Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.09.2010.

22:59

LŠ: Arsenal rasturio Bragu

U drugom meču grupe H Arsenal je deklasirao portugalsku Bragu sa 6:0 (3:0) i potvrdio ulogu asolutnog favorita u grupi.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Od portugalskog vicešampiona se očekivalo mnogo više, ali kao da su se fudbaleri Brage uplašili atmosfere na „Emirejtru“ u svom debiju u Ligi šampiona.

Ekipa Arsena Vengera savršeno je odigrala, lako je dolazila u gol šansu, Fabregas i Aršavin su sa saigračima kombinovali kao u malom fudbalu i deklasirali rivala. Arsenal u sledećem kolu 28. septembra gostuje Partizanu u Beogradu.

Goleadu je otvorio Fabregas iz penala, postgao je i treći gol te asistirao Aršavinu kod drugog i Veli kod poslednjeg pogotka. Rus je pored gola u 30. minutu imao i dve asistencije, Sesku na početku drugog poluvremene, i Veli u 69. minutu. Treći gol na meču postigao je Maruan Šamak na dodavanje Vilšira.

Sve je počelo u devetom minutu kada je Šamak izašao sam ispred golmana Filipea, izjmakao loptu i izborio penal. Sesk Fabregas bio neumoljiv sa 11 metara. Dva minuta kasnije sjajnu priliku imao je Vilšir, ali je sa nekoliko metara uspeo da pogodi golmana Brage.

Fudbaleri Arsenal su i u nastavku meč vrlo laku ulazili u kazneni prostor rivala čiji su igrači očigledno bili impresionirani atmosferom u Londonu na svom debiju u LŠ.

Ofanziva Arsenala nastavljena je, a posle nekoliko neuspešnih napada u 30. minutu Fabregas je sjajno predriblao čuvare na sredini, gurnuo loptu du Aršavina na levu stranu, a Rus je po zemlji poslao loptu iza Felipe.

Samo tri minute kasnije Braga je bila razbijena. Posle nove sjajne akcije, Šamak je uz dosta sreše odigrao dupli pas sa Vilširom izašao sam ispred golmana gostiju i pre neko što su stigli da ga izblokiraju poslao loptu po zemlji u gol.

Aršavin je ubacio loptu sa leve strane, a usamljeni Fabregas lako glavom loptu smestio u mrežu. Debakl gostiju povečao je i rezervista Karlos Vela koji je u 69. minutu iskoristio sjajnu asistenciju Aršavima i lako savladao Felipea. Meksikanac je katastrofu Brage upotpunio pet minuta pre kraja meča kada je iskoristio sjajan pas Fabregasa i zakucao loptu u mrežu.

London: Arsenal - Sporting Braga 6:0 (3:0)
Fabregas 9p, 53, Aršavin 30, Šamak 34, Vela 69, 90

Arsenal: Almunija – Sanja, Košelni, Skilaći, Kliši – Nasri, Song (Denilson 63’), Fabregas, Vilšir, Aršavin (Ebue 70’) – Šamak (Vela 63’)

Braga: Felipe – Migel Garsija, Moises, Rodrigez, Silvio – Vandinjo, Agiar, Viana (Mosoro 55’), Alan – Mateuš (Lima 60’), Paulo Cezar (Barbosa 70’)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve