Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.12.2010.

22:58

Fluminense novi šampion Brazila

Fluminense iz Rio De Žaneira osvojio je titulu prvaka Brazila, prvu posle 26 godina, i oduzeo krunu velikom rivalu Flamengu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Flu je u poslednjem kolu savladao Guarani 1:0 pogotkom Emersona u drugom poluvremenu. Fluminense je titulu osvojio sa 71. bodom, dva više od Kruzeira, a tri od Korintijansa.

Ovo je druga titula šampiona za Fluminense u istoriji kluba, prvu je osvojio 1984. godine. Najtrofejniji timovi su Palmeiras i Santos, koji su osvojili po osam titula, Sao Paolo je šest puta osvajao trofej.

Fluminense je 38. kolo dočekao sa bodom više od Korintijansa, a dva od Kruzeira. Međutim, Korintijans je u poslednjem kolu remizirao sa Gojasom 1:1, dok Kruzeiro ništa nije značila pobeda nad Palmeirasom od 2:1.



Ova tri tima su se plasirala u Kup Libertadores, Flu i Kruzeiro će u drugu, a Korintijans u prvu fazu južnoameričke Lige šampiona. Zajedno sa njim u ovu rundu se plasirao i Gremio koji je u direktnom duelu za četvrto mesto bio ubedljiv protiv Botafoga sa 3:0.

Botafogo će učestvovati u Kupu Sudamerikana uz Internasional, Atletiko Paranense, Santos, Sao Paolo, Palmeiras, Searu i Vasko da Gamu.

Najelitniju brazilsku ligu napustili su Prudente, Gojas i Guarani i Vitorija. Gojas će sledeće sezone igrati Seriju B, ali još nije završio sezonu jer ga očekuje revanš finala Kupa Sudamerikana gde je u prvom meču nadigrao argentinski Independiente sa 2:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve