Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 14.04.2011.

23:32

Poledica: Istina je, ima nameštanja

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost” Mirko Poledica tvrdi da su svi navodi Save Miloševića i Bobana Dmitrovića istiniti.

Izvor: B92, zurnal.rs

Autor:B92, zurnal.rs

Default images

“U Srbiji ima nameštenih utakmica, to javno kažem, pa gospodo izvolite pokrenite disciplinski postupak i protiv mene".

"Tresla se gora, rodio se miš – svi koji misle da će se tako sve završiti, varaju se”, izjavio je Poledica za “Sportski žurnal”.

Pokrenut je disciplinski postupak protiv Miloševića i Dmitrovića.

“I jedan i drugi su ostavili dubok trag u evropskom i srpskom fudbalu, reprezentativnom i klupskom. Nama je izgleda ipak mnogo važnije da se čuju reći nekih drugih ljudi koji ne pokazuju ni želju ni volju da napravimo bar jedan korak dalje u rasvetljavanju svih neregularnosti u našem fudbalu”.

Mirko Poledica tvrdi da komisije naše fudbalske organizacije rade pod velikim pritiskom, ne samo klubova već i političkih struktura. Kao primer navodi svoj spor sa Čukaričkim:

“Zna dobro Tomislav Karadžić, predsednik FSS, za dogovor sa Zoranom Bakijem Anđelkovićem, tada potpredsednikom Čukarički Stankoma. Želeli su da ospore odluku po kojoj mi je Čukarički dugovao novac, ali nisu uspeli. Pozivali su se na odluku Odbora za hitna pitanja koju nikada nisam dobio jer sednica nije ni održana. To može da potvrdi i dr Zoran Bingulac, tada član Odbora”.

Koliko ima istine u izjavama Bobana Dmitrovića. Da li je Borac igrao nameštene utakmice?

“Slobodan Ilić, sportski direktor Čačana, lično je od mene tražio da igram nameštenu utakmicu”.

Koju?

“To ću reči istražnim organima. Bili smo u karantinu pre navedene utakmice i to mi je saopštio lično gospodin Ilić. Pozvao sam u sobu Sašu Radivojevića, Bobana Stojanovića, Dragišu Pejovića, Ivana Đokovića, Vladana Spasojevića… Nismo pristali, a po završetku susreta Ilić je izbegao linč. Šta tek reći za njegovo razbojništvo u svlačionici kada je davio Dragišu Pejovića. Spreman sam za poligraf i zato apelujem na sve igrače da kažu istinu ma koliko ona za nekoga bila bolna”, zaključio je Poledica za "Sportski žurnal".

Savo Milošević je u emisiji "Insajder debata" na TVB92 između ostalog rekao da "FSS treba ukinuti", a Boban Dmitrović je u izjavi za "Sportski žurnal" optužio čelnike Superlige i Borca iz Čačka za nameštanje utakmica.

Kao odgovor na te navode, Fudbalski savez Srbije pokrenuo je disciplinski postupak protiv njih dvojice. Usledio je i odgovor Miloševića, koji je rekao da je ponašanje FSS "udbaško" i zapretio je kontratužbom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu