Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 16.01.2012.

15:03

Fudbalska elita ispraća Miljanića

Fudbalska elita oprostiće se u utorak od Miljana Miljanića, a za sada su dolazak na sahranu potvrdili predstavnici UEFA, FIFA i delegacija Reala.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Takođe, sahrani legende fudbala sa ovih prostora prisustvovaće i njegovi brojni prijatelji iz nekadašnje SFRJ koje predvodi Ivica Osim.

Selektor reprezentacije Jugoslavije, koja je na šampionatu sveta u Italiji osvojila peto mesto nije bio u Srbiji još od 1992. godine, kada je zbog rata u Bosni i Hercegovini podneo ostavku na mesto trenera Partizana, ali doći će da oda počast legendarnom ’Čiči’ od kojeg je učio trenerski zanat.

Dolazak na sahranu potvrdili su i Safet Sušić, Dušan Bajević i Faruk Hadžibegić, iz Hrvatske dolaze Slaven Zambata, Ante Pavlović i Ivica Grnja, iz Slovenije Rudi Zavrl, iz Crne Gore Dejan Savićević, očekuje se i delagacija iz Makedonije, ali i mnogih drugih zemalja.

Delegaciju Reala predvodiće Emilio Butragenjo i Amansio, kao predstavnik UEFA dolazi član Izvršnog komiteta Rumun Mirčea Sandu, dok je iz FIFA potvrđen dolazak, ali još nije poznato ime predstavniak Međunarodne fudbalske federacije.

Miljanić je posle duge i teške bolesti preminuo u petak u Beogradu u 82. godini.

Komemoracija će se održati u utorak od 12 časova u Skupštini Beograda, a sahrana od 14.30 u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu