Nova vest
Fudbal

Petak, 28.10.2011.

14:25

Volkov za B92: "Odluka u nedelju"

Vladimir Volkov se poslednjih dana nalazi na raskršću između Srbije i Crne Gore, a za B92 je rekao da će odluku o reprezentativnoj karijeri saopštiti u nedelju.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Igrač Partizana je rekao da on zna koja je odluka, ali želi da se koncentriše na meč 10. kola protiv Smedereva, pa će je tek posle njega saopšti javnosti.

Posle prve vesti da će postati deo tima Branka Brnovića, pojavili su se demanti sa raznih strane, čak i iz Fudbalskog saveza Srbije, a tek sada oglasio se i levi bek "crno-belih"

"Ja sam Srbin, rođeni Beograđanin, a moja matična zemlja je Srbije. Ali, poštovaću što sam dobio šansu i igraću za Crnu Goru kao da je moja matična zemlja“, rekao je Volkov pre dva dana za podgoričku "Arenu".

U petak su iz Fudbalskog saveza Srbije rekli da će Volkov nastupati za "Bele orlove" i da je on bio u konkurenciji još kod bivšeg selektora Petrovića.

"z FSS zvanično mi se niko nije obratio, a ni pokušao da me odgovori da ne pristanem da igram za Crnu Goru", demantovao je Volkov dan ranije.

Njegova odluka je je navodno bila definitivna, a da prelomi nagnao ga je veliki uspeh Crnogoraca u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i plasman u baraž.

“Ponuda mi je prijala, razmišljao sam, ali nisam znao šta da radim i nije bilo lako. Ali, konsultovao sam se sa prijateljima i porodicom i pristao. Prvenstveno iz razloga što je Crna Gora u ekspanziji, imaju jaku reprezentaciju i postoji mogućnost da se nađe na Evropskom prvenstvu. Ali, iako, ne daj Bože, ne izbori plasman, neću se kajati, biće još utakmica, tako da ta istorijska šansa nije prelomna. Smatram da je ovo veliki korak u karijeri i da ću napraviti prave stvare koje su u ličnom interesu, ali i u interesu Partizana. Imaće još jednog reprezentativca“, rekao je Volkov za "Arenu".

Volkov je bio počastvovan što su mu se obratile fudbalske veličine kao što su Dejan Savićević i Savo Milošević.

“Ljudi koji su me kontaktirali smatram da su velika imena i nadam se da je to što su mi rekli stvarno tako. A što pričati od Deji, Miloševiću, Brnoviću? Čast mi je što su me pozvali i to shvatam kao nagradu za moj prethodni rad i daje mi snagu da nastavim da radim i igram bolje“.
I pored primamljivih ponuda iz inostranstva Volkov je proteklog leta odlučio da se vrati u Srbiju i igra za Partizan.

“Partizan je institucija i sve što povlači ta reč. Lepo je igrati, sa jedne strane, ali sa druge nije lako. Partizan je veliki klub, sa velikim brojem navijača, a od nas se očekuju dobri rezultati, svesni da se ne živi od strae slave i da se mora pobeđivati i igrati dobro. Ne možete da se opustite, jer igrači kluba koji ima šampionske ambicije moraju uvek da su koncentrisani“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu