Nova vest
Fudbal

Petak, 15.07.2011.

12:13

LŠ: Partizan ide na Genk

Fudbaleri Partizana u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igraće sa belgijskim Genkom ako eliminišu makedonsku Škendiju, odlučeno je žrebom u Nionu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Crno-beli se nalaze na korak od plasmana u treću rundu pošto su u prvom meču slavili sa 4:0 protiv šampiona Makedonije, dok se revanš igra sledećeg utorka.

Mečevi trećeg kola Lige šampiona igraju se 26. ili 27. jula i 2. ili 3. avgusta. Šampion Srbije će u prvom meču gostovati u Genku, dok će u revanšu biti domaćin.

Po novim pravilima, žreb je bio podeljen na dve grupe “staze šampiona” i Partizan je bio u drugoj, a nije morao dugo da čeka na ime protivnika pošto su crno-beli i Genk odmah izvučeni. Šampion Srbije je tako dobio realno jednog od najtežih protivnika u trećem kolu.

Partizan je prošle godine eliminisao šampiona Belgije, Anderleht, ali u plej-ofu. Prvi meč odigran je u Beogradu i završen je rezultatom 2:2, kao i revanš u Briselu, ali su bili bolji u izvođenju jedanaesteraca.

Gent je osnovan 1923. godine i do sada je tri puta bio šampion Belgije, 1999, 2002. i prošle sezone. Uz to, tri puta je osvajao belgijski Kup, poslednji put pre dve godine. Protivnik Partizana u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona do sada je jednom igrao u Ligi šampiona i to u sezoni 2002/03. Genk je tada takmičenje završio bez pobede, sa četiri remija i dva poraza u grupi sa madridskim Realom, AEK-om i Romom.

Pobednik dvomeča između šampiona Srbije i Belgije, plasiraće se u plej-of za Ligu šampiona, a poraženi će igrati u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Žreb za tu rundu takmičenja biće održano 5. avgusta, takođe u Nionu.

Treće kolo kvalifikacija
“Staza šampiona”, grupa 1
Mogren/Liteks (1:2) – Skonto/Visla (0:1)
Makabi Haifa/Borac BL (5:1) – Maribor/Didelanž (2:0)
Bangor Siti/HJK Helsinki (0:3) – Dinamo Zagreb/Nefči (3:0)
Skenderbeu/APOEL (0:2) – Slovan/Tobol (2:0)
Kopenhagen – Šemrok Rovers/Flora (1:0)
“Staza šampiona”, grupa 2
Partizan/Škendija (4:0) – Genk
Rozenborg/Breidablik (5:0) – Pjunik/Plzen (0:4)
Zestafoni/Dačija (3:0) – Šturm/Videoton (2:0)
Valeta/Ekranas (2:3) – Bate Borisov/Linfild (1:1)
Glazgov Rendžers – Malme/Torshavn (2:0)
Nešampioni
Standard Lijež – Cirih
Tvente – Vaslui
Benfika – Trabzonspor
Dinamo Kijev – Rubin Kazanj
Odenze – Panatinaikos

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

240 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve