Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.02.2012.

19:01

LE: Udineze lako kroz Solun

Fudbaleri Udinezea plasirali su se u osminu finala Lige Evrope pošto su u revanš meču 1/16 finala savladali PAOK u Solunu sa 3:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Italijanski tim je strahovao pred gostovanje na stadionu 'Tumba' pošto je prvi meč u Udinama završen bez golova.

Golove za italijanski tim postigli su Danilo i Floro Flores u prvom, odnosno Domici u drugom poluvremenu iz jedanaesterca. U ostalim duelima koji su počeli u istom terminu dalje su prošli Atletik Bilbao, Hanover, PSV, Standard, Tvente i Valensija.

Udineze je kontrolisao igru u prvih pet minuta i odmah poveo. Posle kornera sa leve strane lopta je stigla do peterca gde je Danilo bio bolji u skoku od Lazara i doneo prednost italijnskom predstavniku na "Tumbi".

Već u 15. minutu gosti iz Udina praktično su završili sav posao. Gol je posle kratke kombinacije iz slobodnog udarca postigao Floro Flores posle strahovitog udarca sa oko 25 metara. Samo minut kasnije domaćin je propustio odličnu priliku da smanji pošto je Ćirilo pogodio prečku.

U nastavku prvog poluvremena PAOK je uspeo da u nekoliko navrata ozbiljno ugrozi gol Italijana, ali nije stigao do pogotka koji bi vratio veru igračima ali i navijačima. Sa druge strane, ekipa Udinezea je iskusno čuvala loptu, čekala je priliku iz kontre, a sasvim solidan po desnoj strani bio je Dušan Basta.

U 51. minutu italijanski tim je postigao i treći gol. Nakon sumnjivog penala najstrožu kaznu iskoristio iskoristio je Domici. Do kraja utakmice nije bilo previše uzbuđenja na 'Tumbi'. Navijači PAOK-a pokušavali su da probude svoje ljubimce, to im nije pošlo za rukom, pa se grčki tim ipak neslavno oprostio od ovogodišnjeg nastupa u Evropi.

Pored Udinezea, najubedljiviji tim u revanšu bio je PSV koji je lakše nego što se očekivalo prošao Trabzon. Nakon trijumfa od 2:1 u Turskoj, crveno-beli iz Ajndhovena su u revanšu slavili sa ubedljivih 4:1. Dva gola postigao je Matavž, a po jedan Martens i Strotman, dok je jedini strelac za Turke bio Jilmaz.

Ekipa Valensije je sa dva puta po 1:0 izbacila neugodni engleski Stouk, a u revanšu na Mestalji jedini gol za 'slepe miševe' postigao je Žonas.

Veoma zanimljivo bilo je u Liježu do samog kraja utakmice. Standard i Visla su u prvom meču u Krakovu igrali nerešeno 1:1, a duel u Belgiji završen je bez pobednika. U startnoj postavi poljske ekipe bili su bivši igrači Partizana Ivica Iliev i Marko Jovanović, a gosti iz Poljske meč su završili sa desetoricom pošto je u 63. minutu isključen Nunjez.

Liga Evrope, 1/16 finala:

PAOK – Udineze 0:3 (prvi meč 0:0)
Danilo 5. Floro Flores 15, Domici 51p
Atletik Bilbao – Lokomotiva Moskva 1:0 (1:2)
Muniain 62
Klub Briž – Hanover 0:1 (1:2)
Diuf 21
PSV – Trabzon 4:1 (2:1)
Martens 15p, Matavž 31, 53 Strotman 38 - Jilmaz 43
Standard Lijež – Visla 0:0 (1:1)
Tvente – Steaua 1:0 (1:0)
Čadli 29
Valensija – Stouk siti 1:0 (1:0)
Žonas 24

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu