Nova vest
Fudbal

Subota, 05.05.2012.

18:47

Kaduova poslednja reč za pobedu CZ

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 1.0 (0:0) u 142. ’večitom derbiju’ u okviru 28. kola Jelen Superlige Srbije.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Odlučujući gol postigao je Brazilac Kadu Mendeš u trećem minutu nadokande, kada je sa oko 25m lepim udarcem smestio loptu u donji desni ugao.

To je treći uzastopni trijumf ’crveno-belih’ nad Partizanom, a prvi na prvenstvenim utakmicama u gostima posle tačno pet godina. Utakmica, međutim, nije imala takmičarski značaj pošto je Partizan u prošlom kolu obezbedio titulu prvaka.

Počelo je žestoko, već u 52. sekundi Partizan je lako mogao da povede, ali je Babović sa oko osam metara šutirao preko gola nakon što je Volkov odlično izveo aut.

Tri minuta kasnije odgovorila je Crvena zvezda – Evandro je prošao po desnoj strani i centrirao, ali je Lazović iz ne baš lake situacije prebacio gol golmana Petrovića, debitanta u derbijima.

U šestom minutu nakon prodora Mladenovića sa leve strane Kasalica je bio u izglednoj prilici, ali je odbrana Partizana pravovremeno intervenisala.

U tom periodu odbrane na obe strane nisu delovale naročito sigurno, ali ni na jednoj strani nije bilo odlučne reakcije u završnici. Upravo takva bila je akcija kada su Milivojević i Kasalica propustili da šutiraju, da bi na kraju Evandro poslao loptu pored desne stative.

Kako je vreme odmicalo u prvom poluvremenu, tempo igre je padao, ali je Partizan u 43. minutu propustio ozbiljnu šansu – Milivojević je loše reagovao posle centaršuta Tomića iz kornera, ali je Volkov slabijom, desnom nogom sa peterca šutirao pravo u Bajkovića.

Utakmica je početkom drugog poluvremena na kratko prekinuta zbog bakljade navijača Partizana sa istočne tribine, a u 53. minutu Tomićev udarax bio je neprecizan.

Samo dva minuta kasnje veliku priliku propustio je Nikola Maksimović, koji je posle kornera bio najviši u skoku, ali je loše zahvatio loptu.

Potom je Partizan preuzeo inicijativu, a nadomak gola ’crno-beli’ su bili u 63. minutu – Tomić je centrirao, Babović je pogodio stativu, a Tošić je zatim izblokirao Ivanova u poslednjem trenutku

 Deset minuta kasnije Dijara se oslobodio Tošića i centrirao sa leve strane, ali je Tomić na drugoj stativi očajno zahvatio loptu.

Partizan je bio za nijansu bolji u narednih desetak minuta, ali je Zvezda u trećem minutu nadoknade ipak došla do treće uzastopne pobede nad večitim rivalom – posle centaršuta sa desne strane Borha je odložio loptu za Kadua, koji je iz punog trka sa oko 25m silovito šutirao i pogodio donji desni ugao Petrovićevog gola.

 

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

340 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Bjelica dobio otkaz

Fudbalski klub Union iz Berlina saopštio je da je uručio otkaz hrvatskom treneru Nenadu Bjelici posle serije loših rezultata u Bundesligi.

Tanjug

19:37

9 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu