Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.04.2011.

20:48

LŠ: Barselona (Mesi) - Real 2:0

Real Madrid je na stadionu "Santjago Bernabeu"izgubio od Barselone sa 2:0 u prvoj utakmici drugog polufinala Lige šampiona

Izvor: Uroš Ž.

Autor: Uroš Ž.

Default images

Dvostruki strelac na meču bio je Lionel Mesi. Argentinac je postigao golove u 71. i 87. minutu u trećem meču između ova dva kluba u samo 18 dana.

Real je od 61. minuta igrao sa igračem manje na terenu zbog isključenja Pepea i bez pomoći Murinja koga je sudija Volfgang Štark minut kasnije poslao na tribine.

Prvo poluvreme obeležilo je taktičko nadmudrivanje Murinja i Gvardiole koje je imalo kao logičnu posledicu činjenicu da nije bilo golova, kao i u prvih 45 minuta na prethodne dve utakmice između ova dva tima.

Posed lopte je bio ubedljivo na strani Barselone, čak 71:29(%).

Prvu priliku na meču imao je Vilja u desetom minutu. Na novu priliku čekalo se 14 minuta kada je Mesi odlično pronašao Ćavija, ali je Kasiljas sigurno intervenisao, prvi put na meču.

Petnaest minuta kasnije prvi žuti karton na utakmici zaradio je Arbeola posle prekršaja nad Pedrom, a minut pre kraja prvog dela igre sudija Štark žuti karton je pokazao i Marselu.

Najbolja prilika na meču za domaćina viđena je u prvom minut nadoknade pošto je sjajno šutirao Ronaldo sa 30ak metara, ali je Valdes grudima odbranio.

Igrači su napustili teren odvojenim tunelima ka ka svlačionicama. A došlo je do sukoba između Gabrijela Milita koji se nalazi na klupi Barselone i jednog igrača Reala.

Rezervni golman Barselone Pinto dobio je crveni karton zbog udaranja Arbeole, pa će Barselona u drugom poluvremnu igrati bez rezervnog golmana na klupi.

Žoze Murinjo je na početku drugog poluvremena u igru ubacio Adebajora umesto Mesuta Ozila.

Prva problematična situacija za Murinja pred revanš dogodila se u 53. minutu kada je žuti karton dobio Serhio Ramos posle, možda nepotrebngo, prekršaja nad Mesijem. Serhio Ramos će zbog parnih žutih kartona propustiti revanš meč u Barseloni 3. maja.

U 61. minutu Real je ostao sa desetoricom na terenu pošto je Volfgang Štark pokazao crveni karton Portugalcu posle prekrašaja nad Danijem Alvešom. Sporna odluka nemačkog sudije, na koga su svi igrači na terenu konstanto vrše pritisak. Pepe je krenuo đonom ka lopti, ili ka cevanici Alveša, bio je neoprezan i grubo išao ka lopti, a grubost igrača Reala u prethodnih sat vremena meča verovatno je uticala na odluku sudije Štarka.

I trener Reala Žoze Murinjo je isključen, zbog posle isključenja Pepa, iako je više od pola minuta razgovarao sa kapitenom Barselone Karlosom Pujolom. Murinjo je ostatak meča posmatrati sa tribina.

Ubrzo pošto je isključen Murinjo je na papir zapisao svoje taktičke zamisli za poslednjih 20 minuta meča, a papirić je stigao do klupe Reala preko Aitora Karanke.

U 68. minutu odlična prilika za Barselonu. Vilja je šutirao sa leve strane, Kasiljas dobro odbranio, ali se lopta odbila do Pedra koji sa 10ak metara nije uspeo da odreaguje glavom. U toj akciji levi bek Reala Marselo nagazio je, neoprezno ili namerno, Pedra posle pada.

Argentinac Leo Mesi postiže svoj deseti gol u Ligi šampiona ove sezone u 71. minutu. Ibrahim Afelaj je prošao po desnoj strani i neometan ubacio loptu u peterac, a Mesi je bio brži od Raula Albiola. Murinjo je posle vodećeg gola Barselone ostatak meča odgledao dosta hladno.

U narednih petnastak minuta nije bilo većih uzbuđenja. A onda je u 87. minutu Mesi gotovo sasredine terene krenuo ka golu Kasiljasa, nisu uspeli da ga zaustave ni Arbeola, ni Marselo, ni Ramos, a maestralnim udarcem savladao je Kasiljasa za konačnih 2:0.



Real Madrid: Kasiljas, Arbeloa, Albiol, Ramos, Marselo, Pepe, Alonso, Dijarra, Ozil (Adebajor), Kristijano Ronaldo, Di Marija.
Barselona: Valdes, Alveš, Pike, Maskerano, Pujol, Buskec, Chavi, Keita, Pedro (Afelaj), Mesi, Vilja (Roberto).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

240 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu