Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.04.2012.

08:59

Senegal poslednji učesnik OI

Fudbaleri Senegala plasirali su se na Olimpijske igre u Londonu pošto su u Koventriju u odlučujućem meču savladali Oman sa 2:0.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Senegalci su tako tako zauzeli poslednje neupražnjeno mesto među 16 timova koji će se nadmetati za odličja u Londonu za manje od 100 dana.

Senegalci su poveli već na startu meča kada je napadač Ibrahim Balde u trećem minutu posle prekida glavom pogodio mrežu Omana. Posle pokušaja Omana da izjednači Senegal je u finišu meča iz kontre potvrdio pobedu, a strelac je bio Abdulaje Sane.

Afrički tim je 16. i poslednja selekcija koja je izborila plasman na Olimpijske igre. Oni su kao četvrtoplasirani tim afričkih kvalifikacija izborili šansu da igraju protiv Omana, koji je bio četvrti u azijskoj zoni.

Meč se igrao na stadionu u Koventriju, jednom od šest objekata na kojem će se igrati fudbalski turnir na Olimpijskim igrama, a sudio je engleski arbitar Hauard Veb.

Osim Senegala na Olimpijskim igrama će nastupati Velika Britanija, Južna Koreja, Japan, Ujedinjeni Arapski Emirati, Gabon, Egipat, Maroko, Meksiko, Honduras, Brazil, Urugvaj, Sspanija, Ssvajcarska, Belorusija i Novi Zeland.

Olimpijski šampioni iz Pekinga 2008, Argentinci, neće braniti titulu jer nisu speli da izbore plasman kroz kvalifikacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu