Nova vest
Fudbal

Nedelja, 20.05.2012.

18:34

LE: Gent i Vitese u kvalifikacijama

Ekipe belgijskog Genta i holandskog Vitesea izborili su plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope sledeće sezone.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Gent je u dvomeču belgijskog plej-ofa bio bolji od Serkl Briža sa 5:1 i 2:1.Vitese je u baražu holandskog šampionata bio bolji od RKC Valvijka sa 3:1 i 2:1.

Već posle prvog meča i pobede u Brižu od 5:1 bilo je jasno da će Gent u Evropu, ali je ovaj tim i pred svojom navijačima slavio i potvrdio veliki uspeh.

Gosti su poveli u 7. minutu golom Dompinga, ali je Mbojo sa dva gola u nastvku preokrenuo i doneo pobedu Gentu.

Tako će šampion Anderleht igrati Ligu šampiona, Klub Briž će u kvalifikacije za elitno takmičenje, dok je Genk u Ligi Evrope.

I Vitese je imao veliku prednost iz prvog meča u Valvijku (3:1), da bi već u trećem minutu revanša Boni uvećao to vođstvo.

Međutim, 15 minuta pre kraja Kastilion je izjednačio za Serkl i uneo malo zanimljivosti u finiš, ali je šest minuta pre kraja Ibara vratio prednost Viteseu i potvrdio plasman u Evropu.

Šampion Ajaks je obezbedio mesto u Ligi šampiona, a kvalifikacije će da igra Fejenord. U Ligu Evrope plasirali su se PSV i AZ Alkmar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve