Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 11.07.2011.

17:22

FK Inđija: "U interesu? Podržavamo"

Od 19 članova Izvršnog odbora FSS, samo je jedan bio protiv priključenja Novog Pazara Jelen Superligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nezadovoljna strana ovom odlukom je FK Inđija koja je pre nekoliko dana podnela zahtev za mesto u Superligi.

Međutim, čak ni predstavnici Fudbalskog saveza Vojvodine u Izvršnom odboru nisu glasali “u korist” Inđije.

Na zvaničnom sajtu novog prvoligapša objavljeno je saopštenje u kojem se ističe da su članovi FSS podlegli političkim i finansijskim uticajima, te su bez adekvatnog obrazloženja doneli ovakvu odluku.

“I dalje ostaje nejasno kojim su se to kriterijumima vodili članovi Izvršnog odbora prilikom donošenja iste.

Uzimajući u obzir fudbalske činjenice članovi Izvršnog odbora su se opredelili za fudbalski klub koji nema infrastrukturu za takmičenje u Jelen Superligi Srbije, kome je račun u blokadi, za koji su mlađe kategorije u drugom planu i čiji su brojni navijači nebrojeno puta pravili nerede na stadionu i oko njega.

Međutim, pošto je to očigledno u interesu fudbala u Srbiji onda je odluka potpuno opravdana i mi je u potpunosti podržavamo”.

Oglasio se i predsednik opštine Goran Ješić.

"Pre svega očekivana i mudra odluka od strane najmudrijih i najpošetenijih, kako i sam predsednik Karadžić kaže. Siguran sam da će ovakvom odlukom članovi Izvršnog odbora značajno unaprediti kvalitet fudbala u Srbiji, kao što su činili i do sada. Srpski fudbal je zahvaljujući mudrim rukovodiocima dosegao neslućene visine i ja to rukovodstvo snažno podržavam. Naročito me raduje odluka predstavnika Fudbalskog saveza Vojvodine koji su zarad razvoja fudbala u Vojvodini iz isključivo fudbalskih motiva glas dali Novom Pazaru. U svakom slučaju ispravna i odmerena odluka je isključivo u interesu fudbala i naše najjače lige, pa će tako super ligaš postati još jedan klub bez svog stadiona, a sve u duhu dobre tradicije da se što manje klubova Jelen super lige takmiči na svojim stadionima".

Sezona u Super ligi počinje 13. avgusta, a Novi Pazar u prvom kolu gostuje aktuelnom šampionu Partizanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu