Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.12.2011.

08:43

Kovačević: "Ceo tim je podbacio"

Kapiten Crvene zvezde Nenad Kovčević iznenađen je odlukom trenera Roberta Prosinečkog da ga stavi na transfer listu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Posle samo šest meseci nakon povratka na “Marakanu“, Kovačević se našao na listi igrača na koje klub ne računa i koji mogu da napuste Zvezdu tokom januara 2012. godine.

“Imao sam dobar trogodišnji ugovor sa Panaitolikosom, ali sam sve odbio i vratio se u moj klub“, pomalo se kaje Kovačević koji je za status “nepotrebnog“ saznao preko medija.

“Niko mi nije najavio ovakav rasplet. Baš sam iznenađen, a tek mi predstoje pregovori. U subotu se vraćam u Beograd i onda ću precizirati svrati“, kaže Kovačević koji je na odmoru u Milanu sa suprugom.

Aktuelni kapiten “crveno-belih“ je svestan da je podbacio, ali...

“Kada se generalno podvuče crta, kompletna ekipa je podbacila. Znao sam šta se od mene traži, na mnogim mečevima sam se trudio i borio do poslednjeg atoma snage da pokrenem ekipu i jedino smo se trgli nedavno na Vračaru u utakmici protiv Rada, i jakom voljom i angažmanom pobedili. Imali smo mnogo loših situacija, a jesenji učinak je za svaku kritiku“, jasan je Kovačević.

Nakon povratka iz Lansa letom, vezni igrač je imao načelan dogovor sa klubom da tek na kraju sezone može ponovo preko granice.

“Vratio sam se kao slobodan igrač ne želeći u tom trenutku da idem u Grčku, bez obzira što sam na stolu imao dobar ugovor. Motiv mi je bio da se vratim u moju Crvenu zvezdu. Znam i sam da se neke kockice nisu složile, da mi je nedostajao kontinuitet dobrih igara. Ipak, kao profesionalac uvek sam poštovao odluke trenera, kao što sam i sad spreman na otvoren razgovor“.

Dobre igre u Francuskoj su odlična preporuka Kovačeviću u inostranstvu, posebno na dalekom istoku.

“Ima vremena do početka prelaznog roka da krenem u novu misiju i pokušam da pronađem novi klub. Važno mi je da izaberem ekipu u kojoj mogu da igram standardno. Bila to Kina, Rusija ili Ukrajina, svejedno je“, istakao je Kovačević koji na 12 mečeva u protekloj polusezoni nije bio strelac niti asistent za Crvenu zvezdu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve