Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 11.10.2010.

10:20

Prenos iz Đenove preskup za RTS

Javni servis Srbije (RTS) neće prenositi kvalifikacionu utakmicu za EURO 2012. između Italije i Srbije u Đenovi.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Kako prenose domaći mediji, u RTS-u tvrde da nemaju da izdvoje pola miliona evra, koliko jedna italijanska agencija traži za prenos duela.

FSS je prodao prava agenciji “Sport fajv” koja je ustupila prava prenosa jednog agenciji iz Italije. Tako je italijanskoj državnoj televiziji prenos meča ponuđen za 3,5 miliona evra, a RTS-u za pola miliona.

Urednik sportske redakcije RTS-a, Zoran Marković, izjavio je da njegova kuća nema potrebnu sumu novca za prenos.

"Italijani traže 500.000 evra, a mi te pare nemamo. FSS je prodao prava „Sport fajvu“, a oni dalje nekoj italijanskoj agenciji koja od RAI za prenos naše utakmice iz Beograda traži čak tri i po miliona evra, pa misle da je 500.000 za nas realna cena”, rekao je Marković.

Generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić potvrdio je za agenciju Beta, da Javni servis najverovatnije neće prenositi fudbalsku utakmicu Srbije i Italije, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine, pošto nema dovoljno novca.

"Kako sada stvari stoje, prenosa neće biti. Činimo sve da obezbedimo prenos, ali neko je nekome prodao prava i cene su otišle k vragu. Mi te pare nemamo, niti želimo da platimo", rekao je Tijanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

208 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve