zaboravi na kompleksni Balkan.

ultrasrbin

pre 11 godina

(Tomislav Karadzic, 9. jul 2012 21:44)
Partizan pustimpola ekipe na turneju po Japanu,ali kolo ne moze da se odlozi. Za Fejsinu povredu ni izvinjenje. I sada je pustio vise nego dovoljno. Zasto bolje rezultate nisu doneli klinci iz Zvezde koji su potencijalni A reprezentativci.Partizan nije pustio iz prostog razloga. Ukapirao da se sprema debakl, bili povredjeni i shvatio da igrace traze da ne bi bili sa Partizanom,a ne da bi se zabelezio rezultat.

Marko

pre 11 godina

Ala su se raspisale komsije... Pa neka... Docekase i oni da u nekom kolektivnom sportu pobede Srbiju... Pa makar i juniori. Cestitam komsije, samo sto ni vi polufinale videti necete. I da se vi meni radujete ovim juniorskim pobedama.
(pera, 9. jul 2012 21:39)

A morate nekako liječit komplekse :)

Bane

pre 11 godina

Zadnji put kada je cisto srpski fudbalski kolektiv nesto napravio je bilo u montevideu 1930. Tako da mi fino batalimo ovaj sport. U kvalifikacijama za SP necemo biti medju prvih 4

EU gradjanin 2013

pre 11 godina

Ako im ne smeta da gube 3:0 od tima koji je izgubio predhodne utakmice, onda ne smeta ni meni.
(marko, 9. jul 2012 21:10)

O cemu ti pricas? Hrvatska je odigrala nerjeseno sa Englezima i nesretno izgubila sa 1-0 od Francuza koji su vas deklasirali sa 3:0! A Hrvati dosli na EURO bez najboljih igraca!

prekoOkeanskeDelije

pre 11 godina

Seniori 37-i na svetu (osim par meseci izuzetka, najgori učinak u poslednjih 6 ipo godina). Reprezentacija ispod 21-e: bez značajnijih rezultata u poslednjih 5 godina. Reprezentacija ispod 19 god, blago rasulo.
Posle svega, kako je moguće da Tomislav nema protivkandidata!?!

teorija zavere

pre 11 godina

sudije su krive,jos ova vrucina sto ne odgovara nasim momcima,a i ona lopta nekako coskasta,visoka trava,u oba poluvremena siri golovi..

HAJLENDER

pre 11 godina

Ovako ima da nas isprase i u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo.
Mozda nece ovde kod nas,ali tamo ima da primimo minimum tri komada.
Mozete sad da me mrzite,ali to je nasa surova realnost.Oni su bar za klasu,a mozda cak i dve,bolji od nas.

djole

pre 11 godina

Mali Dzigi kao da je pao sa marsa!!!
On je jedini mislio da da treba da pobedimo....
Dakle nemam rechi za ovu indijansku postavu....
Nemojte nam uzimati igrache sa priprema ako imate ovakav tim....
Najbolji potez uprave Partizana je ostanak Markovica i Aksentijevica u Soveniji...
Kamo srece da je i Ninkovic ostao!!

Tomislav Karadzic

pre 11 godina

Zemunelo.Najbolja omladinska skola posle Ajaxove. Ha Ha ha Ha Ha ha. Sta je sa spanskom,egleskom,portugalskom skolom.I onda kada dodje jesen neko ce u savezu da kaze kako smo najtalentovaniji. Evropski brazilci. Da li neko zna kada je nas tim U19 igrao svetsko prvenstvo. A onda ce Tole da kaze kako smo napravili kucu fudbala (koja zvrji prazna)i da ce tu da treniraju nasi talenti. Kakvi prvoligasi takvi i mladji.Ko uci te nase "talentovane" . Sa kakvom fudbalskom biografijom. Kakva nam je infrastruktura. Cetiri stadina sa reflektorima.Tereni ko pasnjaci. A prvoligaski timovi ne mogu bez dva tri igraca koji su im najbitniji za njihove pripreme i na pohodu za osvajanjelige sampiona

tint

pre 11 godina

Auuuu alaj ćemo komšijama nabiti komplekse u nogometu da će ovaj sport Ustavom zabraniti.
A tek treba da dođu poslastice i tamburanje sa A reprezentacijom.

D O M I N I R A J!!!!!!

mille grobar

pre 11 godina

Samo neka Miha nastavi da gura Zvezdine igrace u A reprezentaciju...sve je ovo uzrocno-posledicno.Nismo trebali ni Ninkovica da pustimo!EJ,5 igraca Zvezde u A selekciji?!Svaka cast malom Lazovicu,ovo ostalo vredja inteligenciju.

Nikola

pre 11 godina

i zato mene ospice izbiju kad cujem da je neko fudbaler u ovoj zemlji...jaka stvar,dodje mi isto ko da si mi reko da imas tezgu na buvljaku pa i njih mnogo vise postujem

marko

pre 11 godina

Ma najgore je kad izgubis u poslednjoj sekundi, ili kad na kraju golman ili neka greska dovedu do poraza. A kad se gubi 3:0, tu nema nikakve sekiracije, znaci da veze nemaju i da bolje time da se i ne bave. No, dobro to je njihova stvar i od toga bi trebalo da zive. Ako im ne smeta da gube 3:0 od tima koji je izgubio predhodne utakmice, onda ne smeta ni meni. Deco, sada ste videli gde ste, i da veze nemate. Krenite sa napornim treninzima, prizemljite se, shvatite da niste nikakvi frajeri, vec obicna seljana, koja gura neku loptu, i koja u perpsektivi misli da ce drmnuti veliku lovu. Ne lozite se, necete, jer opet napominjem, pojma nemate. A kad shvatite da samo rad i kvalitet donose novac kao posledicu, onda mozda i bude nesto od vas.

Nikola

pre 11 godina

i zato mene ospice izbiju kad cujem da je neko fudbaler u ovoj zemlji...jaka stvar,dodje mi isto ko da si mi reko da imas tezgu na buvljaku pa i njih mnogo vise postujem

pera

pre 11 godina

Ala su se raspisale komsije... Pa neka... Docekase i oni da u nekom kolektivnom sportu pobede Srbiju... Pa makar i juniori. Cestitam komsije, samo sto ni vi polufinale videti necete. I da se vi meni radujete ovim juniorskim pobedama.

nnidza

pre 11 godina

Naš tim nije išao na prvenstvo kompletan, baš kao i Hrvatski. Naši klubovi zavise od igrača ove selekcije dok Francuskim, Engleskim i Portugalskim klubovima ovi igrači nisu potrebni. njihova Evropa kreće onda kada se naša završava. Zato je rezultat ovakav kakav je... Nije se više moglo, mada pitam se da li je ovo malo? Srbija je od 2000 godine konstatno na završnicama, dva puta u polufinalu, jednom u finalu,... To naravno ne opravdava Karadžića i ekipu jer se oni perjem nacionalnih selekcija samo i kite. Hteo bih da kažem povodom današnjeg duela da su Hrvati sigurno spremnija i kompletnija ekipa ali i da ovo nema nikakve veze sa susretima A selekcija koje pojedini pominju. Pitanje je da li će ijedan igrač odavde postati klasa, mada kada se setim Modrića posle utakmice u kojoj je Srbija torpedovala Hrvatsku u sred "njihove" onda je sve moguće. Tada je bio smešan, smejali smo se slušajući HRT i voditelje kako ga veličaju a on za klasu bio gori od Baste i društva. A gde je sad... čestitke, toliko!

Zlatko

pre 11 godina

Da li je tu generaciju vodio Đorić? Ozbiljno pitam, nije šala. Ja mislim da se on sa U17 nije plasirao na Evropsko, što je takođe rezultiralo propuštanje svetskog, a to bi mogla biti ta generacija. Voleo bih da neko napiše. Da ne pljujem čoveka za džabe, ako je on vodio neku drugu generaciju. :)

Koja je razlika izmedju nogometasa i fudbalear?

pre 11 godina

Stvarno steta da je Hrvatska dosla na EURO bez najboljih igraca, prvenstveno bez novog Modrica, malog Kovacica iz Dinama te napadaca Intera Milana, Livaje. Ova generacija je lako mogla do naslova europskog prvaka da su klubovi pustili najbolje igrace. Ali niti plasman na SP nije losa stvar..

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Nema razloga komsije da budete razocarani, Srbija je realno dobila prejaku skupinu i nije imala sta traziti pored nogometnih velesila Hrvatske, Francuske i Engleske..

Smeher84

pre 11 godina

Tako cete i u Zagrebu proc 22.03.2012
(mraz, 9. jul 2012 20:35)

E moj deda...ili si sanjao to ili si posenilio, al ja se ne secam te utakmice pre 4 meseca...

ali realno je realno

pre 11 godina

Orlići su pokazali da su dobra ekipa i svaki objektivni ljubitelj fudbala bi trebao da ima bar malo simpatije prema njima, ali realno mi nismo objektivini i realno imamo jedne od najruznijih dresova u istoriji ove igre.

prava istina

pre 11 godina

Nije nista cudno sto u svim selekcijama od pionira pa do seniora svuda u Evropu i Svetu gubimo, jer sve te selekcije vode nekadasnji igraci CZ à svi su oni diplome dobili kod velikog proverenog strucnjaka bata Djore, a ovamo svi kukaju na Predsednika FSS, ali ipak da se zna da te selekcije ne vodi Predsednik FSS nego selektori,i dokle god se bude ovako radilo nas fudbal ima da tone sve vise i vise ..

miki

pre 11 godina

Ljudi dragi, ovaj Džimi Marić je vodio naš banjalučki Borac...imao je najbolji tim Borca u proteklih nekoliko godina, a čovjek je svojim neznanjem i nestručnošću uništio tim...Čim sam vidio da su ga postavili za trenera ove selekcije zapitao sam se koja je to politika po kojoj se postavljaju trenri...Marić je jednom riječju katastrofa....

Soko

pre 11 godina

Osnoni nas problem su nerealna ocekivanja tako ce biti i sa kvalifikacijama mi mora da shvatimo da smo losiji od Hrvatske i Belgije i da samo sa nekim iznenadjenjem mozemo da se plasiramo. Ako nas sreca posluzi a mi joj pomognemo mozda se plasiramo a ako budemo mislili da smo bolji od onih od kojih smo ojetivno slabiji tesko nama.

Aca Znalac

pre 11 godina

Mec je nameste. Kad bi nama hrvati dali go, nikada bre, ali bre nikada. Jedva cekam kvalifikacije da im se nacestitam mile Nove godine.

nekle

pre 11 godina

Kako god da se zavrsi utakmica smeniti Marica podhitno, poslati celu tu garnituru trenera na celu sa Zivadinovicem i Djoricem u penziju, i iskolovati nove mlade strucnjake koji ce negovati ofanizvan i hrabar fudbal.
Drugo resenje ne postoji.
Mozda necemo biti prvaci sveta, ali cemo konacno gledati fudbal.

Aco

pre 11 godina

A sta je tu cudno kad je rijec o nogometu,pa nije to odbojka! :)
(Kroata, 9. jul 2012 19:27)

Nije to odbojka, nije to ni kosarka, ni rukomet, ni vaterpolo, ni tenis itd. No ipak vidim da ste mnogo ponosni iako nikada niste bili prvaci u fudbalu. Vazno je ucestvovati.

Jaaa

pre 11 godina

A gde su Nastasic (Fiorentina), Markovic i Aksentijevic (Partizan), Stojanovic (Sporting), Radakovic (Bologna), Jesic (Koln), Ozegovic (Zvezda) i ostali? Nego nam igra neki Varga..sramota bre!

nekle

pre 11 godina

Kako god da se zavrsi utakmica smeniti Marica podhitno, poslati celu tu garnituru trenera na celu sa Zivadinovicem i Djoricem u penziju, i iskolovati nove mlade strucnjake koji ce negovati ofanizvan i hrabar fudbal.
Drugo resenje ne postoji.
Mozda necemo biti prvaci sveta, ali cemo konacno gledati fudbal.

Zoran

pre 11 godina

... ili smijenite tog karadžića i sve tzv. fudbalske radnike ili ukinite fudbal u srbiji ? nemate veliki izbor . otjerali ste radomira antića , džajića , legendu srpskog fudbala , trpate u zatvor , a notorni kriminalci i ubice vam se šetaju beogradom ...prosto , šta vi uopšte očekujete , čemu se nadate .... djecu vaspitate ne da vole loptu , igru i fudbal , već da u svemu tome vide mercedes , bmw i porše . neće ići . sve ima svoj red .

Rade

pre 11 godina

Čist dokaz da se većina ove dece gura u reprezentaciju iako nemaju potrebne sposobnosti da bi igrali za reprezentaciju. Dva najpopularnija sporta u Srbiji su, realno gledano, fudbal i košarka. Pa, zašto su onda odbojkaši, vaterpolisti, i naravno košarkaši 10 puta bolji i uspešniji od fudbalera? Nije potreban fakultet da bi čovek shvatio da država u kojoj je fudbal među 2 najpopularnija sporta izgubi glatko 3:0 od Hrvatske, koja je slična po broju stanovnika... Sramota za FSS i lopove iz saveza, evo kakvu bruku napraviste od nas!
I dobro je što nema prenosa, nisu ga ni zaslužili!

HAJLENDER

pre 11 godina

Ovako ima da nas isprase i u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo.
Mozda nece ovde kod nas,ali tamo ima da primimo minimum tri komada.
Mozete sad da me mrzite,ali to je nasa surova realnost.Oni su bar za klasu,a mozda cak i dve,bolji od nas.

teorija zavere

pre 11 godina

sudije su krive,jos ova vrucina sto ne odgovara nasim momcima,a i ona lopta nekako coskasta,visoka trava,u oba poluvremena siri golovi..

Koja je razlika izmedju nogometasa i fudbalear?

pre 11 godina

Stvarno steta da je Hrvatska dosla na EURO bez najboljih igraca, prvenstveno bez novog Modrica, malog Kovacica iz Dinama te napadaca Intera Milana, Livaje. Ova generacija je lako mogla do naslova europskog prvaka da su klubovi pustili najbolje igrace. Ali niti plasman na SP nije losa stvar..

Aco

pre 11 godina

A sta je tu cudno kad je rijec o nogometu,pa nije to odbojka! :)
(Kroata, 9. jul 2012 19:27)

Nije to odbojka, nije to ni kosarka, ni rukomet, ni vaterpolo, ni tenis itd. No ipak vidim da ste mnogo ponosni iako nikada niste bili prvaci u fudbalu. Vazno je ucestvovati.

prekoOkeanskeDelije

pre 11 godina

Seniori 37-i na svetu (osim par meseci izuzetka, najgori učinak u poslednjih 6 ipo godina). Reprezentacija ispod 21-e: bez značajnijih rezultata u poslednjih 5 godina. Reprezentacija ispod 19 god, blago rasulo.
Posle svega, kako je moguće da Tomislav nema protivkandidata!?!

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Nema razloga komsije da budete razocarani, Srbija je realno dobila prejaku skupinu i nije imala sta traziti pored nogometnih velesila Hrvatske, Francuske i Engleske..

EU gradjanin 2013

pre 11 godina

Ako im ne smeta da gube 3:0 od tima koji je izgubio predhodne utakmice, onda ne smeta ni meni.
(marko, 9. jul 2012 21:10)

O cemu ti pricas? Hrvatska je odigrala nerjeseno sa Englezima i nesretno izgubila sa 1-0 od Francuza koji su vas deklasirali sa 3:0! A Hrvati dosli na EURO bez najboljih igraca!

Jaaa

pre 11 godina

A gde su Nastasic (Fiorentina), Markovic i Aksentijevic (Partizan), Stojanovic (Sporting), Radakovic (Bologna), Jesic (Koln), Ozegovic (Zvezda) i ostali? Nego nam igra neki Varga..sramota bre!

prava istina

pre 11 godina

Nije nista cudno sto u svim selekcijama od pionira pa do seniora svuda u Evropu i Svetu gubimo, jer sve te selekcije vode nekadasnji igraci CZ à svi su oni diplome dobili kod velikog proverenog strucnjaka bata Djore, a ovamo svi kukaju na Predsednika FSS, ali ipak da se zna da te selekcije ne vodi Predsednik FSS nego selektori,i dokle god se bude ovako radilo nas fudbal ima da tone sve vise i vise ..

miki

pre 11 godina

Ljudi dragi, ovaj Džimi Marić je vodio naš banjalučki Borac...imao je najbolji tim Borca u proteklih nekoliko godina, a čovjek je svojim neznanjem i nestručnošću uništio tim...Čim sam vidio da su ga postavili za trenera ove selekcije zapitao sam se koja je to politika po kojoj se postavljaju trenri...Marić je jednom riječju katastrofa....

marko

pre 11 godina

Ma najgore je kad izgubis u poslednjoj sekundi, ili kad na kraju golman ili neka greska dovedu do poraza. A kad se gubi 3:0, tu nema nikakve sekiracije, znaci da veze nemaju i da bolje time da se i ne bave. No, dobro to je njihova stvar i od toga bi trebalo da zive. Ako im ne smeta da gube 3:0 od tima koji je izgubio predhodne utakmice, onda ne smeta ni meni. Deco, sada ste videli gde ste, i da veze nemate. Krenite sa napornim treninzima, prizemljite se, shvatite da niste nikakvi frajeri, vec obicna seljana, koja gura neku loptu, i koja u perpsektivi misli da ce drmnuti veliku lovu. Ne lozite se, necete, jer opet napominjem, pojma nemate. A kad shvatite da samo rad i kvalitet donose novac kao posledicu, onda mozda i bude nesto od vas.

Bane

pre 11 godina

Zadnji put kada je cisto srpski fudbalski kolektiv nesto napravio je bilo u montevideu 1930. Tako da mi fino batalimo ovaj sport. U kvalifikacijama za SP necemo biti medju prvih 4

Soko

pre 11 godina

Osnoni nas problem su nerealna ocekivanja tako ce biti i sa kvalifikacijama mi mora da shvatimo da smo losiji od Hrvatske i Belgije i da samo sa nekim iznenadjenjem mozemo da se plasiramo. Ako nas sreca posluzi a mi joj pomognemo mozda se plasiramo a ako budemo mislili da smo bolji od onih od kojih smo ojetivno slabiji tesko nama.

nnidza

pre 11 godina

Naš tim nije išao na prvenstvo kompletan, baš kao i Hrvatski. Naši klubovi zavise od igrača ove selekcije dok Francuskim, Engleskim i Portugalskim klubovima ovi igrači nisu potrebni. njihova Evropa kreće onda kada se naša završava. Zato je rezultat ovakav kakav je... Nije se više moglo, mada pitam se da li je ovo malo? Srbija je od 2000 godine konstatno na završnicama, dva puta u polufinalu, jednom u finalu,... To naravno ne opravdava Karadžića i ekipu jer se oni perjem nacionalnih selekcija samo i kite. Hteo bih da kažem povodom današnjeg duela da su Hrvati sigurno spremnija i kompletnija ekipa ali i da ovo nema nikakve veze sa susretima A selekcija koje pojedini pominju. Pitanje je da li će ijedan igrač odavde postati klasa, mada kada se setim Modrića posle utakmice u kojoj je Srbija torpedovala Hrvatsku u sred "njihove" onda je sve moguće. Tada je bio smešan, smejali smo se slušajući HRT i voditelje kako ga veličaju a on za klasu bio gori od Baste i društva. A gde je sad... čestitke, toliko!

tint

pre 11 godina

Auuuu alaj ćemo komšijama nabiti komplekse u nogometu da će ovaj sport Ustavom zabraniti.
A tek treba da dođu poslastice i tamburanje sa A reprezentacijom.

D O M I N I R A J!!!!!!

Nikola

pre 11 godina

Kada pogledam ovu nasu bandu i nije neki preveliki uspeh dobiti ih... Sem vama Hrvatima, razume se! :-)... Ako, radujte se i vi malo! Ljudi ste. :-)...

Smeher84

pre 11 godina

Tako cete i u Zagrebu proc 22.03.2012
(mraz, 9. jul 2012 20:35)

E moj deda...ili si sanjao to ili si posenilio, al ja se ne secam te utakmice pre 4 meseca...

Nikola

pre 11 godina

i zato mene ospice izbiju kad cujem da je neko fudbaler u ovoj zemlji...jaka stvar,dodje mi isto ko da si mi reko da imas tezgu na buvljaku pa i njih mnogo vise postujem

Tomislav Karadzic

pre 11 godina

Zemunelo.Najbolja omladinska skola posle Ajaxove. Ha Ha ha Ha Ha ha. Sta je sa spanskom,egleskom,portugalskom skolom.I onda kada dodje jesen neko ce u savezu da kaze kako smo najtalentovaniji. Evropski brazilci. Da li neko zna kada je nas tim U19 igrao svetsko prvenstvo. A onda ce Tole da kaze kako smo napravili kucu fudbala (koja zvrji prazna)i da ce tu da treniraju nasi talenti. Kakvi prvoligasi takvi i mladji.Ko uci te nase "talentovane" . Sa kakvom fudbalskom biografijom. Kakva nam je infrastruktura. Cetiri stadina sa reflektorima.Tereni ko pasnjaci. A prvoligaski timovi ne mogu bez dva tri igraca koji su im najbitniji za njihove pripreme i na pohodu za osvajanjelige sampiona

mille grobar

pre 11 godina

Samo neka Miha nastavi da gura Zvezdine igrace u A reprezentaciju...sve je ovo uzrocno-posledicno.Nismo trebali ni Ninkovica da pustimo!EJ,5 igraca Zvezde u A selekciji?!Svaka cast malom Lazovicu,ovo ostalo vredja inteligenciju.

djole

pre 11 godina

Mali Dzigi kao da je pao sa marsa!!!
On je jedini mislio da da treba da pobedimo....
Dakle nemam rechi za ovu indijansku postavu....
Nemojte nam uzimati igrache sa priprema ako imate ovakav tim....
Najbolji potez uprave Partizana je ostanak Markovica i Aksentijevica u Soveniji...
Kamo srece da je i Ninkovic ostao!!

Aca Znalac

pre 11 godina

Mec je nameste. Kad bi nama hrvati dali go, nikada bre, ali bre nikada. Jedva cekam kvalifikacije da im se nacestitam mile Nove godine.

Nikola

pre 11 godina

i zato mene ospice izbiju kad cujem da je neko fudbaler u ovoj zemlji...jaka stvar,dodje mi isto ko da si mi reko da imas tezgu na buvljaku pa i njih mnogo vise postujem

pera

pre 11 godina

Ala su se raspisale komsije... Pa neka... Docekase i oni da u nekom kolektivnom sportu pobede Srbiju... Pa makar i juniori. Cestitam komsije, samo sto ni vi polufinale videti necete. I da se vi meni radujete ovim juniorskim pobedama.

Marko

pre 11 godina

Ala su se raspisale komsije... Pa neka... Docekase i oni da u nekom kolektivnom sportu pobede Srbiju... Pa makar i juniori. Cestitam komsije, samo sto ni vi polufinale videti necete. I da se vi meni radujete ovim juniorskim pobedama.
(pera, 9. jul 2012 21:39)

A morate nekako liječit komplekse :)

ali realno je realno

pre 11 godina

Orlići su pokazali da su dobra ekipa i svaki objektivni ljubitelj fudbala bi trebao da ima bar malo simpatije prema njima, ali realno mi nismo objektivini i realno imamo jedne od najruznijih dresova u istoriji ove igre.

Zlatko

pre 11 godina

Da li je tu generaciju vodio Đorić? Ozbiljno pitam, nije šala. Ja mislim da se on sa U17 nije plasirao na Evropsko, što je takođe rezultiralo propuštanje svetskog, a to bi mogla biti ta generacija. Voleo bih da neko napiše. Da ne pljujem čoveka za džabe, ako je on vodio neku drugu generaciju. :)

ultrasrbin

pre 11 godina

(Tomislav Karadzic, 9. jul 2012 21:44)
Partizan pustimpola ekipe na turneju po Japanu,ali kolo ne moze da se odlozi. Za Fejsinu povredu ni izvinjenje. I sada je pustio vise nego dovoljno. Zasto bolje rezultate nisu doneli klinci iz Zvezde koji su potencijalni A reprezentativci.Partizan nije pustio iz prostog razloga. Ukapirao da se sprema debakl, bili povredjeni i shvatio da igrace traze da ne bi bili sa Partizanom,a ne da bi se zabelezio rezultat.

drago

pre 11 godina

Nije to odbojka, nije to ni kosarka, ni rukomet, ni vaterpolo, ni tenis itd. No ipak vidim da ste mnogo ponosni iako nikada niste bili prvaci u fudbalu. Vazno je ucestvovati.
(Aco, 9. jul 2012 19:50)

Najtrofejniji odbojkaski klub u Jugi - Mladost Zagreb: http://en.wikipedia.org/wiki/HAOK_Mladost

Za rukomet se garant zajebavas, Hrvatska je najjaca u zadnjih 20 godina i i Zagreb CO je evropski velikan. U rukometu i vaterpolu smo vas predzadnje dobili. Odkad su vam otisli Crnogorci u vaterpolu ste malo bolji a u klupskom vas gazimo. U kosarci smo vas zadnju dobili. Imali smo uspjeha a u klupskom smo imali 5 puta prvaka Evrope (vi jednog).
A tenis je presmijesno i spominjati,. Svaka cast Djokovicu ali on je tu 5 godina a mi smo imali polufinalistu Wimlbedona 1938-e i 1939-e, Franju Punceca: http://en.wikipedia.org/wiki/1938_Wimbledon_Championships_%E2%80%93_Men%27s_Singles
http://en.wikipedia.org/wiki/1939_Wimbledon_Championships_-_Men%27s_Singles
A u to vrijeme i jos 3 igraca koji su igrali zavrsnice GS-ova: Jospipa Paladu (covjeka sa najvise nastupa za DC tim), Franju Kukuljevica i Dragutina Mitica, pa GS finaliste i top 10 igrace U Nikoli Pilicu (60-e) i Zeljku Franulovicu (70-e). Zeljko je i bio ponajbolji zemljas svoga doba, nazalost ga je ozlijeda sa 24 sprijecila da napravi jos vecu karijeru, pa Boru Jovanovica (finalista na jednom ili 2 Mastersa), pa Ivanisevica, Ljubicica, Anicica, Cilica, Karlovica.

Vidim za nogomet te pucaju gadni kompleksi.

TAKO DA...

goxy

pre 11 godina

Prejak naslov nisu nas pobedili sa 7:0 vec sa 3:0!Nasim momcima svaka cast sta su pokazali pokazali nije dobro ali nije ni strasno,citam ove komentare i nisu mi jasne komsije oni slave kao da idu dalje,kanda lece komplekse ili sta vec al nesta lece to je sigurno!
Putuj Evropo zaboravi na kompleksni Balkan.

rh

pre 11 godina

baš ste loši, za hrvatsku nije igralo 10-ak najboljih igrača: nitko iz hajduka koji prvak u juniorskim i kadetskim uzrsatima, Livaja iz Intera, Kovačić iz Dinama i vjerojatno najbolji igrač generacije Rebić iz RNK Splita..

dado

pre 11 godina

za wilaxiya:prijatelju nemoj se ti ljutiti ali nisi ti kriv sto imas placu 100 eura,nemoj se nadmetati s hrvatskom ko je uspjesniji u sportu jer je to nebitno bitno je da hrvatska ima more,3000km obale,1244 otoka 9milijardi eura od turizma,1560km autocesta,8 nac. parkova,place od 1000e prosjeka,najbolje gospodarstvo i infrastrukturu,vrhunsko zdravstvo pritom digitalno,4g mrezu u cjeloj zemlji,digit.TV,prekrasne stare gradove.......tu se treba usporedjivati a ne u sportu

Ivan Bukvic

pre 11 godina

Ovaj GOXY Kaze . Hrvati slave kao da idu dalje.Pa naravno da idemo dalje.Idemo na Svjetsko prvenstvo u tursku- Ito po drugi put u zadnja dva ciklusa.

zg slavac

pre 11 godina

Pitanje je da li će ijedan igrač odavde postati klasa, mada kada se setim Modrića posle utakmice u kojoj je Srbija torpedovala Hrvatsku u sred "njihove" onda je sve moguće. Tada je bio smešan, smejali smo se slušajući HRT i voditelje kako ga veličaju a on za klasu bio gori od Baste i društva. A gde je sad... čestitke, toliko!
(nnidza, 9. jul 2012 21:15)

To što si ti neznalica i ne znaš vidjeti majstora sve dok on ne obuće dres Real Madrida govori mnogo o tebi. Da možda pređeš na neki drugi sport? Tog Modrića kojem si se ti kidao od smijeha kupio iz Dinama Tottenham za 24 mil eura. Da su barem znali da ste se ti ti tvoji smijali Luki, ne bi ga kupili.

Mirko

pre 11 godina

Ne znam jel mi milije da gledam Zvezdu ili reprezentaciju u fudbalu. Ne pamtim kada sam na miru jednom odlgedao jednu njihovu utakmicu a da mi nije doslo da polomim pola namestaja ;)

Drazen Petrovic

pre 11 godina

Da kazem za vaterpolo, Hrvatska je nedavno osvojila Svjetsku ligu, a Srbija je zavrsila 4. na nekom turniru, dakle trenutno je situacija da smo i tu mnogo jaci. Imamo i najuspjesniji vaterpolo klub svih vremena, i jos par jakih klubova, dok Srbi imaju samo jedan. Znamo da su i mnogi Hrvati dali doprinos srpskom vaterpolu kroz povijest, pogotovo Partizanu.

A kosarka, da nemate onog dobrog trenera bili bi ste konstantno iza nas od osamostaljenja, sto vecinom i jeste bili, gledano prema poziciji na velikim natjecanjima, izuzev one medalje. Ranije ste Hrvate dobivali na knap i uglavnom na srecu i na emocije s kojima su hrvatski kosarkasi ulazili u svaki mec a najvise zato jer nam je kosarkaski savez mafijaski, birali su se podobni i losi treneri i jer se nije ulagalo nista u klubove i mlade talente kakvima je Hrvatska uvijek obilovala.

Ukupno gledano u kosarci smo trenutno bolji jer pogledajte samo rezultate mladih selekcija gdje Hrvati dominiraju, cak i na svjetskoj razini. Za godinu-dve kad se i tu stvari dovedu u red, Hrvatska ce gaziti Srbiju i u tom sportu, sto se trebalo mnogo ranije dogoditi, po talentima kojima vi i mi raspolazemo.

Wllaxy

pre 11 godina

@ Drago

Da, da, da - Hrvatska je poznata kao odbojkaska nacija, u vaterpolu ste streptomicin za nas sto se svakako vidi po rezultatima (btw. lepo je sto pominjes klupski vaterpolo gde za nase klubove igraju nasi igraci a ti se dicis vanjom Udovicicem kada je igrao za Mladost), taj Dragutin Mitic koga pominjes je sigurno Hrvat - vidi mu se po cisto hrvatskom imenu i prezimenu, Karlovic je sigurno velikan tenisa cim ga stavljas u rang sa Novakom i Jankom koji su Top 8 igraci, Novak pritom u samom vrhu, u kosarci ste bili prvaci Evrope 5 puta sa Bozom Maljkovicem kao trenerom, Duskom Ivanovisem, Sretenovicem kao plejem itd, u kosarci ste nas zadnju dobili i to na nekom pripremnom turniru (malo je falilo da to bude i prva i zadnja) dok vas mi redovno deremo u kosarci u svim kategorijama, pominjes klupske uspehe ali nikako da pomenes da je klub sa ovih prostora evropski prvak u fudbalu (da, Crvena Zvezda), govoris kako je Hrvatska u poslednjih 20 godina najjaca u rukometu - negde si naprasno zaboravio na Francuze koji su vam rak rana itd.
Sada je mislim vreme da se malo vratis u realnost i da ponovo procitas sta si napisao jer tolika kolicina netacnih cinjenica je strasna...

dado

pre 11 godina

vidim komentare da su hrvati razbijeni,torpedovani valjda se misli na seniore u nogometu ali ja sam prilicno siguran da srbija nije nikad pobjedila hrvatsku u seniorskom mogometu pa mi nie jasno kako biti torpedovan od strane nekog ako nemas ni pobjede

Anton

pre 11 godina

F I N A L E


CHILE 25 October 1987 18:00 SANTIAGO DE CHILE 65000
Match Officials
Referee
LOUSTAU (ARG)
Assistant Referee 1
LUN

Assistant Referee 2
HANSAL (ALG)


Goals scored
BOBAN (YUG) 85',
WITECZEK (FRG) 87' Penalty goal

Yugoslavia



LEKOVIC (GK)

BRNOVIC

JARNI

PAVLICIC

JANKOVIC

MIJUCIC

BOBAN

PAVLOVIC (-88')

SUKER

PETRIC

SKORIC

Substitute(s)

PIPLICA (GK)

STIMAC

PROSINECKI

MIJATOVIC

ANTONIC

DJURKOVIC

ZIROJEVIC (+88')

Germany FR


BRUNN (GK)

LUGINGER

METZ

STREHMEL

SCHNEIDER

SPYRKA

DAMMEIER (-106')

MOELLER

EICHENAUER (-74')

WITECZEK

REINHARDT

Substitute(s)

CLAUSS (GK)

HEIDENREICH (+106')

EPP (+74')

KLINKERT

WUERZBURGER

CLAASEN

PREETZ

Coach
Berti VOGTS (GER)


Expulsions

Penalty Shoot-out

PAVLICIC 4
Goal
SUKER 13
Goal
BRNOVIC 2
Goal
ZIROJEVIC 18
Goal
BOBAN 8
Goal

WITECZEK 13
Missed
STREHMEL 5
Goal
LUGINGER 3
Goal
SPYRKA 7
Goal
REINHARDT 15
Goal


Ovo je sastav najbolje generacije možda svih vremena koja je pobijedila u Čileu. Tu je 7 igrača iz Hrvatske ,
5 iz Crne Gore i to su bili okosnica te ekipe i ne znam čime se to vi Srbi hvalite?

Babin_zub

pre 11 godina

A sto pljujete po toj deci?Nisu oni krivi sto im je kvalitet ravan bodovnom saldu u grupi.Jednostavno to je realnost naseg fudbala i naviknite se da ce u buduce Srbija i u seniorskoj konkurenciji igrati sporednu ulogu u kvalifikacijama,poput Andore,San Marina,Farskih ostrva...
Momcima od srca zelim sve najbolje,i da upisu neki fakultet jer se od fudbala nece leba najesti.

Davor

pre 11 godina

Dolaze nam olimpijske igre u Londonu gdje se najviše vrednuje snaga jedne sportske nacije, do sada;

Olimpijske igre (od 1992) podaci sa službene stranice olimpijskog sporta

Hrvatska 7 zlatnih 11 srebra 9 bronci = 27

Srbija 2 zlata 5 srebra 5 bronci = 12 ( 1996 i 2000 Yu, 2004 Srbija i Crna Gora, 2008 Srbija , da ne kmečite + Crnogorci)

U kolektivnm sportovima :

Hrvatska 2 zlata 2 srebra 0 bronca

Srbija 1 zlato 2 srebra 1 bronca

s napomenom da HR ima 4,5 mil, Srbija oko 7-8 mil stanovnika

777

pre 11 godina

(drago, 10. jul 2012 02:56)

Nemoj nikako da pominješ Djokovica, jer sve ono što je on osvojio u tenisu , kako kažeš u poslednjih 5 god. svi ti vaši teniseri od 1938 god, mogu da sanjaju i to svi zajedno. Uz to, promašio si temu, ovde se govori o fudbalu a promašio si i sajt i državu.

tojeistina

pre 11 godina

Seniori 37-i na svetu (osim par meseci izuzetka, najgori učinak u poslednjih 6 ipo godina). Reprezentacija ispod 21-e: bez značajnijih rezultata u poslednjih 5 godina. Reprezentacija ispod 19 god, blago rasulo.
Posle svega, kako je moguće da Tomislav nema protivkandidata!?!
(prekoOkeanskeDelije, 9. jul 2012 21:22)

Isto kao što tvoj Lukić nema protivkandidata! Tebi nešto kao nije jasno? Niko normalan neće da preuzme posao kada vidi, zna, šta se dešava u fudbalu i ko tu sprečava iz ličnih interesa da se pomeri sa mrtve tačke. Ko se uortačio sa navijačima i omogućuje im svakakve prljave poslove.Tone se sve niže i niže, do dna, a oni drže svoje pozicije i trpaju lovu u džepove. E zato ni Tole ni Lukić nemaju protivkandidate a sve oko njih propada. Nije ti još jasno, pa uskoro ćeš da vidiš delijo Zvezdu u Evropi a državne timove već gledamo.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 11 godina

Ovo je realna slika dogadjanja u Srpskom fudbalu. Rezultati su adekvatni onome što se radi. Na prostorima bivše YU Srpski fudbal je daleko najslabiji. Discplina, stučnni rad, poštenje, red do su strane reče u Srbiji pa prema tome i u Srpskom fudbalu.

radetoronto

pre 11 godina

Nasi su uzeli ili 7 ili 8 mesto, a ako se ne varam u Evropi ima preko 50 drzava.

I sad treba da ih plujemo jer nisu otisli na SP?

Ohladite ljudi, to je sport - neko pobedi a neko izgubi.

Malik

pre 11 godina

Pošto smo u HNS-u otpustili Markovića i ustoličili Šuker brend predlažem vam da umjesto Tome Karadžića uzmete za predsjednika Bugojanskog maga Vlatka Markovića.Hrvatski nogomet je među 10 u svijetu, Vlatko stalno trabunja kao da je on igrao i doveo Hrvatsku među 10 na FIFA ljestvici. Neka se dokaže sa savezima koji su u problemima. Markovića za predsjednika FSS-a... bez bosanaca nema leba dragi moji... bosanci su duša i srce balkana,svidjelo se to svim srbima i hrvatima.Bosna je centra Balkana. A sad svi na čevape kod Hamze, za nekadašnju jaku YU ligu... neka joj je laka zemljica pokraj nas budala...

Drazen Petrovic

pre 11 godina

@Wllaxy

http://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatska_vaterpolska_reprezentacija
http://hr.wikipedia.org/wiki/Srbijanska_vaterpolska_reprezentacija

linkovi sve govore - Hrvatska od samostalnosti n a velikim natjecanjima (EP,SP te OI)ima 2 zlata, cak 4 srebra, te 2 bronce. Srbija od SAMOSTALNOSTI (ne prisvajaj medalje sa drugim drzavama, to konstantno radite) ima 3 zlata, samo 2 srebra te 2 bronce. dakle - Hrvatska ima vise medalja u vaterpolu. Bilanca uspjeha klubova je kudikamo veca, pa uzmi samo cinjenicu da je Mladost iz Zagreba (moj bivsi klub kao juniora inace) proglasena najboljim vaterpolo klubom proslog stoljeca a gdje su tu i uspjesi drugih jakih hrvatskih klubova kao Juga, Primorja i drugih. Da ne govorim koliko su Hrvati doprinijeli srpskom vaterpolu, pa taj VK Partizan je osnovao upravo Hrvat Vlaho Orlic! od kojeg taj klub ima uspjehe a u koji dovodi hrvatske igrace kao Antunovica, Belamarica, Marovica. ogicno je da imamo jacu tradiciju vaterpola i zbog mora. Ista stvar je i sa srpskim nogometom koji ne bi ni postojao ni u klupskom smislu da nije bilo prije svega Tudjmana koji je osnovao NK Partizan a za koji je igralo gro hrvatskih proslavljenih nogometasa koji su gle cuda igrali i za reprezentaciju NDH (Glaser, Bebek, Brozovic i jos neki primjerice).

Da ne govorim o doprinosu Hrvata kosarci i nogometu koji su nemjerljivi.
U daleko najpopularnijem i najmasovnijem i sportu u koji se najvise novca ulaze - nogometu - daleko ste slabiji po rezultatima od Hrvata.

burekcina

pre 11 godina

A da probate sa bosancima u repezentaciji??
eno vam Hrvatske,Slovenije pa i Švedske jest da imaju jednog ali taj jedan vrijedi više od vaše čitave reprentacije

ugor

pre 11 godina

naravno kada se kod nas fudbal igra, kao i sve ostalo, preko veza roditelja velikih i malih biznismena koji trenere i selektore odvedu na veceru i obezbede mesto u reprezentaciji ili klubu za svog baletana. Srbijo tugo i jadu!

JaRule

pre 11 godina

Najbolji tim ove generacije bi bio : Pajovic(Videoton) - Jevrem Kosnic(Palermo) - Nastasic(Fiorentina) - F.Stojkovic(C.Zvezda) - Aksentijevic(Partizan) - L.Stojanovic(Sporting Lisabon) - Ninkovic(Partizan) - Mijailovic(C.Zvezda) - L.Markovic(Partizan) - V.Jesic(Keln) - Mitrovic(Partizan) Postoji velika krivica saveza zbog Partizanovog stava o svojim fudbalerima. Pogledajte sastav pa protumacite sami. Ko je kriv za to sto na pripreme nisu ni pozvani Kosnic,Nastasic,Jesic,Luka Stojanovic ? Odgovor za Nastasica je bio da je na spisku A tima. Ali zar Lazar Markovic nije na tom spisku? Nemamo levog beka u timu, prave se rokade u postavi a nisu ni pozvani Bruncevic i Kosnic. Takodje na levom krilu skripi a Vojno Jesic nije ni pozvan na pripreme. Gde je Luka Stojanovic koji je rodjeni vodja,autenticna desetka i fudbaler za ogromnim kvalitetom. Ko sastavlja tim i zasto bi Partizanovi fudbaleri bile zrtve trgovine i podizanje cene menadzerskim igracima koji su igrali na sampionatu. Sraman odnos selektora Marica i ljudi koji iz senke guraju svoje samoproklamovane talente. Mogli smo da budemo mozda i najjaca reprezentacija na turniru... i da su sa tim stavom isli i da su pozvani najbolji verujem da bi i Partizan pustio svoje klince, sve do jednog. Ovako neka se sami valjaju u mulju oni koji su ga i napravili ...

hokus-pokus

pre 11 godina

Ovako ima da nas isprase i u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo.Mozda nece ovde kod nas,ali tamo ima da primimo minimum tri komada.Mozete sad da me mrzite,ali to je nasa surova realnost.Oni su bar za klasu,a mozda cak i dve,bolji od nas. (HAJLENDER, 09. jul 2012 21:43)
Što bi te mrzeli, pa mi ne mrzimo Hrvate :))

nislija

pre 11 godina

sram ih bilo!!!!Onaj trener Maric pod hitno da da ostavku i nikad vise da trenira bilo koju selekciju,a igraci neka promene sport,jer za fudbal sigurno nisu!!!

Sta jos treba da se dogodi da se nesto promeni?

pre 11 godina

Za ovo sve su zasluzeni ljudi koji vode fudbal u nasoj zemlji. Ako vec odgovornost ne mogu prihvatiti "menadzeri" koji guraju tatine sincice, onda odgovornost moraju prihvatiti celnici koji vode nas savez, biraju trenera, i godinama ostvaruju neuspehe!!!!

Nisu tu Hrvati nista krivi, niti se treba ovde prepucavati ko je bolji itd. Ljudi manite se tih prica i kompleksa. Nisu Hrvati bolji od nas, ali ce i A-selekcija da nas razbuca 3-0 i za to sve odgovornost treba da preuzmu ljudi koji nas fudbal guraju na dno.

Wllaxy

pre 11 godina

@ Drazen Petrovic

Cekaj malo - hahahahaha...
Hajdemo sad ozbiljno - jer ti zaista verujes da ste vi nakon te jedne jedine svetske lige naspram naseg cetvrtog mesta na turniru na kom smo nastupili bez najboljeg igraca na svetu Vanje Udovicica (da taj sto ste dali silne pare da igra za vas) i jos nekih standardnih igraca bolji? OMFG!!! Hajde pogledaj malo poslednjih par godina sta smo mi osvojili racunajuci svetska i evropska prvenstva, svetske lige i svetski kup a sta ste vi osvojili i samo ako se malo potrudis i otvoris oci sve ce ti biti i vise nego jasno.
A kad vec kazes da smo konstantno bili iza vas na svim takmicenjima od osamostaljenja sto je glupost nevidjena reci mi da li si kojim slucajem bio rodjen kada ste zadnji put bili na postolju? Osim te medalje koju pominjes, da niste mozda na poslednjem EP bili ispred nas, tj. da niste mozda uspeli da prodjete grupu? Ili ste mozdana poslednjem SP bili medju prve tri ekipe posto smo mi bili cetvrti? SP Atina 1998? SP Indijanapolis 2002? Istanbul 2001? Kako ste tu mogli da budete ispred svetskih i evropskih sampiona? U stvari navedi mi kada ste to bili ispred nas od 95 na ovamo! Vec godinama slusamo to vase za godinu dve a Jadransku ligu niste osvojili otkad iako su vam i klubovi pa i reprezentacija puni stranaca!!! A za mlade kosarkase mora da se salis - U19 prosle godine srebro, godinama prvaci Evrope ili Sveta u mladjim kat., prosle godine su vam dva puta odrzane lekcije na prvenstvu U21...

Wllaxy

pre 11 godina

Kao prvo nista ne prisvajamo jer smo mi legitimni naslednici bivse Jugoslavije - i u UN i u MOK i inace, plus smo mi jedini ostali kao naslednici stare drzave po svim pitanjima dok su svi drugi svojevoljno odabrali da se osamostale i krenu iz pocetka. Ipak ako gledamo i rezultate kada smo ostali samo u zajednici sa Crnom Gorom imamo mnogo bolje rezultate jedino ako ne mislis da je doprionos kosarkasa iz Crne gore kojih je u najboljem slucaju bilo 1-2 i to ne nosilaca igre bio nemerljiv osvajanjima zlata na EP 1995,1997,2001, zlata na SP 1998 i 2002, srebro na OI 1996 pa to negiras. Da te podsetim - Ali izvoli link pa se malo edukuj po tom pitanju - http://en.wikipedia.org/wiki/FR_Yugoslavia_national_basketball_team, a evo i zvanicnog linka koji kaze da nista JA ne prisvajam vec da jeste tako... Ovo je za kosarku ali vazi i za ostale sportove.
Btw kad vec pominjes da ste vi od osamostaljenja osvojili 8 timskih medalja a mi samo 7 (jedno zlato vise) zasto ne kazes da ste vi samostalni vec 21 godinu a mi samo 7 godina. Sto te je sramota da priznas da za triput vise vremena imate samo jednu medalju vise? Bitno je da imate prave Hrvate tipa Eduardo, Drejper i slicno. I daj reci mi koji su to uspesi mladih erkipa Hrvatske u kosarci a ja cu ti reci kolko stane u ovih par reda U16 prvaci evrope 1997, 1999, 2001, 2003... U 18 prvaci evrope 2005, U19 prvaci sveta 2007, U20 prvaci evrope 2006, 2007, 2008, ima jos al' nema mesta... Toliko o vasim talentima...

aleksandar grozni

pre 11 godina

Gledao sam ovu decu i pitam se ko njih bre uci i sta ih uci kad oni pojma nemaju,igraju dvosmerno napred,nazad,a takav sistem u fudbalu je prestao da se koristi pre nekih tridesetak godina a jedino je opstao u amaterskim nizerazrednim ligama.Nazalost odavno nemamo Zarka Nedeljkovica,Djeleta Vilotica,a decu nam treniraju neki nadri treneri poput Djorica i njemu slicnih koji osim kako udariti protivnika drugo neznaju sta decu nauciti,pa nije ni cudo sto srljamo sve dublje i dublje.Dok su treneri po malim klubovima bili zaljubljenici u fudbal mi smo nesto i znacili,otkako su uvedene licence kojese naravno kupuju,evo rezultata.

zoran1965

pre 11 godina

kako bih bilo da se stadioni pretvore u staklene baste ?
infrastruktura postoji , samo da se lepo pokrije...
da imamo bar neke koristi
a fudbal ukinuti saveze i kompletnu pratecu infrastrukturu,
bar da se ne brukamo vise
ko oce da igra , poljance

jjkl

pre 11 godina

sada kad smo apsolvirali da je Hrvatska uspješnija sportska nacija od Srbije, da se vratim ovoj utakmici i čestitam momcima na dobrom nastupu, 1 gol je odlučio da ne prođemo dalje, ali nema veze.

bojan

pre 11 godina

tako jeeeeee,tatini i mamini sinovi..e nasta nam spade ovaj bedni fubal..mada,on je uvek takav i bio..ako imas pare igras,a ako nemas gledas..nema veze sto si boljo od 99% "reprezentativaca.."

Andi RKS

pre 11 godina

Gospodo Srbi,


Umesto da se FSS bavi pravom futbolom,oni gube vreme u raznim kancelarijama FIFA I EUFA da protive odluke FIFA da se Republika Kosova igra prijatelske utakmice.Ovi ljudi ne zasluzuju da budu na celu FSS.

Babin_zub

pre 11 godina

Antone,
meni je bila cast pratiti taj tim jer je to bio tim najboljih iz nase tadasnje zajednicke drzave.Nije me interesovalo koliko je u timu srba,hrvata,bosanaca...Pa i fk Crvena Zvezda je u svom sastavu imala malo srba kada je osvojila KES,a da se nismo raspali na onakav nacin u nas klub bi dosli i Boban,Suker i Stanic,zatim Babunski iz Vardara i ko zna ko jos(sa ovima je posao bio ugovoren).Pa sta?To je bila nasa zajednicka drzava i mi smo zaista verovali u tu "petokraku".Tako smo odgajani za razliku od vas.

Goxi

pre 11 godina

Tuga je kad gledas nasu selekciju kad igra sa Francuzima ili Englezima, vidi se razlika kao da nisu isto godiste, Ovi nasi slabiji u duelu, fizicki izgledaju slabije, Ocito da treba raditi vise u teretani, dzabe tehnika ako nemas snage u duelima i brzinu. A sto se tice Aksentijevica i L. Markovica bolje sto su ostali sa Partizanom na pripremama, korisnije je za njih. A sto je Zvezda pustila igrace, koliko ja znam ti igraci nisu u prvix 11 startnih igraca, a ovi u Partizanu jesu. Tako da podrzavam odluku Partizana.

Setanta

pre 11 godina

Како се сви запалите, то је страшно! Само ме чуди зашто нико није пренио вијест кад је наша млада репрезентација растурила Хрватску 3-0 управо у Хрватској на некаквом регионалном купу?

ako nikako onda posteno

pre 11 godina

ne razumijem ovo uplitanje vaterpola i ko zna cega ne i teoretiziranje ko je bolji u cemu.nemogu reci da mi nije draga pobjeda nad susjedima ali ako od ovih 18 ili koliko vec momaka njih 3 ili 4 ne budu u A sastavu nismo nista napravili.

Пантелион

pre 11 godina

Ономе ко каже да Толе није крив, одговарам са: јесте, крив је он. Нису селектори, јер они раде колико умеју и највероватније колико им се дозвољава да раде. 
Ако је ово прво, крив је Толе, јер би као први човек ФСС-а требало да квалитетно утиче на то ко ће да води селекције Србије. Ко год жели добро српској репрезентацији, не би поставио Пижона за селектора. 
Ако је оно друго, вероватно је Толе први међу онима који селектору не дају мир и не штите његов ауторитет. 
Кажу да му најбоље иде када доводи послушнике и преко њих фаворизује одређене играче ван фудбалских критеријума. Једном нам се учинило да није тако, када је довео Антића, али Толе нас је брзо демантовао. 
Верујемо ли да можемо да створимо квалитет, почнимо да га стварамо. 
Верујемо ли да тренутно имамо посебан квалитет?! Преиспитајмо став, јер ни наш одбрамбени ред, који би свака репрезентација на свету пожелела, не изгледа тако моћно када нам на голу стоје загонетне личности. 
Кад видех тројку голмана Шпаније на овом ЕП, схватим да ми деценијама нисмо имали голмана квалитета једног од те тројице. Могућност да оформимо озбиљан, комплетан тим, данас немамо и фале нам играчи који бране рукама и који дају голове. 
Што се тиче Хрватске, нек се не позивају на пуне гаће, јер мислим да их најпре они напуне када играју против нас. Говорим о "А" селекцијама и то ће бити наш главни адут. 
Белгијанци ће нам, својим примером, већ објаснити како се квалитет заправо ствара и мислим да ће водити главну реч у нашој групи.

Glas iz Palmoticeve

pre 11 godina

Ne treba reagovati emotivno!
Treba da verujemo u Toleta Karadzica i njegovu viziju i strategiju kada se radi o razvoju fudbala u Srbiji.
Ha, ha, ha...
Covek je strucnjak, ocigledno nezamenljiv. Treba mu dati sansu da zavrsi posao do kraja tj. da unisti sto jos nije uspeo (ako uopste postoji i trunka pozitivnog u nasem bednom sportu koji se zove fudbal).
U celu tu pricu su uvuceni i politicari i tajkuni koji se trte po upravama klubova i manipulisu organizacijom fubalskog saveza koja je ocigledno trula i smrdljiva da ne moze biti gore.
Jedini izlaz je da se fudbalski savez (ili organizacija) rasformira, izbace sve protuve koje su dovele do ovog stanja i krene sa novim zdravim "snagama", ali to je normalno nemoguce u ovoj drzavi tako da nam nema spasa!
I na kraju: situacija je zaista tragicna u zemlji Srbiji - ne moze da skloni, smeni, odstrani, izbaci, isutira, pljune ...lik kakav je Tomislav Karadzic.

Pitanje:ko je on i sta je on da je toliko mocan?
Odgovor: nemocna je ova korumpirana drzava, zbog toga nam likovi slicni Toletu i kroje kapu.

Wllaxy

pre 11 godina

@ Dado

Prijatelju ja se ne ljutim sto imam platu 100 evra, mada hvala Bogu imam dosta vise ali se nemoj ni ti ljutiti sto ti je aj-kju negde oko 40 posto nisi uspeo ni nick da mi pravilno napises! A te smejurije da je hrvatska uspesnija u sportu od Srbije i ne zasluzuju bilo kakav komentar - ti lepo nabroj sve vase reprezentativne uspehe od '92 na ovamo a mi cemo nase pa da vidimo ko ima vise uspeha i pobeda u medjusobnim susretima...
Btw. podseti me, nesto se ne secam - kad vec pominjes da vas seniorska reprezentacija Srbije nikad nije pobedila u fudbalu, a kad ste vi to nas pobedili? Nesto te ne cujem! Znam da Sale Djordjevic i Kecman bole vise no ista ali vreme je da se probudis!

Anton

pre 11 godina

wallaxy malo vise povijesta a malo manje SANU

Srbija nije legetimna nasljednica SFRJ jel niste vi tu drzavu stvorili niti ste u nju ulagali nego su Hr i Slo. A zaboravis da je tito bio Hrvat.

Miki

pre 11 godina

Kako je sve trulo u državi Srbiji, jer da nije tako ne bi nam "Tole" po običaju pronašao "genijalno" rešenje za selektora u vidu tamo nekog Marića, za kojeg nikad ranije nisam čuo, a verovali ili ne imam 62g. i stalno pratim fudbalska zbivamja. Da ne govorimo o tome koliko je interes Partizana iznad svih interesa, pa i državnih, i nažalost biće sve dok je nama "Toleta" živog. Žalosno, ali njega samo smrt može sprečiti da nam zatre svaki fudbalski trag u ovoj jadnoj, uništenoj dravi.

Anton

pre 11 godina

Babin zub-e I ja sam tako odgajan ali čitajući ove komentare ne pominjem nikoga u meni se stvara nažalost revanšizam i zato sam napisao to što sam napisao. Tvoj komentar je korektan. Hvala!

Aca Znalac

pre 11 godina

Mec je nameste. Kad bi nama hrvati dali go, nikada bre, ali bre nikada. Jedva cekam kvalifikacije da im se nacestitam mile Nove godine.

Aco

pre 11 godina

A sta je tu cudno kad je rijec o nogometu,pa nije to odbojka! :)
(Kroata, 9. jul 2012 19:27)

Nije to odbojka, nije to ni kosarka, ni rukomet, ni vaterpolo, ni tenis itd. No ipak vidim da ste mnogo ponosni iako nikada niste bili prvaci u fudbalu. Vazno je ucestvovati.

tint

pre 11 godina

Auuuu alaj ćemo komšijama nabiti komplekse u nogometu da će ovaj sport Ustavom zabraniti.
A tek treba da dođu poslastice i tamburanje sa A reprezentacijom.

D O M I N I R A J!!!!!!

Nikola

pre 11 godina

Kada pogledam ovu nasu bandu i nije neki preveliki uspeh dobiti ih... Sem vama Hrvatima, razume se! :-)... Ako, radujte se i vi malo! Ljudi ste. :-)...

pera

pre 11 godina

Ala su se raspisale komsije... Pa neka... Docekase i oni da u nekom kolektivnom sportu pobede Srbiju... Pa makar i juniori. Cestitam komsije, samo sto ni vi polufinale videti necete. I da se vi meni radujete ovim juniorskim pobedama.

goxy

pre 11 godina

Prejak naslov nisu nas pobedili sa 7:0 vec sa 3:0!Nasim momcima svaka cast sta su pokazali pokazali nije dobro ali nije ni strasno,citam ove komentare i nisu mi jasne komsije oni slave kao da idu dalje,kanda lece komplekse ili sta vec al nesta lece to je sigurno!
Putuj Evropo zaboravi na kompleksni Balkan.

Marko

pre 11 godina

Ala su se raspisale komsije... Pa neka... Docekase i oni da u nekom kolektivnom sportu pobede Srbiju... Pa makar i juniori. Cestitam komsije, samo sto ni vi polufinale videti necete. I da se vi meni radujete ovim juniorskim pobedama.
(pera, 9. jul 2012 21:39)

A morate nekako liječit komplekse :)

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Nema razloga komsije da budete razocarani, Srbija je realno dobila prejaku skupinu i nije imala sta traziti pored nogometnih velesila Hrvatske, Francuske i Engleske..

Jaaa

pre 11 godina

A gde su Nastasic (Fiorentina), Markovic i Aksentijevic (Partizan), Stojanovic (Sporting), Radakovic (Bologna), Jesic (Koln), Ozegovic (Zvezda) i ostali? Nego nam igra neki Varga..sramota bre!

prava istina

pre 11 godina

Nije nista cudno sto u svim selekcijama od pionira pa do seniora svuda u Evropu i Svetu gubimo, jer sve te selekcije vode nekadasnji igraci CZ à svi su oni diplome dobili kod velikog proverenog strucnjaka bata Djore, a ovamo svi kukaju na Predsednika FSS, ali ipak da se zna da te selekcije ne vodi Predsednik FSS nego selektori,i dokle god se bude ovako radilo nas fudbal ima da tone sve vise i vise ..

EU gradjanin 2013

pre 11 godina

Ako im ne smeta da gube 3:0 od tima koji je izgubio predhodne utakmice, onda ne smeta ni meni.
(marko, 9. jul 2012 21:10)

O cemu ti pricas? Hrvatska je odigrala nerjeseno sa Englezima i nesretno izgubila sa 1-0 od Francuza koji su vas deklasirali sa 3:0! A Hrvati dosli na EURO bez najboljih igraca!

Wllaxy

pre 11 godina

@ Drago

Da, da, da - Hrvatska je poznata kao odbojkaska nacija, u vaterpolu ste streptomicin za nas sto se svakako vidi po rezultatima (btw. lepo je sto pominjes klupski vaterpolo gde za nase klubove igraju nasi igraci a ti se dicis vanjom Udovicicem kada je igrao za Mladost), taj Dragutin Mitic koga pominjes je sigurno Hrvat - vidi mu se po cisto hrvatskom imenu i prezimenu, Karlovic je sigurno velikan tenisa cim ga stavljas u rang sa Novakom i Jankom koji su Top 8 igraci, Novak pritom u samom vrhu, u kosarci ste bili prvaci Evrope 5 puta sa Bozom Maljkovicem kao trenerom, Duskom Ivanovisem, Sretenovicem kao plejem itd, u kosarci ste nas zadnju dobili i to na nekom pripremnom turniru (malo je falilo da to bude i prva i zadnja) dok vas mi redovno deremo u kosarci u svim kategorijama, pominjes klupske uspehe ali nikako da pomenes da je klub sa ovih prostora evropski prvak u fudbalu (da, Crvena Zvezda), govoris kako je Hrvatska u poslednjih 20 godina najjaca u rukometu - negde si naprasno zaboravio na Francuze koji su vam rak rana itd.
Sada je mislim vreme da se malo vratis u realnost i da ponovo procitas sta si napisao jer tolika kolicina netacnih cinjenica je strasna...

Koja je razlika izmedju nogometasa i fudbalear?

pre 11 godina

Stvarno steta da je Hrvatska dosla na EURO bez najboljih igraca, prvenstveno bez novog Modrica, malog Kovacica iz Dinama te napadaca Intera Milana, Livaje. Ova generacija je lako mogla do naslova europskog prvaka da su klubovi pustili najbolje igrace. Ali niti plasman na SP nije losa stvar..

drago

pre 11 godina

Nije to odbojka, nije to ni kosarka, ni rukomet, ni vaterpolo, ni tenis itd. No ipak vidim da ste mnogo ponosni iako nikada niste bili prvaci u fudbalu. Vazno je ucestvovati.
(Aco, 9. jul 2012 19:50)

Najtrofejniji odbojkaski klub u Jugi - Mladost Zagreb: http://en.wikipedia.org/wiki/HAOK_Mladost

Za rukomet se garant zajebavas, Hrvatska je najjaca u zadnjih 20 godina i i Zagreb CO je evropski velikan. U rukometu i vaterpolu smo vas predzadnje dobili. Odkad su vam otisli Crnogorci u vaterpolu ste malo bolji a u klupskom vas gazimo. U kosarci smo vas zadnju dobili. Imali smo uspjeha a u klupskom smo imali 5 puta prvaka Evrope (vi jednog).
A tenis je presmijesno i spominjati,. Svaka cast Djokovicu ali on je tu 5 godina a mi smo imali polufinalistu Wimlbedona 1938-e i 1939-e, Franju Punceca: http://en.wikipedia.org/wiki/1938_Wimbledon_Championships_%E2%80%93_Men%27s_Singles
http://en.wikipedia.org/wiki/1939_Wimbledon_Championships_-_Men%27s_Singles
A u to vrijeme i jos 3 igraca koji su igrali zavrsnice GS-ova: Jospipa Paladu (covjeka sa najvise nastupa za DC tim), Franju Kukuljevica i Dragutina Mitica, pa GS finaliste i top 10 igrace U Nikoli Pilicu (60-e) i Zeljku Franulovicu (70-e). Zeljko je i bio ponajbolji zemljas svoga doba, nazalost ga je ozlijeda sa 24 sprijecila da napravi jos vecu karijeru, pa Boru Jovanovica (finalista na jednom ili 2 Mastersa), pa Ivanisevica, Ljubicica, Anicica, Cilica, Karlovica.

Vidim za nogomet te pucaju gadni kompleksi.

TAKO DA...

ultrasrbin

pre 11 godina

(Tomislav Karadzic, 9. jul 2012 21:44)
Partizan pustimpola ekipe na turneju po Japanu,ali kolo ne moze da se odlozi. Za Fejsinu povredu ni izvinjenje. I sada je pustio vise nego dovoljno. Zasto bolje rezultate nisu doneli klinci iz Zvezde koji su potencijalni A reprezentativci.Partizan nije pustio iz prostog razloga. Ukapirao da se sprema debakl, bili povredjeni i shvatio da igrace traze da ne bi bili sa Partizanom,a ne da bi se zabelezio rezultat.

nnidza

pre 11 godina

Naš tim nije išao na prvenstvo kompletan, baš kao i Hrvatski. Naši klubovi zavise od igrača ove selekcije dok Francuskim, Engleskim i Portugalskim klubovima ovi igrači nisu potrebni. njihova Evropa kreće onda kada se naša završava. Zato je rezultat ovakav kakav je... Nije se više moglo, mada pitam se da li je ovo malo? Srbija je od 2000 godine konstatno na završnicama, dva puta u polufinalu, jednom u finalu,... To naravno ne opravdava Karadžića i ekipu jer se oni perjem nacionalnih selekcija samo i kite. Hteo bih da kažem povodom današnjeg duela da su Hrvati sigurno spremnija i kompletnija ekipa ali i da ovo nema nikakve veze sa susretima A selekcija koje pojedini pominju. Pitanje je da li će ijedan igrač odavde postati klasa, mada kada se setim Modrića posle utakmice u kojoj je Srbija torpedovala Hrvatsku u sred "njihove" onda je sve moguće. Tada je bio smešan, smejali smo se slušajući HRT i voditelje kako ga veličaju a on za klasu bio gori od Baste i društva. A gde je sad... čestitke, toliko!

HAJLENDER

pre 11 godina

Ovako ima da nas isprase i u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo.
Mozda nece ovde kod nas,ali tamo ima da primimo minimum tri komada.
Mozete sad da me mrzite,ali to je nasa surova realnost.Oni su bar za klasu,a mozda cak i dve,bolji od nas.

Tomislav Karadzic

pre 11 godina

Zemunelo.Najbolja omladinska skola posle Ajaxove. Ha Ha ha Ha Ha ha. Sta je sa spanskom,egleskom,portugalskom skolom.I onda kada dodje jesen neko ce u savezu da kaze kako smo najtalentovaniji. Evropski brazilci. Da li neko zna kada je nas tim U19 igrao svetsko prvenstvo. A onda ce Tole da kaze kako smo napravili kucu fudbala (koja zvrji prazna)i da ce tu da treniraju nasi talenti. Kakvi prvoligasi takvi i mladji.Ko uci te nase "talentovane" . Sa kakvom fudbalskom biografijom. Kakva nam je infrastruktura. Cetiri stadina sa reflektorima.Tereni ko pasnjaci. A prvoligaski timovi ne mogu bez dva tri igraca koji su im najbitniji za njihove pripreme i na pohodu za osvajanjelige sampiona

mille grobar

pre 11 godina

Samo neka Miha nastavi da gura Zvezdine igrace u A reprezentaciju...sve je ovo uzrocno-posledicno.Nismo trebali ni Ninkovica da pustimo!EJ,5 igraca Zvezde u A selekciji?!Svaka cast malom Lazovicu,ovo ostalo vredja inteligenciju.

ali realno je realno

pre 11 godina

Orlići su pokazali da su dobra ekipa i svaki objektivni ljubitelj fudbala bi trebao da ima bar malo simpatije prema njima, ali realno mi nismo objektivini i realno imamo jedne od najruznijih dresova u istoriji ove igre.

Smeher84

pre 11 godina

Tako cete i u Zagrebu proc 22.03.2012
(mraz, 9. jul 2012 20:35)

E moj deda...ili si sanjao to ili si posenilio, al ja se ne secam te utakmice pre 4 meseca...

Drazen Petrovic

pre 11 godina

Da kazem za vaterpolo, Hrvatska je nedavno osvojila Svjetsku ligu, a Srbija je zavrsila 4. na nekom turniru, dakle trenutno je situacija da smo i tu mnogo jaci. Imamo i najuspjesniji vaterpolo klub svih vremena, i jos par jakih klubova, dok Srbi imaju samo jedan. Znamo da su i mnogi Hrvati dali doprinos srpskom vaterpolu kroz povijest, pogotovo Partizanu.

A kosarka, da nemate onog dobrog trenera bili bi ste konstantno iza nas od osamostaljenja, sto vecinom i jeste bili, gledano prema poziciji na velikim natjecanjima, izuzev one medalje. Ranije ste Hrvate dobivali na knap i uglavnom na srecu i na emocije s kojima su hrvatski kosarkasi ulazili u svaki mec a najvise zato jer nam je kosarkaski savez mafijaski, birali su se podobni i losi treneri i jer se nije ulagalo nista u klubove i mlade talente kakvima je Hrvatska uvijek obilovala.

Ukupno gledano u kosarci smo trenutno bolji jer pogledajte samo rezultate mladih selekcija gdje Hrvati dominiraju, cak i na svjetskoj razini. Za godinu-dve kad se i tu stvari dovedu u red, Hrvatska ce gaziti Srbiju i u tom sportu, sto se trebalo mnogo ranije dogoditi, po talentima kojima vi i mi raspolazemo.

Wllaxy

pre 11 godina

@ Drazen Petrovic

Cekaj malo - hahahahaha...
Hajdemo sad ozbiljno - jer ti zaista verujes da ste vi nakon te jedne jedine svetske lige naspram naseg cetvrtog mesta na turniru na kom smo nastupili bez najboljeg igraca na svetu Vanje Udovicica (da taj sto ste dali silne pare da igra za vas) i jos nekih standardnih igraca bolji? OMFG!!! Hajde pogledaj malo poslednjih par godina sta smo mi osvojili racunajuci svetska i evropska prvenstva, svetske lige i svetski kup a sta ste vi osvojili i samo ako se malo potrudis i otvoris oci sve ce ti biti i vise nego jasno.
A kad vec kazes da smo konstantno bili iza vas na svim takmicenjima od osamostaljenja sto je glupost nevidjena reci mi da li si kojim slucajem bio rodjen kada ste zadnji put bili na postolju? Osim te medalje koju pominjes, da niste mozda na poslednjem EP bili ispred nas, tj. da niste mozda uspeli da prodjete grupu? Ili ste mozdana poslednjem SP bili medju prve tri ekipe posto smo mi bili cetvrti? SP Atina 1998? SP Indijanapolis 2002? Istanbul 2001? Kako ste tu mogli da budete ispred svetskih i evropskih sampiona? U stvari navedi mi kada ste to bili ispred nas od 95 na ovamo! Vec godinama slusamo to vase za godinu dve a Jadransku ligu niste osvojili otkad iako su vam i klubovi pa i reprezentacija puni stranaca!!! A za mlade kosarkase mora da se salis - U19 prosle godine srebro, godinama prvaci Evrope ili Sveta u mladjim kat., prosle godine su vam dva puta odrzane lekcije na prvenstvu U21...

Bane

pre 11 godina

Zadnji put kada je cisto srpski fudbalski kolektiv nesto napravio je bilo u montevideu 1930. Tako da mi fino batalimo ovaj sport. U kvalifikacijama za SP necemo biti medju prvih 4

777

pre 11 godina

(drago, 10. jul 2012 02:56)

Nemoj nikako da pominješ Djokovica, jer sve ono što je on osvojio u tenisu , kako kažeš u poslednjih 5 god. svi ti vaši teniseri od 1938 god, mogu da sanjaju i to svi zajedno. Uz to, promašio si temu, ovde se govori o fudbalu a promašio si i sajt i državu.

djole

pre 11 godina

Mali Dzigi kao da je pao sa marsa!!!
On je jedini mislio da da treba da pobedimo....
Dakle nemam rechi za ovu indijansku postavu....
Nemojte nam uzimati igrache sa priprema ako imate ovakav tim....
Najbolji potez uprave Partizana je ostanak Markovica i Aksentijevica u Soveniji...
Kamo srece da je i Ninkovic ostao!!

Zoran

pre 11 godina

... ili smijenite tog karadžića i sve tzv. fudbalske radnike ili ukinite fudbal u srbiji ? nemate veliki izbor . otjerali ste radomira antića , džajića , legendu srpskog fudbala , trpate u zatvor , a notorni kriminalci i ubice vam se šetaju beogradom ...prosto , šta vi uopšte očekujete , čemu se nadate .... djecu vaspitate ne da vole loptu , igru i fudbal , već da u svemu tome vide mercedes , bmw i porše . neće ići . sve ima svoj red .

Wllaxy

pre 11 godina

@ Dado

Prijatelju ja se ne ljutim sto imam platu 100 evra, mada hvala Bogu imam dosta vise ali se nemoj ni ti ljutiti sto ti je aj-kju negde oko 40 posto nisi uspeo ni nick da mi pravilno napises! A te smejurije da je hrvatska uspesnija u sportu od Srbije i ne zasluzuju bilo kakav komentar - ti lepo nabroj sve vase reprezentativne uspehe od '92 na ovamo a mi cemo nase pa da vidimo ko ima vise uspeha i pobeda u medjusobnim susretima...
Btw. podseti me, nesto se ne secam - kad vec pominjes da vas seniorska reprezentacija Srbije nikad nije pobedila u fudbalu, a kad ste vi to nas pobedili? Nesto te ne cujem! Znam da Sale Djordjevic i Kecman bole vise no ista ali vreme je da se probudis!

Soko

pre 11 godina

Osnoni nas problem su nerealna ocekivanja tako ce biti i sa kvalifikacijama mi mora da shvatimo da smo losiji od Hrvatske i Belgije i da samo sa nekim iznenadjenjem mozemo da se plasiramo. Ako nas sreca posluzi a mi joj pomognemo mozda se plasiramo a ako budemo mislili da smo bolji od onih od kojih smo ojetivno slabiji tesko nama.

marko

pre 11 godina

Ma najgore je kad izgubis u poslednjoj sekundi, ili kad na kraju golman ili neka greska dovedu do poraza. A kad se gubi 3:0, tu nema nikakve sekiracije, znaci da veze nemaju i da bolje time da se i ne bave. No, dobro to je njihova stvar i od toga bi trebalo da zive. Ako im ne smeta da gube 3:0 od tima koji je izgubio predhodne utakmice, onda ne smeta ni meni. Deco, sada ste videli gde ste, i da veze nemate. Krenite sa napornim treninzima, prizemljite se, shvatite da niste nikakvi frajeri, vec obicna seljana, koja gura neku loptu, i koja u perpsektivi misli da ce drmnuti veliku lovu. Ne lozite se, necete, jer opet napominjem, pojma nemate. A kad shvatite da samo rad i kvalitet donose novac kao posledicu, onda mozda i bude nesto od vas.

zg slavac

pre 11 godina

Pitanje je da li će ijedan igrač odavde postati klasa, mada kada se setim Modrića posle utakmice u kojoj je Srbija torpedovala Hrvatsku u sred "njihove" onda je sve moguće. Tada je bio smešan, smejali smo se slušajući HRT i voditelje kako ga veličaju a on za klasu bio gori od Baste i društva. A gde je sad... čestitke, toliko!
(nnidza, 9. jul 2012 21:15)

To što si ti neznalica i ne znaš vidjeti majstora sve dok on ne obuće dres Real Madrida govori mnogo o tebi. Da možda pređeš na neki drugi sport? Tog Modrića kojem si se ti kidao od smijeha kupio iz Dinama Tottenham za 24 mil eura. Da su barem znali da ste se ti ti tvoji smijali Luki, ne bi ga kupili.

Andi RKS

pre 11 godina

Gospodo Srbi,


Umesto da se FSS bavi pravom futbolom,oni gube vreme u raznim kancelarijama FIFA I EUFA da protive odluke FIFA da se Republika Kosova igra prijatelske utakmice.Ovi ljudi ne zasluzuju da budu na celu FSS.

Пантелион

pre 11 godina

Ономе ко каже да Толе није крив, одговарам са: јесте, крив је он. Нису селектори, јер они раде колико умеју и највероватније колико им се дозвољава да раде. 
Ако је ово прво, крив је Толе, јер би као први човек ФСС-а требало да квалитетно утиче на то ко ће да води селекције Србије. Ко год жели добро српској репрезентацији, не би поставио Пижона за селектора. 
Ако је оно друго, вероватно је Толе први међу онима који селектору не дају мир и не штите његов ауторитет. 
Кажу да му најбоље иде када доводи послушнике и преко њих фаворизује одређене играче ван фудбалских критеријума. Једном нам се учинило да није тако, када је довео Антића, али Толе нас је брзо демантовао. 
Верујемо ли да можемо да створимо квалитет, почнимо да га стварамо. 
Верујемо ли да тренутно имамо посебан квалитет?! Преиспитајмо став, јер ни наш одбрамбени ред, који би свака репрезентација на свету пожелела, не изгледа тако моћно када нам на голу стоје загонетне личности. 
Кад видех тројку голмана Шпаније на овом ЕП, схватим да ми деценијама нисмо имали голмана квалитета једног од те тројице. Могућност да оформимо озбиљан, комплетан тим, данас немамо и фале нам играчи који бране рукама и који дају голове. 
Што се тиче Хрватске, нек се не позивају на пуне гаће, јер мислим да их најпре они напуне када играју против нас. Говорим о "А" селекцијама и то ће бити наш главни адут. 
Белгијанци ће нам, својим примером, већ објаснити како се квалитет заправо ствара и мислим да ће водити главну реч у нашој групи.

hokus-pokus

pre 11 godina

Ovako ima da nas isprase i u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo.Mozda nece ovde kod nas,ali tamo ima da primimo minimum tri komada.Mozete sad da me mrzite,ali to je nasa surova realnost.Oni su bar za klasu,a mozda cak i dve,bolji od nas. (HAJLENDER, 09. jul 2012 21:43)
Što bi te mrzeli, pa mi ne mrzimo Hrvate :))

Wllaxy

pre 11 godina

Kao prvo nista ne prisvajamo jer smo mi legitimni naslednici bivse Jugoslavije - i u UN i u MOK i inace, plus smo mi jedini ostali kao naslednici stare drzave po svim pitanjima dok su svi drugi svojevoljno odabrali da se osamostale i krenu iz pocetka. Ipak ako gledamo i rezultate kada smo ostali samo u zajednici sa Crnom Gorom imamo mnogo bolje rezultate jedino ako ne mislis da je doprionos kosarkasa iz Crne gore kojih je u najboljem slucaju bilo 1-2 i to ne nosilaca igre bio nemerljiv osvajanjima zlata na EP 1995,1997,2001, zlata na SP 1998 i 2002, srebro na OI 1996 pa to negiras. Da te podsetim - Ali izvoli link pa se malo edukuj po tom pitanju - http://en.wikipedia.org/wiki/FR_Yugoslavia_national_basketball_team, a evo i zvanicnog linka koji kaze da nista JA ne prisvajam vec da jeste tako... Ovo je za kosarku ali vazi i za ostale sportove.
Btw kad vec pominjes da ste vi od osamostaljenja osvojili 8 timskih medalja a mi samo 7 (jedno zlato vise) zasto ne kazes da ste vi samostalni vec 21 godinu a mi samo 7 godina. Sto te je sramota da priznas da za triput vise vremena imate samo jednu medalju vise? Bitno je da imate prave Hrvate tipa Eduardo, Drejper i slicno. I daj reci mi koji su to uspesi mladih erkipa Hrvatske u kosarci a ja cu ti reci kolko stane u ovih par reda U16 prvaci evrope 1997, 1999, 2001, 2003... U 18 prvaci evrope 2005, U19 prvaci sveta 2007, U20 prvaci evrope 2006, 2007, 2008, ima jos al' nema mesta... Toliko o vasim talentima...

prekoOkeanskeDelije

pre 11 godina

Seniori 37-i na svetu (osim par meseci izuzetka, najgori učinak u poslednjih 6 ipo godina). Reprezentacija ispod 21-e: bez značajnijih rezultata u poslednjih 5 godina. Reprezentacija ispod 19 god, blago rasulo.
Posle svega, kako je moguće da Tomislav nema protivkandidata!?!

Sta jos treba da se dogodi da se nesto promeni?

pre 11 godina

Za ovo sve su zasluzeni ljudi koji vode fudbal u nasoj zemlji. Ako vec odgovornost ne mogu prihvatiti "menadzeri" koji guraju tatine sincice, onda odgovornost moraju prihvatiti celnici koji vode nas savez, biraju trenera, i godinama ostvaruju neuspehe!!!!

Nisu tu Hrvati nista krivi, niti se treba ovde prepucavati ko je bolji itd. Ljudi manite se tih prica i kompleksa. Nisu Hrvati bolji od nas, ali ce i A-selekcija da nas razbuca 3-0 i za to sve odgovornost treba da preuzmu ljudi koji nas fudbal guraju na dno.

dado

pre 11 godina

za wilaxiya:prijatelju nemoj se ti ljutiti ali nisi ti kriv sto imas placu 100 eura,nemoj se nadmetati s hrvatskom ko je uspjesniji u sportu jer je to nebitno bitno je da hrvatska ima more,3000km obale,1244 otoka 9milijardi eura od turizma,1560km autocesta,8 nac. parkova,place od 1000e prosjeka,najbolje gospodarstvo i infrastrukturu,vrhunsko zdravstvo pritom digitalno,4g mrezu u cjeloj zemlji,digit.TV,prekrasne stare gradove.......tu se treba usporedjivati a ne u sportu

miki

pre 11 godina

Ljudi dragi, ovaj Džimi Marić je vodio naš banjalučki Borac...imao je najbolji tim Borca u proteklih nekoliko godina, a čovjek je svojim neznanjem i nestručnošću uništio tim...Čim sam vidio da su ga postavili za trenera ove selekcije zapitao sam se koja je to politika po kojoj se postavljaju trenri...Marić je jednom riječju katastrofa....

rh

pre 11 godina

baš ste loši, za hrvatsku nije igralo 10-ak najboljih igrača: nitko iz hajduka koji prvak u juniorskim i kadetskim uzrsatima, Livaja iz Intera, Kovačić iz Dinama i vjerojatno najbolji igrač generacije Rebić iz RNK Splita..

Malik

pre 11 godina

Pošto smo u HNS-u otpustili Markovića i ustoličili Šuker brend predlažem vam da umjesto Tome Karadžića uzmete za predsjednika Bugojanskog maga Vlatka Markovića.Hrvatski nogomet je među 10 u svijetu, Vlatko stalno trabunja kao da je on igrao i doveo Hrvatsku među 10 na FIFA ljestvici. Neka se dokaže sa savezima koji su u problemima. Markovića za predsjednika FSS-a... bez bosanaca nema leba dragi moji... bosanci su duša i srce balkana,svidjelo se to svim srbima i hrvatima.Bosna je centra Balkana. A sad svi na čevape kod Hamze, za nekadašnju jaku YU ligu... neka joj je laka zemljica pokraj nas budala...

dado

pre 11 godina

vidim komentare da su hrvati razbijeni,torpedovani valjda se misli na seniore u nogometu ali ja sam prilicno siguran da srbija nije nikad pobjedila hrvatsku u seniorskom mogometu pa mi nie jasno kako biti torpedovan od strane nekog ako nemas ni pobjede

Drazen Petrovic

pre 11 godina

@Wllaxy

http://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatska_vaterpolska_reprezentacija
http://hr.wikipedia.org/wiki/Srbijanska_vaterpolska_reprezentacija

linkovi sve govore - Hrvatska od samostalnosti n a velikim natjecanjima (EP,SP te OI)ima 2 zlata, cak 4 srebra, te 2 bronce. Srbija od SAMOSTALNOSTI (ne prisvajaj medalje sa drugim drzavama, to konstantno radite) ima 3 zlata, samo 2 srebra te 2 bronce. dakle - Hrvatska ima vise medalja u vaterpolu. Bilanca uspjeha klubova je kudikamo veca, pa uzmi samo cinjenicu da je Mladost iz Zagreba (moj bivsi klub kao juniora inace) proglasena najboljim vaterpolo klubom proslog stoljeca a gdje su tu i uspjesi drugih jakih hrvatskih klubova kao Juga, Primorja i drugih. Da ne govorim koliko su Hrvati doprinijeli srpskom vaterpolu, pa taj VK Partizan je osnovao upravo Hrvat Vlaho Orlic! od kojeg taj klub ima uspjehe a u koji dovodi hrvatske igrace kao Antunovica, Belamarica, Marovica. ogicno je da imamo jacu tradiciju vaterpola i zbog mora. Ista stvar je i sa srpskim nogometom koji ne bi ni postojao ni u klupskom smislu da nije bilo prije svega Tudjmana koji je osnovao NK Partizan a za koji je igralo gro hrvatskih proslavljenih nogometasa koji su gle cuda igrali i za reprezentaciju NDH (Glaser, Bebek, Brozovic i jos neki primjerice).

Da ne govorim o doprinosu Hrvata kosarci i nogometu koji su nemjerljivi.
U daleko najpopularnijem i najmasovnijem i sportu u koji se najvise novca ulaze - nogometu - daleko ste slabiji po rezultatima od Hrvata.

nekle

pre 11 godina

Kako god da se zavrsi utakmica smeniti Marica podhitno, poslati celu tu garnituru trenera na celu sa Zivadinovicem i Djoricem u penziju, i iskolovati nove mlade strucnjake koji ce negovati ofanizvan i hrabar fudbal.
Drugo resenje ne postoji.
Mozda necemo biti prvaci sveta, ali cemo konacno gledati fudbal.

Rade

pre 11 godina

Čist dokaz da se većina ove dece gura u reprezentaciju iako nemaju potrebne sposobnosti da bi igrali za reprezentaciju. Dva najpopularnija sporta u Srbiji su, realno gledano, fudbal i košarka. Pa, zašto su onda odbojkaši, vaterpolisti, i naravno košarkaši 10 puta bolji i uspešniji od fudbalera? Nije potreban fakultet da bi čovek shvatio da država u kojoj je fudbal među 2 najpopularnija sporta izgubi glatko 3:0 od Hrvatske, koja je slična po broju stanovnika... Sramota za FSS i lopove iz saveza, evo kakvu bruku napraviste od nas!
I dobro je što nema prenosa, nisu ga ni zaslužili!

JaRule

pre 11 godina

Najbolji tim ove generacije bi bio : Pajovic(Videoton) - Jevrem Kosnic(Palermo) - Nastasic(Fiorentina) - F.Stojkovic(C.Zvezda) - Aksentijevic(Partizan) - L.Stojanovic(Sporting Lisabon) - Ninkovic(Partizan) - Mijailovic(C.Zvezda) - L.Markovic(Partizan) - V.Jesic(Keln) - Mitrovic(Partizan) Postoji velika krivica saveza zbog Partizanovog stava o svojim fudbalerima. Pogledajte sastav pa protumacite sami. Ko je kriv za to sto na pripreme nisu ni pozvani Kosnic,Nastasic,Jesic,Luka Stojanovic ? Odgovor za Nastasica je bio da je na spisku A tima. Ali zar Lazar Markovic nije na tom spisku? Nemamo levog beka u timu, prave se rokade u postavi a nisu ni pozvani Bruncevic i Kosnic. Takodje na levom krilu skripi a Vojno Jesic nije ni pozvan na pripreme. Gde je Luka Stojanovic koji je rodjeni vodja,autenticna desetka i fudbaler za ogromnim kvalitetom. Ko sastavlja tim i zasto bi Partizanovi fudbaleri bile zrtve trgovine i podizanje cene menadzerskim igracima koji su igrali na sampionatu. Sraman odnos selektora Marica i ljudi koji iz senke guraju svoje samoproklamovane talente. Mogli smo da budemo mozda i najjaca reprezentacija na turniru... i da su sa tim stavom isli i da su pozvani najbolji verujem da bi i Partizan pustio svoje klince, sve do jednog. Ovako neka se sami valjaju u mulju oni koji su ga i napravili ...

jjkl

pre 11 godina

sada kad smo apsolvirali da je Hrvatska uspješnija sportska nacija od Srbije, da se vratim ovoj utakmici i čestitam momcima na dobrom nastupu, 1 gol je odlučio da ne prođemo dalje, ali nema veze.

burekcina

pre 11 godina

A da probate sa bosancima u repezentaciji??
eno vam Hrvatske,Slovenije pa i Švedske jest da imaju jednog ali taj jedan vrijedi više od vaše čitave reprentacije

Nikola

pre 11 godina

i zato mene ospice izbiju kad cujem da je neko fudbaler u ovoj zemlji...jaka stvar,dodje mi isto ko da si mi reko da imas tezgu na buvljaku pa i njih mnogo vise postujem

radetoronto

pre 11 godina

Nasi su uzeli ili 7 ili 8 mesto, a ako se ne varam u Evropi ima preko 50 drzava.

I sad treba da ih plujemo jer nisu otisli na SP?

Ohladite ljudi, to je sport - neko pobedi a neko izgubi.

Goxi

pre 11 godina

Tuga je kad gledas nasu selekciju kad igra sa Francuzima ili Englezima, vidi se razlika kao da nisu isto godiste, Ovi nasi slabiji u duelu, fizicki izgledaju slabije, Ocito da treba raditi vise u teretani, dzabe tehnika ako nemas snage u duelima i brzinu. A sto se tice Aksentijevica i L. Markovica bolje sto su ostali sa Partizanom na pripremama, korisnije je za njih. A sto je Zvezda pustila igrace, koliko ja znam ti igraci nisu u prvix 11 startnih igraca, a ovi u Partizanu jesu. Tako da podrzavam odluku Partizana.

Setanta

pre 11 godina

Како се сви запалите, то је страшно! Само ме чуди зашто нико није пренио вијест кад је наша млада репрезентација растурила Хрватску 3-0 управо у Хрватској на некаквом регионалном купу?

Davor

pre 11 godina

Dolaze nam olimpijske igre u Londonu gdje se najviše vrednuje snaga jedne sportske nacije, do sada;

Olimpijske igre (od 1992) podaci sa službene stranice olimpijskog sporta

Hrvatska 7 zlatnih 11 srebra 9 bronci = 27

Srbija 2 zlata 5 srebra 5 bronci = 12 ( 1996 i 2000 Yu, 2004 Srbija i Crna Gora, 2008 Srbija , da ne kmečite + Crnogorci)

U kolektivnm sportovima :

Hrvatska 2 zlata 2 srebra 0 bronca

Srbija 1 zlato 2 srebra 1 bronca

s napomenom da HR ima 4,5 mil, Srbija oko 7-8 mil stanovnika

teorija zavere

pre 11 godina

sudije su krive,jos ova vrucina sto ne odgovara nasim momcima,a i ona lopta nekako coskasta,visoka trava,u oba poluvremena siri golovi..

tojeistina

pre 11 godina

Seniori 37-i na svetu (osim par meseci izuzetka, najgori učinak u poslednjih 6 ipo godina). Reprezentacija ispod 21-e: bez značajnijih rezultata u poslednjih 5 godina. Reprezentacija ispod 19 god, blago rasulo.
Posle svega, kako je moguće da Tomislav nema protivkandidata!?!
(prekoOkeanskeDelije, 9. jul 2012 21:22)

Isto kao što tvoj Lukić nema protivkandidata! Tebi nešto kao nije jasno? Niko normalan neće da preuzme posao kada vidi, zna, šta se dešava u fudbalu i ko tu sprečava iz ličnih interesa da se pomeri sa mrtve tačke. Ko se uortačio sa navijačima i omogućuje im svakakve prljave poslove.Tone se sve niže i niže, do dna, a oni drže svoje pozicije i trpaju lovu u džepove. E zato ni Tole ni Lukić nemaju protivkandidate a sve oko njih propada. Nije ti još jasno, pa uskoro ćeš da vidiš delijo Zvezdu u Evropi a državne timove već gledamo.

Babin_zub

pre 11 godina

A sto pljujete po toj deci?Nisu oni krivi sto im je kvalitet ravan bodovnom saldu u grupi.Jednostavno to je realnost naseg fudbala i naviknite se da ce u buduce Srbija i u seniorskoj konkurenciji igrati sporednu ulogu u kvalifikacijama,poput Andore,San Marina,Farskih ostrva...
Momcima od srca zelim sve najbolje,i da upisu neki fakultet jer se od fudbala nece leba najesti.

Glas iz Palmoticeve

pre 11 godina

Ne treba reagovati emotivno!
Treba da verujemo u Toleta Karadzica i njegovu viziju i strategiju kada se radi o razvoju fudbala u Srbiji.
Ha, ha, ha...
Covek je strucnjak, ocigledno nezamenljiv. Treba mu dati sansu da zavrsi posao do kraja tj. da unisti sto jos nije uspeo (ako uopste postoji i trunka pozitivnog u nasem bednom sportu koji se zove fudbal).
U celu tu pricu su uvuceni i politicari i tajkuni koji se trte po upravama klubova i manipulisu organizacijom fubalskog saveza koja je ocigledno trula i smrdljiva da ne moze biti gore.
Jedini izlaz je da se fudbalski savez (ili organizacija) rasformira, izbace sve protuve koje su dovele do ovog stanja i krene sa novim zdravim "snagama", ali to je normalno nemoguce u ovoj drzavi tako da nam nema spasa!
I na kraju: situacija je zaista tragicna u zemlji Srbiji - ne moze da skloni, smeni, odstrani, izbaci, isutira, pljune ...lik kakav je Tomislav Karadzic.

Pitanje:ko je on i sta je on da je toliko mocan?
Odgovor: nemocna je ova korumpirana drzava, zbog toga nam likovi slicni Toletu i kroje kapu.

Miki

pre 11 godina

Kako je sve trulo u državi Srbiji, jer da nije tako ne bi nam "Tole" po običaju pronašao "genijalno" rešenje za selektora u vidu tamo nekog Marića, za kojeg nikad ranije nisam čuo, a verovali ili ne imam 62g. i stalno pratim fudbalska zbivamja. Da ne govorimo o tome koliko je interes Partizana iznad svih interesa, pa i državnih, i nažalost biće sve dok je nama "Toleta" živog. Žalosno, ali njega samo smrt može sprečiti da nam zatre svaki fudbalski trag u ovoj jadnoj, uništenoj dravi.

Anton

pre 11 godina

F I N A L E


CHILE 25 October 1987 18:00 SANTIAGO DE CHILE 65000
Match Officials
Referee
LOUSTAU (ARG)
Assistant Referee 1
LUN

Assistant Referee 2
HANSAL (ALG)


Goals scored
BOBAN (YUG) 85',
WITECZEK (FRG) 87' Penalty goal

Yugoslavia



LEKOVIC (GK)

BRNOVIC

JARNI

PAVLICIC

JANKOVIC

MIJUCIC

BOBAN

PAVLOVIC (-88')

SUKER

PETRIC

SKORIC

Substitute(s)

PIPLICA (GK)

STIMAC

PROSINECKI

MIJATOVIC

ANTONIC

DJURKOVIC

ZIROJEVIC (+88')

Germany FR


BRUNN (GK)

LUGINGER

METZ

STREHMEL

SCHNEIDER

SPYRKA

DAMMEIER (-106')

MOELLER

EICHENAUER (-74')

WITECZEK

REINHARDT

Substitute(s)

CLAUSS (GK)

HEIDENREICH (+106')

EPP (+74')

KLINKERT

WUERZBURGER

CLAASEN

PREETZ

Coach
Berti VOGTS (GER)


Expulsions

Penalty Shoot-out

PAVLICIC 4
Goal
SUKER 13
Goal
BRNOVIC 2
Goal
ZIROJEVIC 18
Goal
BOBAN 8
Goal

WITECZEK 13
Missed
STREHMEL 5
Goal
LUGINGER 3
Goal
SPYRKA 7
Goal
REINHARDT 15
Goal


Ovo je sastav najbolje generacije možda svih vremena koja je pobijedila u Čileu. Tu je 7 igrača iz Hrvatske ,
5 iz Crne Gore i to su bili okosnica te ekipe i ne znam čime se to vi Srbi hvalite?

Babin_zub

pre 11 godina

Antone,
meni je bila cast pratiti taj tim jer je to bio tim najboljih iz nase tadasnje zajednicke drzave.Nije me interesovalo koliko je u timu srba,hrvata,bosanaca...Pa i fk Crvena Zvezda je u svom sastavu imala malo srba kada je osvojila KES,a da se nismo raspali na onakav nacin u nas klub bi dosli i Boban,Suker i Stanic,zatim Babunski iz Vardara i ko zna ko jos(sa ovima je posao bio ugovoren).Pa sta?To je bila nasa zajednicka drzava i mi smo zaista verovali u tu "petokraku".Tako smo odgajani za razliku od vas.

Anton

pre 11 godina

wallaxy malo vise povijesta a malo manje SANU

Srbija nije legetimna nasljednica SFRJ jel niste vi tu drzavu stvorili niti ste u nju ulagali nego su Hr i Slo. A zaboravis da je tito bio Hrvat.

Nikola

pre 11 godina

i zato mene ospice izbiju kad cujem da je neko fudbaler u ovoj zemlji...jaka stvar,dodje mi isto ko da si mi reko da imas tezgu na buvljaku pa i njih mnogo vise postujem

Mirko

pre 11 godina

Ne znam jel mi milije da gledam Zvezdu ili reprezentaciju u fudbalu. Ne pamtim kada sam na miru jednom odlgedao jednu njihovu utakmicu a da mi nije doslo da polomim pola namestaja ;)

bojan

pre 11 godina

tako jeeeeee,tatini i mamini sinovi..e nasta nam spade ovaj bedni fubal..mada,on je uvek takav i bio..ako imas pare igras,a ako nemas gledas..nema veze sto si boljo od 99% "reprezentativaca.."

nislija

pre 11 godina

sram ih bilo!!!!Onaj trener Maric pod hitno da da ostavku i nikad vise da trenira bilo koju selekciju,a igraci neka promene sport,jer za fudbal sigurno nisu!!!

Anton

pre 11 godina

Babin zub-e I ja sam tako odgajan ali čitajući ove komentare ne pominjem nikoga u meni se stvara nažalost revanšizam i zato sam napisao to što sam napisao. Tvoj komentar je korektan. Hvala!

Zlatko

pre 11 godina

Da li je tu generaciju vodio Đorić? Ozbiljno pitam, nije šala. Ja mislim da se on sa U17 nije plasirao na Evropsko, što je takođe rezultiralo propuštanje svetskog, a to bi mogla biti ta generacija. Voleo bih da neko napiše. Da ne pljujem čoveka za džabe, ako je on vodio neku drugu generaciju. :)

Ivan Bukvic

pre 11 godina

Ovaj GOXY Kaze . Hrvati slave kao da idu dalje.Pa naravno da idemo dalje.Idemo na Svjetsko prvenstvo u tursku- Ito po drugi put u zadnja dva ciklusa.

aleksandar grozni

pre 11 godina

Gledao sam ovu decu i pitam se ko njih bre uci i sta ih uci kad oni pojma nemaju,igraju dvosmerno napred,nazad,a takav sistem u fudbalu je prestao da se koristi pre nekih tridesetak godina a jedino je opstao u amaterskim nizerazrednim ligama.Nazalost odavno nemamo Zarka Nedeljkovica,Djeleta Vilotica,a decu nam treniraju neki nadri treneri poput Djorica i njemu slicnih koji osim kako udariti protivnika drugo neznaju sta decu nauciti,pa nije ni cudo sto srljamo sve dublje i dublje.Dok su treneri po malim klubovima bili zaljubljenici u fudbal mi smo nesto i znacili,otkako su uvedene licence kojese naravno kupuju,evo rezultata.

ugor

pre 11 godina

naravno kada se kod nas fudbal igra, kao i sve ostalo, preko veza roditelja velikih i malih biznismena koji trenere i selektore odvedu na veceru i obezbede mesto u reprezentaciji ili klubu za svog baletana. Srbijo tugo i jadu!

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 11 godina

Ovo je realna slika dogadjanja u Srpskom fudbalu. Rezultati su adekvatni onome što se radi. Na prostorima bivše YU Srpski fudbal je daleko najslabiji. Discplina, stučnni rad, poštenje, red do su strane reče u Srbiji pa prema tome i u Srpskom fudbalu.

zoran1965

pre 11 godina

kako bih bilo da se stadioni pretvore u staklene baste ?
infrastruktura postoji , samo da se lepo pokrije...
da imamo bar neke koristi
a fudbal ukinuti saveze i kompletnu pratecu infrastrukturu,
bar da se ne brukamo vise
ko oce da igra , poljance

ako nikako onda posteno

pre 11 godina

ne razumijem ovo uplitanje vaterpola i ko zna cega ne i teoretiziranje ko je bolji u cemu.nemogu reci da mi nije draga pobjeda nad susjedima ali ako od ovih 18 ili koliko vec momaka njih 3 ili 4 ne budu u A sastavu nismo nista napravili.