Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.08.2011.

20:43

Partizan bez prednosti iz Dablina

Fudbaleri Partizana igrali su nerešeno 1:1 sa ekipom Šamroka u Dablinu u prvom meču poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

“Crno-beli” su poveli golom Nemanje Tomića u 14. minutu, a izjednačio je Geri Mekejb u 81. minutu.

Revanš je na programu narednog četvrtka na stadionu u Humskoj. Šampion Srbije je dominirao u prvom poluvremenu i zasluženo stigao do vođstva, ali se u nastavku domaćin razigrao, vršio pritisak na lošu odbranu “crno-belih” i konačno stigao do remija.

Trener "crno-belih" Aleksandar Stanojević odlučio je da Ircima suprotstavi sastav Stojković, Ranković, Ivanov, Smiljanić, Stanković, Rnić, Kamara, Ilić, Tomić, Eduardo, Jovančić.

GOL! Partizan je poveo u 14. minutu golom Nemanje Tomića. Vladimir Jovančić se odlično probio po desnoj strani, na desetak metara od golmana Šamroka Rajana Tompsona centrirao Tomiću koji se kao i protiv Genka upisao u strelce. Šampion Srbije je od početka susreta nametnuo je svoj ritam i zasluženo stigao do prednosti.

„Crno-beli“ su nastavili sa napadima i samo četiri minuta kasnije bili u prilici da dupliraju prednost. Vojislav Stanković je sa leve strane uposlio Tomića, ali ovaj put 23-godišnji fudbaler nije bio precizan. Nekoliko šansi imali su i domaći fudbaleri posle kornera u 25. minutu, ali nisu uspeli da ugroze gol Vladimira Stojkovića.

Šamrok je prvu ozbiljniju priliku stvorio u 39. minutu kada je posle centaršuta, kapiten ekipe Den Marej uputio snažan šut sa sedam, osam metara, ali srećom preko gola. Nekoliko minuta kasnije u dva navrata prvak Irske je dugim loptama pokušavao da stigne do šansi i eventualnog izjednačenja, ali se na odmor otišlo rezultatom 1:0 za Partizan.

U prvih 15-ak minuta drugog poluvremena opao je ritam utakmice. Iako je Partizan uglavnom imao loptu u posedu, nije bilo ozbiljnijih prilika. Vredan pomena je šut kapitena "crno-belih" Saše Ilića sa 20 metara, ali iznad Tompsonovog gola.

U periodu od 60. do 65. minuta, Šamrkok je imao dve prilike, najpre je Salivenov udarac Stojković odbranio, a potom je posle centašuta Mekejba lopta pogodila u ruku Nemanju Rnića. Iako su domaći fudbaleri tražili najstrožu kaznu, sudija je pokazao da se igra nastavi.

GOL! U 81. minutu usledio je pravi šok za Partizan. Ofanziva Šamroka se isplatila i domaći tim uspeo je da izjednači. Geri Mekejb je bio strelac posle sjajnog duplog pasa sa Tvigom, 23-godišnji Irac se bukvalno prošetao kroz loše postavljenu odbranu „crno-belih“ i kroz noge Ivanovu doneo svom timu izjednačenje.

Problemima tu nije bio kraj jer su domaći stvorili još nekoliko odličnih prilika pored uspavane odbrane ekipe Aleksandra Stanojevića, ali je srećom izbegnut poraz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu