Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.11.2011.

11:12

Džerard: Šta ako ne osvojim titulu?

Fudbaler Liverpula Stiven Džerard rekao je da se plaši da nikada neće osvojiti trofej Premijer lige.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

“Stalno razmišljam o tituli ili o razočaranju ako je nikada ne osvojim. Kada budem završio imaću staž od preko 15 godina u Liverpulu i ako za to vreme ne osvojim titulu to će biti katastrofa”, rekao je Džerard.

Kapiten Liverpula je ocenio da je uzrok tome prevelika konkurencija u engleskom fudbalu u poslednjoj deceniji.

To bi bila velika sramota, ali uzrok sigurno nije nedostatak pokušaja. Igrao sam u generacijama gde je nekad i pet timova konkurisalo za titulu. Kada je Liverpul dominirao u Premijer ligi bili su toliko dobri da da se trka za titulu svodila samo na njih”, ocenio je Džerard.

Reprezentativac Engleske je rekao da će narednih godina biti još teže osvojiti titulu jer su se klubovima koji su dominirali prethodnih godina, priključili i finansijski moćni Mančester Siti i Totenhem.

Od početka moje karijere uvek smo se borili sa Mančester Junajtedom, Arsenalom, Čelsijem, a u poslednje vreme i sa Sitijem i Totenhemom. Sve su to bile i još su fantastične ekipe. Takmičenje je zaista teško, ali mi ćemo nastaviti da se borimo”, istakao je Džerard.

Džerard je istakao da, ipak, postoje velike šanse da Liverpul osvoji titulu jer ima najbolji tim u poslednjih nekoliko godina.

Dobro smo se pojačali u poslednje vreme. Početkom godine su došli Suarez i Kerol, a tokom leta još dosta igrača. Većina njih su jaki britanski momci koji dobro poznaju ligu i imaju kvalitet”, naglasio je Džerard.

Džerard je celu karijeru proveo u Liverpulu, a za 13 sezona osvojio je Ligu šampiona, Kup UEFA, po dva Superkupa Evrope, FA i Liga kupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu