Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.02.2012.

23:23

Jovanović prvi na listi želja FSS

Ivan Jovanović mogao bi da preuzme mesto selektora Srbije, a ako do dogovora ne dođe, opcija je Radovan Ćurčić, pišu Novosti.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Trener kiparskog APOEL-a, zvanično najbolji srpski stručnjak u 2011. godini, procenjen je kao idealno rešenje od strane aktuelnog rukovodstva FSS.

Novosti saznaju das u učinjeni i konkretni potezi ka njegovom angažmanu. Ukoliko ne dođe do dogovora s Jovanovićem, u Savezu razmišljaju da kao rezervnu varijantu promovišu privremenog selektora Radovana Ćurčića u trajno rešenje.

Iskusni stručnjak do početka maja kada se završava šampionat Kipra, a s obzirom na to da još nije potpisao novi ugovor, ovo je trenutak da ljdui iz saveza pokušaju dag a privole da sedne na klupu Srbije.

Jovanović nikada nije krio da bi se rado vratio u Srbiju i posle 12 godina rada u inostranstvu oprobao i u svojoj zemlji.

Kao Srbinu bila bi mi velika čast da jednog dana radim u Srbiji, bez obzira na to da li je u pitanju funkcija selektora ili trenera jednog od naša dva najveća kluba”, izjavio je Jovanović na dodeli nagrade za trenera godine, u decembru 2011.

Iako se prethodnih dana najčešće govorilo o Siniši Mihajloviću i Ljubiši Tumbakoviću kao najozbiljnijim kandidatima, te mogućnosti su daleko od realizacije.

Mihajlović je preskup za FSS (navodno je tražio 70.000 evra mesečno), dok s Tumbakovićem niko zvanično nije kontaktirao. Jovanović bi pak trebalo da se uklopi u finansijsku konstrukciju Saveza, a iskustvom, znanjem i integritetom ispunjava kriterijume za odgovornu funkciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu