Nova vest
Fudbal

Subota, 20.11.2010.

15:54

Trijumf Totenhema na 'Emirejtsu'

Fudbaleri Totenhema pobedili su Arsenal na Emrijetsu sa 3:2, u prvoj utakmici 14. kola engleske Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Arsena Vengera vodila je sa 2:0, ali su gosti napravili veliki preokret i na kraju pobedili.

Bio je ovo prvi trijumf Totenhema protiv Arsenala u gostima od 1993. godine. ‘Tobdžije’ su propustile priliku da pobedom dođu na prvo mesto na tabeli barem na nekoliko sati, pa sada i dalje imaju dva boda manje od Čelsija.

Sa druge strane Totenhem nakon ovog trijumfa ima 22 boda i ponovo je u konkurenciji za plasman u Ligu šampiona naredne godine.

Arsenal je furiozno počeo ovaj duel i već nakon 27 minuta je vodio sa 2:0. Prvo je Nasri u devetom minutu iskoristio predivno dodavanje Fabregasa i iz praktično nemoguće situacije je ubacio loptu u gol. Drugi gol postigao je Šamak, a paker je ovoga puta bio Rus Andrej Aršavin.

Taj rezultat je ostao na snazi do 50. minuta kada je Garet Bejl posle dodavanja Van der Varta smestio loptu u levi ugao gola Fabijanskog. Gosti su do izjednačenja došli posle velike greške Fabregasa koji je igrao rukom u živom zidu nakon prekida Van der Varta.

Holanđanin je i preuzeo odgovornost izvođenja najstrože kazne i izjednačio na 2:2. Preokret je kompletirao Kabul četiri minuta pre kraja, nakon nove asistencije Rafaela Van der Varta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu