Nova vest
Fudbal

Utorak, 29.05.2012.

14:45

“Adem samo želi da igra fudbal”

Otac Adema Ljajića Sahmir rekao je da njegov sin samo želi da igra fudbal dan pošto ga je selektor Srbije Siniša Mihajlović odstranio iz tima.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Mladi fudbaler je izbačen iz tima jer pred utakmicu sa Španijom nije pevao himnu, a potom istakao da to neće činiti ni ubuduće.

Sahmir Ljajić je rekao da se izvinjava svima koji su se zbog toga našli uvređeni i dodao da ne želi da se preko leđa njegovog sina vode politička prepucavanja.

Želeo bih da upoznam sve ljude o detaljima koji su prethodili ovom činu. Pola sata pred sastanak za utakmicu sa Španijom, Adem me je uobičajeno pozvao da bi me pitao šta da radi u vezi pevanja himne. Pitao sam ga: „Sine je l’ znaš da je pevaš“, na šta je on odgovorio da je problem što ne zna reči. Rekao sam mu ako ne znaš reči, pokušaj da se nekako izvučes iz ove situacije, dok ne naučiš, sagni glavu da se ne vidi da li pevaš. Rezultat svega ovoga vam je poznat“, rekao je Ljajić.

On je iskoristio priliku da se izvini svima koji su se zbog toga našli uvređeni i zamolio sve roditelje, uključujući i selektora Sinišu Mihajlovića, da ga shvate.

Želeo bih ovom prilikom da izvinim svima onima, koji su se našli uvređeni, činom mog sina Adema i da me shvate kao roditelja. Time bih želeo da zamolim sve roditelje, pa i Sinišu Mihajlovića, a kome sam neizmerno zahvalan za sve što je učinio kao trener za mog sina. Adem od svoje desete godine igra za reprezentaciju Srbije, odbio je ponude mnogih reprezentacija i patriotizam je time sigurno pokazao“, konstatovao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, Adem je zatečen zbog pevanja himne, jer od prvog selektora koji ga je selektirao sa deset godina Lajoša Kokaija pa do poslednjeg Vladimira Petrovića, niko nije insistirao od njega da mora da peva himnu.

Zahvalan sam svima, koji su ga podržali, kod incidenta sa trenerom Fiorentine Deliom Rosijem i molim sve te iste da shvate njega i celu porodicu i situaciju u kojoj mi u Novom Pazaru živimo. Opste je poznato da su pojedini ljudi sa obe strane ovo jedva dočekali i ne želim da se preko leđa mog sina prepucavaju političke teme. Moj sin ima 20 godina i želja mu je samo da igra fudbal“, zaključio je Sahmir Ljajić.

Ljajić je odstranjen iz reprezentacije Srbije, jer je, kako se navodi u saopštenju Fudbalskog saveza prekršio Sporazum o ponašanju koji je, kao i svi ostali fudbaleri, potpisao po dolasku Mihajlovića na klupu reprezentacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

228 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve