Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.02.2012.

18:50

LŠ: Zenitu spektakl na "Petrovskom"

Fudbaleri Zenita savladali su Benfiku sa 3:2 (1:1), posle fenomenalnog meča u Sankt Peterburgu, u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Benfika je prva stigla do gola u 20. minutu preko Maksija Pereire, ali je sedam minuta kasnije Roman Širokov izjednačio rezultat.

U drugom delu Zenit je kontrolisao igru i 20 minuta pre kraja poveo lepim golom Sergeja Semaka petom. Dva minuta pre kraja Oskar Kardoso je izjednačio, ali je već u sledećem napadu Širovok iskoristio grešku Luizaa i doneo Zenitu pobedu.

Na minus 11 stepeni Celzijusa u Sankt Peterburgu, srpski reprezentativac Nemanja Matić igrao je svih 90 minuta za Benfiku, dok je Aleksandar Luković ostao na klupi Zenita. Njegov saigrač Danko Lazović nije bio u protokolu zbog povrede kolena.

Večeras od 20.45h na "San Siru" igraju Milan i Arsenal. U utorak su pobede ostvarili Barselona i Lion.

Iako je Zenit bio konkretniji u uvodnim minutima meča, gosti iz Portugala su prvi stigli do gola. Oskar Kardoso je snažno šutirao iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, golman zenita Ževnjov je samo odbio loptu na koju je natrčao Maksi Pereira i ubacio je u gol.

zenit je odmah krenuo sa žestokim napadima, a sjajnu šansu dva minuta posle gola Benfik eimao je Aleksandar Keržakov čiji je poluvolej sa oko osam metara odbranio Artur.

Međutim, golman gostiju bio je nemoćan u 27. minutu. Tomas Hubočan je prošao po levoj strani i ubacio loptu u kazneni prostor, a sjajno je reagovao Roman Širokov i sa desetak metara lepim udarcem izjednačio rezultat.

Drugi deo meča protekao je u inicijativi domaćeg tima, 20 minuta pre kraja Zenit je nagrađen prelepim golom. Vladimir Bistrov je petom sprečio da lopta izađe u gol aut i proigrao Keržakova koji je loptu prosledio na peterac, tamo se odlično zagradio Sergej Semak i petom savladao Artura.

Portugalci su potom zaigrali otvorenije i četiri minute pre kraja izjednačili rezultat. Nakon akcije po levoj strani lopta je stigla do Gaitana čiji je udarac sa 10ak metara odbranio Ževnjov, ali je ponovo samo odbio loptu kojoj je najbliži bio Oskar Kardoso pa je Paragvajcu bilo lako da sa svega nekoliko metara postigne gol.

Međutim, Zenit je ipak stigao do pobede pred revanš u Lisabonu. Posle centaršuta sa desne strane, loše je reagovao Luizao od koga se odbila lopta, a do nje je stigao Širokov koji je zaobišao Artura i pogodio za konačnih 3:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu