Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.12.2011.

09:28

Zoltan Sabo novi trener Hajduka

Fudbalski klub Hajduk za novog šefa stručnog štaba imenovao je Zoltana Saba, bivšeg trenera Radničkog iz Sombora.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Sabo je inače bio član generacije kluba iz Kule koja se pre dve decenije izborila plasman u ‘elitu’ srpskog fudbala.

Upravni odbor Hajduka je odlučio da u novu polusezonu uđe sa Zoltanom Sabom na mestu šefa struke. Hajduk se odlučio za povratak korenima, Sabo je ponikao u Hajduku, mlad je strateg i sigurni smo da je njegovo imenovanje u ovom trenutku najbolji potez. Cilj nam je da dovršimo proces stabilizacije kluba do kraja ove sezone, a da sledeće godine ostvarimo i plasman u Evropu”, rekao je generalni sekretar Hajduka Dragan Pilipović.

Sabo je potpisao ugovor na godinu i po dana, a on će naslediti pomoćnike prethodnika Petra Kurćubića, trenera Ranka Delića i trenera Mirka Radulovića, sa kojima je igrao u Hajduku. Kurćubić, s druge strane, ostaje u klubu, na mestu koordinatora mlađih selekcija.

Dete sam Hajduka i navijač ovog kluba. U njemu sam stekao afirmaciju kao igrač i sada ću se truditi da je steknem i kao trener. Svi moji planovi su dugoročno vezani za Kulu. Drago mi je što se posle 20 godina vraćam svojoj kući i što zatičem jedan stabilan klub. Sećam se naših početaka u eliti, veoma smo napredovali, Hajduk se stabilizuje na svim poljima i verujem da je ova okolina sjajan motiv za svakoga ko je željan dokazivanja. Ovde se pravi nadogradnja jednog ozbiljnog kluba, a ja ću se truditi da u toj nadogradnji maksimalno pomognem”, naglasio je Sabo.

Fudbaleri Hajduka će pripreme za prolećni deo sezone početi 9. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve