Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 14.10.2010.

08:54

„Huligani nisu pretresani“

Novinar „Gazete delo sport“ Fabio Likari izjavio je za „Sport“ da srpski navijači nisu bili pretresani na ulazu na utakmicu Italija – Srbija.

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

„Zakazala je i naša policija. Prvi plan je bio da srpski navijači ranije uđu u kavez predviđen za gostujuće navijače. Ipak, oni su to odbili, a meč se polako bližio. Počeli su da pristižu i domaći navijači policija je u strahu da ne dođe do sukoba, listom pustila sve srpske navijače na stadion“, rekao je Likari.

"Tom prilikom ih niko nije pretreesao ili kontrolisao i jasno je kako su uneli svu tu pirotehniku i 'alat' koji im je bio potreban za ostvarivanje svojih ciljeva", nastavio je Likari.

Likarija je „Gazeta“ poslala u Srbiju samo nekoliko časova posle nereda koji su se dogodili pred meč u Đenovi.

Italijanski novinar je izjavio da u njegovoj zemlji preovladava mišljenje da Srbiju treba kazniti.

"Većinsko mišljenje je da Srbiju treba kazniti, onako, za primer. Na stadionu u Đenovi je trebalo da vlada porodična atmosfera, jer je bilo mnogo žena i dece, cele porodice su došle da posmatraju meč, škole su organizovano dovodile decu na utakmicu", rekao je.

Likari je dodao da je huliganizam takođe problem i u Italiji.

"Javna je tajna da normalni ljudi ne idu na tribine iza gola, sever i jug, jer su one predviđene za ultrase. Nad njima je teško uspostaviti kontrolu i oni takođe na utakmicama u Italiji unose na mečeve pirotehnički i ostali nedozvoljen materijal. Normalnog čoveka, čak i novinare pretresaju gotovo do gole kože, a njih koji idu na sever i jug niko ne dira. Tako da kada se desi neki incident na stadionu, možete odmah da pretpostavite da se dogodio tamo", zaključio je Likari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve