Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.03.2012.

22:23

"Branio bih i sa jednim okom"

Prvi golman Crvene zvezde Boban Bajković zaradio je infekciju oka u nedelju, ali kaže da je spreman za utakmicu sa Partizanom u sredu u polufinalu Kupa Srbije.

Izvor:

Autor:

Default images

"Infekcija prolazi, kapak se podigao i ostalo je još samo malo crvenila. Sve je pod kontrolom i spreman sam za derbi. Uostalom, takvu utakmicu ne bih propustio ni za živu glavu. Ma, branio bih i s jednim okom", rekao je crnogorski golman za "Večernje novosti".

Bajković ove godine nije primio gol na "Marakani", pošto je ostao nesavladan u utakmicama sa Spartakom (1:0) i Smederevom (4:0).

"Neka tako ostane i posle derbija. Mada, ne bih imao ništa protiv i da primim gol, ali pod uslovom da mi damo tri. Ne, ne znači to da na bilo koji način pretim Partizanu, naprotiv. Mi smo u seriji veoma loših rezultata protiv komšija, a oni su lideri prvenstva i branioci trofeja u kupu. Ipak, mi imamo razloga za optimizam, a pokriće nam daju dobre igre koje prikazujemo poslednjih nedelja."

"Neću ponovo da driblam"

Štoperski par ispred gola Bajkovića je promenjen. U jesenjem delu sezone tu su bili Li Adi i Uroš Ćosić, a sad štoperski tandem Zvezde čine Duško Tošić i Nikola Maksimović.

"Apsolutno verujem u saigrače i smatram da naša odbrana funkcioniše sasvim dobro, pogotovo kada se zna da su momci tek počeli da igraju zajedno. Sigurno je da im, kao i celoj ekipi, treba period uigravanja, ali iz utakmice u utakmicu deluju sve bolje i osećam se sigurno iza njih. Uostalom, mi smo napadačka ekipa i nema problema sve dok postižemo nekoliko golova više od rivala."

Boban Bajković je poznat i po driblinzima, u i oko svog šesnaesterca, koji su često rizični i nepotrebni.

"Nema šanse da ponovo driblam u derbiju. Jednom me je naterala praktično bezizlazna situacija, ali na ovako važnoj utakmici mi ne pada na pamet da to ponavljam. Neću više da sekiram najbolje navijače na svetu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu