Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.05.2012.

09:45

Lipi preuzeo Kleov Gvangžu

Šampion Kine Gvangžu Evergrande, za koji igra bivši igrač Partizana Kleo, zvanično je imenovao italijanskog stručnjaka Marčela Lipija za trenera.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

60-godišnji Italijan, koji nije trenirao nijedan tim od napuštanja klupe Italije posle Svetskog prvenstva 2010. godine u Južnoj Africi, predstavljen je kao novi trener Gvangžua u četvrtak, a na klupi je zamenio Lija Jang-Sua, koji je dobio otkaz u utprak uveče.

Ta vest dolazi manje od mesec dana pošto je kineski klub demantovao vest da je Lipi blizu preuzimanja Gvangžua. Italijan je, ipak, na predstavljanju priznao da je u kontaktu sa šampionom Kine bio još od februara.

Uspostavili smo kontakt pre četiri meseca, a čelnici kluba su izrazili veliku želju za saradnjom“, rekao je Lipi, „Gledao sam nekoliko utakmica koje je klub odigrao u šampionatu i Ligi šampiona. Znam brojeve igrača i to kako igraju, a nadam se da ću im uskoro znati i imena“.

Lipi je potpisao dvoipogodišnji ugovor sa Gvangžuom, gde će mu se pridružiti asistent Narciso Pecoti, kao i još nekoliko italijanskih trenera.

Zahvalan sam na podršci koju sam dobio, video sam veliki broj navijača koji nose naše boje u gradu. Drago mi je što vidim toliku strast, a već tokom popodneva započeću svoju misiju, pošto me očekuje prvi trening sa igračima“, rekao je Lipi.

Lipi je pohvalio sve što je učinio njegov prethodnik na klupi Gvangžua, pošto je predvodio tim do titule šampiona Kine i prvog mesta u grupi F u Ligi šampiona Azije.

Gvangžu će za 15 dana dobiti veliko pojačanje, pošto će Lukas Barios preću u kineski klub 1. juna, kada mu istekne ugovor sa Borusijom iz Dortmunda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve