Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.03.2012.

14:06

LE na B92: Siti – Sporting (21.05h)

Fudbaleri Mančester sitija dočekuju Sporting iz Lisabona u četvrtak od 21.05 časova, u revanš meču osmine finala Lige Evrope, uz direktan prenos na TV B92.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Siti mora da pobedi Sporting sa dva gola razlike ukoliko želi da prođe u četvrtfinale takmičenja, pošto je u Lisabonu bilo 1:0.

Ekipa Roberta Mančinija nalazi se u maloj krizi pošto je vezala nekoliko poraza i posle pet meseci izgubila prvo mesto u Premijer ligi.

Menadžer Mančester sitija Roberto Manćini nada se da će njegov tim znatno popraviti igru, i kaže da je od vitalnog značaja da se njegov tim što pre vrati u pobedničku seriju.

"U Portugalu i protiv Svonsija nismo igrali našu igru. Mislim da nismo zaslužili da izgubimo, ali nismo igrali kako znamo i bili smo kažnjeni zbog toga. Naša sudbina je još uvek u našim rukama i sad je trenutak da se dokažemo. Ali ako želimo da stvorimo pobednički mentalitet, moramo pobeđivatni na svim utakmicama“, rekao je Manćini.

Italijan je izjavio je da će na revanš utakmici iz njegovog tima verovatno izostati četiri bitna igrača. Mančini smatra da bi Beri mogao da bude spreman za utakmicu sa Čelsijem, ali Kompani i Zabaleta bi se na terenu mogli naći tek za desetak dana.

"Geret je bio prehlađen u utorak, ali se još nije oporavio ni od povrede leđa, što je bio razlog njegove lošije igre protiv Svonzija. Trebaju mu još dva-tri dana odmora. Džoleon bi se mogao naći na klupi protiv Sportinga, ali će sigurno biti spreman za Čelsi. Što se Zabalete tiče on bi trebalo da zaigra protiv Stouka, za desetak dana. Ipak, protiv Sportinga ćemo izvesti najjači tim koji budemo imali, jer želimo da se plasiramno u naredni krug takmičenja, ali svesni smo da to neće biti lako“, rekao je Manćini.

Veyni igrač Sitija Najdžel de Jong je izjavio da će se on i njegovi saigrači boriti do poslednjeg minuta ove sezone, jer žele da donesu još trofeja na Etihad.

"Daleko smo dogurali i sad se moramo koncentrisati da dovedemo stvar do kraja. Potrebno je mnogo snage i moći, ali mi imamo i volje i dovoljno dobar tim. Na svaku utakmicu gledamo kao da je finale“.

De Jong priznaje da je prošlonedeljna pobeda Sportinga u Lisabonu bila zaslužena, ali da svi timovi protiv Sitija pružaju svoju najbolju igru. On je naglasio da će odluka ipak pasti u revanšu.

Naš glavni cilj je Premijer liga, to se podrazumeva, ali još uvek smo u igri i za Ligu Evrope. Jedini uspeh za nas ove sezone bio bi osvajanje bar jednog trofeja. Nakon osvajanja FA kupa, svi su gladni uspeha. tako to ide u ovom klubu i bićemo veoma razočarani ukoliko se neki trofej ne nađe u našim rukama”, završio je De Jong.

Revanš meč osmine finala Lige Evrope između Mančester sitija i Sportinga igra se u četvrtak od 21.05, uz direktan prenos na televiziji B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve