Nova vest
Fudbal

Subota, 30.10.2010.

18:05

PL: Golovi Ivanovića i Milijaša

Branislav Ivanović i Nenad Milijaš obeležili su subotnje mečeve 10. kola engleske Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ivanović je postigao pobedonosni gol za Čelsi na gostovanju Blekburnu (2:1), dok je Milijaš postigao prvi gol za Vulvse u pobedu nad Sitijem (2:1).

U ostalim mečevima odigranim u subotu popodne Arsenal je u samom finišu pobedio Vest Hem sa 1:0, a pobede kod kuće ostvarili su i Everton protiv Stouka (1:0), odnosno Fulam protiv Vigana (2:0).

Siti je nakon poraza u prošlom kolu protiv Arsenala, ponovo izgubio. Protiv ’tobdžija’ je najveći krivac za poraz bio Bojata koji je na samom početku meča zaradio crveni karton, a ovoga puta bilo je očigledno da timu Roberta Mančinija nedostaje kapiten Karlos Teves koji je otišao na oporavak od porvrede u Argentinu.

Međutim, velike zasluge za novi poraz Sitija ima i nekadašnji kapiten Crvene zvezde Nenad Muilijaš koji je drugi put za redom bio startnoj postavi, i koji je još jednom pokazao da poseduje neosporne fudbalske kvalitete.

Siti je poveo u 23. minutu iz penala koji je sigurno izveo Adebajor, ali samo sedm minuta kasnije reprezentativac Srbije je izjednačio poluvolejom sa ivice kaznenog prostora. U drugom delu oba tima su mogla do gola, a meč je rešio Edvards u 57. minutu.

Veoma teška pobede ostvarili su Arsenal i Čelsi. Tim Arsena Vengera se dugo mučpio sa gradskim rivalom Vest Hemom, ali je ipak uspeo da pobedi kada su svi mislili da će meč biti završen bez golova. Strelac je dva minuta pre kraja bio Aleks Song nakon asistencije Gaela Klišija.

Sa druge strane, Blekburn je namučio šampiona i imaće za čim da žali. Roversi su protiv Čelsija poveli golom Mvaruvarija u 22. minutu, a ključan je bio izjednačujući pogodak koji je Nikola Anelka postigao šest minuta pred odmor.

Imao je Blekburn u drugom poluvremenu nekoliko odličnih prilika za novo vođstvo, ali je Peter Čeh bio sjajan, pa je srpski reprezentativac Branislav Ivanović šest minuta pre kraja postigao gol koji će, iako je još rano, možda i odlučiti pitanje prvaka Engleske. Ivanović je na drugoj stativi sačekao centaršut Žirkova, i glavom savladao Pola Robinsona za konačnih 2:1.

Premijer liga, deseto kolo:

Arsenal – Vest Hem 1:0
Song 88
Blekburn – Čelsi 1:2
Mvaruvari 22 – Anelka 39, Ivanović 84
Everton – Stouk 1:0
Jakubu 67
Fulam – Vigan 2:0
Dempsi 30, 44
Vulverhempton – Mančester siti 2:1
Milijaš 30, Edvards 57 – Adebajor 23p
Mančester junajted – Totenhem

nedelja:

Aston Vila – Birmingem
Njukasl – Sandrlend
Bolton – Liverpul

ponedeljak:

Blekpul – Vest Bromvič Albion

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve