Nova vest
Fudbal

Nedelja, 02.10.2011.

15:28

Levante lider, Bilbau derbi Baskije

Od sedmog kola španska Primera ima neočekivanog lidera, ekipu Levantea!

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ekipa koja je tek treće po poluparnosti u regionu Valensije slavila je u Sevilji protiv Betisa minimalnim rezultatom i sa 14 bodova izbila na vrh tabele ispred Malage i "slepih miševa"

Atletik Bilbao je pobedio Real Sosijedad 2:1 u San Sebastijanu, u baskijskom derbiju, dok su Atletiko Madrid i Sevilja igrali bez golova u derbiju kola. Barselona je minimalnim rezultatom slavila protiv Sportinga, u meču koji je ste gledali na TV B92.

Bilbao je nastavio sa odličnim rezultatima pošto je pobedio i drugi uzastopni put posle slavlja u Ligi Evrope u četvrtak (PSŽ 2:0). Španski reprezentativac Fernando Ljorente je postao heroj Bilbaa sa dva gola, u 34. i 70. minutu, a Inigo Martines je spektakularnim golom sa centra u 61. doneo izjednačenje domaćinu.



Ovo je Atletiku prva pobeda u Primeri ove sezone pošto je u prethodnih pet mečeva dva puta remizirao i tri puta izgubio. Real Sosijedad je doživeo novi poraz, drugi uzastopni, a treći u poslednja četiri kola pa je ostao na devetom mestu sa sedam osvojenih bodova.

Novi, neočekivani lider jedne od najjačih evropskih fudbalskih liga je Levante. Tim iz Valensije slavio je u Sevilji protiv Betisa pogotkom Hunalua koji je u 33. minutu sjajno uhvatio volej i iz teške pozicije iskosa sa leve strane savladao Bariagu. Duško Tošić nije bio u timu Betisa.



Primera, 7. kolo:
Real Sosijedad - Atletik Bilbao 1:2 (0:1)
Martines 61 - Ljorente 34, 70
Betis – Levante 0:1 (0:1)
Huanlu 33
Sporting Hihon – Barselona 0:1 (0:1) (TV B92)
Adrijano 12
Atletiko Madrid – Sevilja 0:0
22.00h Espanjol – Real Madrid

Pregled mečeva odigranih u subotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve