Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.01.2012.

15:16

Stanojević: Kao da je privatni klub

Bivši trener Partizana Aleksandar Stanojević na konferenciji za novinare na Terazijama postavio je pitanje zašto nije smenjen posle eliminacije od Šamroka.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

"Ovo je poslednji put da se obraćam javnosti. Govorim sada jer mi je u subotu Darko Grubor saopštio da je UO kluba doneo odluku da ne mogu da govorim na stadionu. Pitam sada zašto me nisu smenili posle Šamroka i izjava koje sam tada dao jer i one mogu da se podvedu pod kršenje Statuta. Nisu me smenili jer sam govorio istinu“.

„Imao sam viziju na tri godine, ali niko me nije slušao. Nije bilo sportskog direktora, sve je funkcionisalo sa predsednikom Đurićem, kao da je privatni klub“, dodao je Stanojević.

„Ne dam na struku. Npr. Krstajić i ja nismo ni znali za prodaju Stefana Savića, to je urađeno bez našeg znanja. Nije tačno da igrač bez Evrope ne može da se napravi, evo pojavio se igrač koji vredi 15 miliona evra (Lazar Marković), a Krstajić je rekao da ne može da ode. To je sistem, ne treba nam niko i nećemo puštati nikog. Ne igrač iz Gane ili iz Brazila, ako ode Vukić, nego Jović iz Teleoptika. Teleoptik je naš sponzor“.

Stanojević kaže da ne želi da se napada struka niti sistem.

„Sve to je posledica prerthodnog perioda gde nam je predsednik dovodio i odvodio igrače. Ne dam na sistem i ne dam na struku. Krstajić i ja nismo uspeli da se izborimo za sistem. Mene interesuje šta govori struka ili Partizanovi navijači, ostalo me ne zanima. Ništa me u životu ne interesuje osim fudbala i samo njime sam se bavio“.

"Marko Mišković je doveo Adiju, ja ga nisam hteo"

Stanojević je nastavio izlaganje rekavši da je uspeh kako se ekipa digla nakon poraza od Šamroka.

„Desio se Šamrok za koji ne postoji opravdanje, svima je jasno. Ali šta se dešava? Dešava se da stabilizujemo ekipu i da ja napravim svoj trenerski doktorat, a to je da pričamo o Ligi šampiona posle samo tri meseca od eliminacije od Šamroka. Hoću tim sa 11 igrača iz omaldinske škole, to je moj cilj, sada imam 8. Tražiću pojačanje ako ne mogu, ali samo planski, sa ozbiljnom pripremom i skautingom. A ne da me zove Đurić i kaže mi da ima igrača iz inostranstva. Takav sam Partizan i hteo i počinjao je da bude dok nisam smenjen. Sistem koji sam ja hteo da postavim smetao je Đuriću jer nije mogao da kontroliše prodaju“.

U vezi sa dovođenjem Adije i Tejga, Stanojević je rekao:

„Đurić je rekao da moraju dva igrača da dođu, da ga je zvao Marko Mišković i da oni moraju da dođu. Da li je moguće da čovek koji je do juče bio u upravi Zvezde dovodi igrače? Istina, Adiju je doveo Marko Mišković, ja ga nisam doveo i nisam ga želeo. Želeo sam Tejga, ali ne i Adiju. Koji su razlozi zašto je on morao da dođe, a ja ga nisam želeo, to morate da pitate njih. Neka, nema problema što je Mišković iz suprotnog tabora, neka dovede igrače ako su dobri, ko ne želi dobre igrače, ali ne one koji ne žele da budu u službi sistema“.

Ružić mi rekao: ’Možda i ne budemo prvaci’

Stanojević kaže da je bio šokiran onim što mu je rekao potpredsednik Branko Ružić nakon eliminacije od Šamroka.

„Posle moje izjave nakon poraza od Šamroka Branko Ružić, potpredsednik Partizana, i kaže mi: ’Sale, nema potrebe ovolika frka i tenzija, ne vidim razlog za to. Moraš jednu stvar da shvatiš – mi smo četiri godine prvaci, ne moraš toliko da se nerviraš, možda ove godine i ne budemo prvaci, možda to nije u našem interesu’. To je meni rekao Branko Ružić u jednom restoranu u prisustvu Vjetrovića i Krstajića. Kako ja da reagujem na to i šta da kažem kada mi potpredsednik kaže da možda nećemo biti prvaci? Bio sam začuđen i nisam mogao da verujem da mi je potpredsednik kluba to rekao. Nisam želeo da ulazim u dalje priče ko, zašto i zbog čega...“.

Stanojević je poručio navijačima Partizana da je on „u potpuno čistoj priči“ i da veruju njemu, a ne pričama koje su se pojavljivale i koje će se pojavljivati.

U vezi sa prodajom Matije Nastasića Fjorentini Stanojević kaže:

„On je bio u Teleoptiku tada, Albert Nađ je bio protiv odlaska Nastasića. Otišao je letos, kada je došao Krstajić, ali on je prodat dosta ranije. Ne znam tačno ko mu je menadžer, mislim da je Falji Ramadani, ali jedino što ja znam jeste da mi je Nađ rekao da je protiv njegovog dolaska“.

„Dobio sam dve ponude, ali neću prihvatiti nijednu dok se ne slegne situacija ili dok ne dobije drugi epilog, a nadam se da će se nešto pozitivno desiti. Izuzetno sam emotivan, pod velikim sam adrenalinom i nemam snage da odem bilo gde drugo“, rekao je Stanojević i negirao je da je on organizovao dolazak navijača da mu pruže podršku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

213 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

10 h

U fokusu

Vidi sve