Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.05.2011.

21:52

Žalba CZ na suđenja na Karaburmi

Fudbalski klub Crvena zvezda podnela je žalbu na suđenje utakmice sa OFK Beogradom na Karaburmi (0:0) u subotu, 7. maja.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

“Crveno-beli” su besni zbog poništenog gola Andrije Kaluđerovića u 88. minutu jer je bio u nedozovljenoj poziciji. Ali navode još nekoliko sumnjivih situacija.

Tekst žalbu Crvene zvezde prenosimo u celosti:

Poštovani,

Nakon nekoliko puta odgledanog snimka utakmice OFK Beograd – FK Crvena zvezda odigrane dana 07.05.2011. godine sa početkom u 15.00 časova dostavljamo žalbu na suđenje ove utakmice.

Napominjemo da smo, kao i uvek u ovom prvenstvu, u rubriku suđenje upisali ”bez komentara“. Ova formulacija ostavlja mogućnost da se u predviđenom roku a nakon odgledanog snimka utvrde činjenice i naknadno dostavi zvanično mišljenje odnosno stav kluba.

Obraćamo pažnju na tri sporne situacije. Sve tri su iz drugog poluvremena i to u zadnjih 20 minuta utakmice. Radi se o dva nedosuđena jedanaesterca i poništenom golu. Sporne situacije su procenili glavni sudija Karadžić iz Beograda i pomoćni sudija Veljović iz Niša.

Prva situacija – 70' 20''
Naš igrač broj 19, Borja Kristijan, prima loptu u šesnaestercu (leđima okrenut golu) ali na njega nedozvoljeno startuje igrač OFK Beograda, Kecojević. Intenzitet i namera starta nedvosmisleno ukazuju da je trebalo dosuditi najstrožu kaznu u našu korist.

Druga situacija – 78' 22''
Nakon centar šuta sa desne strane našeg kapitena Ninkova, igrač sa brojem 99 Kaluđerović Andrija je bio gurnut s leđa u ključnom trenutku kada se spremao da izvede udarac zbog čega nije uspeo ni da zahvati loptu u navedenoj situaciji.

Treća situacija – 88' 37''
Molimo da pogledate tačno navedeni minut i sekund snimka gde se tačno vidi da naš igrač, ponovo Kaluđerović Andrija, nije bio u ofsajdu. Prema tome, gol je neopravdano poništen.

Navedenim odlukama, odnosno greškama sudija, onemogućeni smo da u nama izuzetno važnoj utakmici trijumfujemo. U ovom prvenstvu prvi put zvanično dostvaljamo pismenu žalbu na suđenje jer mislimo da je krajnje vreme da se prekine sa praksom da se ovakvim suđenjem naš klub onemogućava da dođe do pobede, a samim tim i do titule.

S poštovanjem,

Mirko Abramović
Službeni predstavnik Kluba

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve