Nova vest
Fudbal

Sreda, 22.02.2012.

17:56

LE: Siti eliminisao šampiona

Fudbaleri Mančester sitija eliminisali su branioca titule u Ligi Evrope, ekipu Porta sa 4:0 (1:0), u revanš meču 1/16 finala takmičenja.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

"Građani" će u osmini finala igrati protiv boljeg iz dvomeča između Sportinga i Legije koji su u prvom meču u Varšavi igrali 2:2.

Siti je poveo već u 23. sekundi preko Aguera, u nastavku je Porto pokušavao da se vrati u meč, domaći igrači su propustili nekoliko dobrih šansi, ali su u poslednjih 15 minuta sve nadoknadili i preko Džeka, Silve i Pisara deklasirali rivala.

Iako se očekivalo da zaigra u startnoj postavi, srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov, iako je zdrav, nije bio ni među rezervama.

Već u prvom minutu, posle prvog napada na meču Mančester siti je poveo 1:0 napravio još jedan korak ka eliminaciji šampiona. Katastrofalnu grešku napravio je Nikolas Otamendi, novi igrač u odbrani Porta, koji je poslao pogrešan pas, do lopte je stigao Jaja Ture i odmaj je gurnuo u prazan prostor Serhiu Kunu Agueru koji je utrčao u kazneni prostor i rutinski loptu poslao pored Eltona u mrežu. Gol je postignut tačno u 23. sekundi.



Malo je falilo da Siti završi posao 15 minuta kasnije, Jaja Ture je posle sjajne akcije izašao sam na Eltona koji je istrčao na ivicu kaznenog prostora i dobrom intervencijom spasao goste.

Odmah u protivnapadu Porto je bio najbliži izjednačenju, loptu je na levoj strani dobio Varela, sada je on bio oči u oči sa golmanom Sitija, ali je i Džo Hart sjajno reagovao i odbranio njegov šut.

Sjajan meč u Mančesteru nastavljen je pokušajem Porta iz slobodnog udarca, a potom je posle nove greške zadnje linije gostiju Kun Aguero zaobišao Eltona, šutirao iskosa sa desne strane na prazan gol, ali je na njegovu, i nesreću domaćeg tima i navijača pogodio samo prečku.

I u drugom poluvremenu Aguero je nastavio da izluđuje odbranu Porta utrčavanjima i sjajnim kretanjem. Tako je posle samo nekoliko minuta igre sjajno prošao po desnoj strani kaznenog prostora, gurnuo loptu u sredini do Turea, ali su gosti u poslednjem trenutku presekli pas i spasili se sigurnog gola.

Gosti su pokušali u nastavku da stignu do izjednačenja, napadali su, ali bez rezultata, a 15 minuta pre kraja Siti je rešio pitanje pobednika.

David Silva se uz pomoć Aguera poigrao sa dva rivala na levoj strani terena, posle duplog pasa sa Argentincem stigao ispred kaznenog gde je fenomenalnim pasom pronašao Edina Džeka na desnoj strani, a bosanskohercegovački napadač je iz prve loptu poslao po zemlji u gol za 2:0.



Pored primljenog gola Porto je u ovom napadu ostao i bez jednog igrača pošto je defanzivac Rolando zbog verbalnog napada na Volfganga Štarka dobio drugi žuti karton od Nemca i završio meč.

Šest minuta pre kraja meča sve je definitivno rešeno. Gosti su se potpuno predali, ostavili su previše prostora rivalu u svojoj odbrani, igrači Sitija su to maksimalno iskoristili, sjajno odigrali na desnoj strani terena, a rezervista David Pisaro je na drugoj stativi pronaša imenjaka Silvu koji je pogodio za 3:0.



Samo dva minuta kasnije Čileanac Pisaro je i sam postigao gol. Odigrao je fenomenalan dupli pas sa raspoloženim Džekom, utrčao u kazneni i loptu plasirao u mrežu.



U četvrtak se igraju preostali revanš mečevi 1/16 finala Lige Evrope, a televizija B92 od 19.00 časova prenosiće duel PAOK-a i Udinezea iz Soluna.

Liga Evrope, 1/16 finala:
Mančester siti – Porto 4:0 (1:0) prvi meč 2:1, ukupno 6:1
Kun Aguero 1, Džeko 76, Silva 84, Pisaro 86

Mančester siti (4-2-3-1): Hart – Kliši, Leskot, Kompani, Ričards – Beri (Milner 58'), De Jong – Silva, Jaja Ture, Nasri (Džeko 69') – Aguero (Pisaro 80')
rezerve: Pantilimon, Džeko, Pisaro, Zabaleta, Milner, Baloteli, Savić

Porto (4-3-3): Elton – Otamendi (Sapunaru 63'), Rolando, Maikon, Aleks Sandro – Lučo Gonsales, Fernando, Mutinjo – Varela (Kristijan Rodriges 63'), Hulk, Džejms Rodriges (Defur 81')
rezerve: Kleber, Defur, Đalma, Sapunaru, Rodriges, Brakali

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve