Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 06.09.2010.

21:56

Nastavlja se borba za EP 2012

U utorak se nastavlja borba 51 evropske reprezentacije za plasman na Evropsko prvenstvo 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Svi favoriti, osim Portugala i Francuske, bili su sigurni u mečevima koji su odigrani u petak, a nekoliko izuzetno zanimljivih duela u utorak bi značajno moglo da utiče na dalji tok kvalifikacija.

Pre svega, tu je duel BiH i Francuske u Sarajevu, obračun Rusije i Slovačke u Moskvi, Hrvatske i Grčke u Zagrebu, te Bugarske i Crne Gore u Sofiji. Portugal će morati da se “vadi” u Norveškoj.

Grupa A:

Turska i Nemačka su zabeležili pobede u prvim mečevima protiv,a ukoliko osvoje po tri boda i u utorak definitivno će biti možda i jedini rivali u borbi za prvo mesto u grupi. Turska na svom terenu dočekuje Belgiju koja je minimalno poražena od Nemačke u petak. Posle te tesne pobede, “Elf” očekuje lagano gostovanje Azerbejdžana. U trećem meču grupe Austrija traži startnu pobedu protiv Kazahstana.

20:00 Turska – Belgija
20:30 Austrija - Kazahstan
20:45 Nemačka - Azerbejdžan

Grupa B:
I u ovoj grupi favoriti su krenuli sa pobedama. Rusija je savladala Andoru sa samo 2:0, a već u drugom meču kvalifikacija očekuje je derbi sa Slovačkom. Učesnik Mundijala u JAR je u poslednjim trenucima meča uspeo da savlada Makadoniju pre nekoliko dana, pa će duel u Moskvi pokazati da li ovaj tim i dalje poseduje magiju iz proteklog perioda. Irska je tragično eliminisana u kvalifikacijama za SP, a posle minimalca protiv Jermenije dočekuje Andoru, sjajna šansa da maksimalno iskoristi duel dva glavna rivala u grupi.

17:00 Rusija – Slovačka
20:00 Makedonija – Jermenija
20:45 Irska - Andora

Grupa C:
“Beli orlovi” su rutinski slavili na Farskim Ostrvima, ali u utorak u Beograd stiže Slovenija. Bivši zemljaci su razočarali na startu kvalifikacija porazom od Severne Irske pa će na “Marakani” po svaku cenu želeti da se iskupe i ne zaostanu u borbi za prvo mesto u grupi. Prvi favorit grupe Italija senamučila u Estoniji, ali u utorak dočekuje Farska Ostrva pa se može očekivati da će “Azuri” po tradiciji dobro krenuti u kvalifikacijama.

20:30 Srbija - Slovenija
20:50 Italija – Farska Ostrva

Grupa D:
Definitivno grupa koja obećava najviše neizvesnosi. Već u prvom Francuska je izgubila i nastavila tamo gde je stala u Južnoj Africi. Poraz od Belorusije ne bi bio toliko strašan da u utorak Francuzi igraju sa nekim autsajderom,već je rival maksimalno motivisana reprezentacija BiH čiji igrači sa mnogo strasti ulaze u svaki duel sa “velikim” rivalom. “Zmajevi” su bez problema slavili u Luksemburgu, pa će sa svojim navijačima na nekadašnjem “Koševu” verovatno prirediti paklenu dobrodošlicu “trikolorima”. Junaci iz Belorusije dočekuju Rumuniju, a ako ne uspeju da slave u ovom meču, pobeda iz Pariza izgubiće na značaju. Rumunija je razočarala na premijeri remiziravši sa Albanijom koja sada dočekuje Luksemburg.

19:30 Belorusija - Rumunija
20:15 Albanija - Luksemburg
21:00 Bosna i Hercegovina - Francuska

Grupa E:

Finalista SP Holandija bila je najubedljivija na startu ovog kvalifikacionog ciklusa deklasiravši San Marino, a u utorak dočekuje Finsku koja je poražena od Moldavije na gostovanju. Korak sa “lalama” verovatno će održati Šveđani koji predvođeni Zlatanom Ibrahimovićem dočekati San Marino. Moldavija gostuje Mađaarskoj.

20:30 Holandija - Finska
20:00 Švedska - San Marino
20:30 Mađarska - Moldavija

Grupa F:
U jedinoj grupi bez zvučnih imena već u drugom kolu glavni kandidati za prvo mesto Hrvatska i Grčka će odmeriti snage. Posle lagane pobede pobede nad Letonijom, “vatreni” na Maksimiru dočekuju nekadašnjeg prvake kontinenta koji je razočarao sve remijem sa Gruzijom u petak. Ovo će pokušati da iskoristi Izrael i protiv Gruzije zabeleži drugi trijumf u kvalifikacijama. U trećem meču sastaju se autsajderi Malta i Letonija.

20:30 Hrvatska - Grčka
19:00 Gruzija – Izrael
19:30 Malta – Letonija

Grupa G:

Engleska je u petak konačno opravdala epitet tima sa najviše kvalitetnih pojdinaca i pregazila Bugarsku na Vembliju. Ipak, znatno teži posao očekuje je u utorak kada u Bazelu gostuje Švajcarskoj, jedinom timu koji je u JA savladao šampiona sveta Španiju. Bugari će katastrofu iz Engleske pokušati da umanje protiv Crne Gore sa kojom su igrali i kvalifikacije za SP.

19:30 Bugarska - Crna Gora
20:45 Švajcarska - Engleska

Grupa H:
Norveška je preokretom stigla do pobede na Islandu, a veliki ispot očekuje je u duelu sa Protugalom koji je neočekivano remizirao sa Kiprom. Islanđane očekuje novi skandinavski duel, gostuju Danskoj kojoj će ovo biti prvi meč u grupi.

20:15 Danska - Island
20:30 Norveška - Portugal

Grupa I:
Šampion sveta Španija neće igrati u utorak, pa je to šansa za Češku i Škotsku da skupe bodove. Česi na premijeri dočekuju Litvaniju koja je u prvom meču osvojila bod.Upravo su Škoti remizirali u Litvaniji, a u drugom kolu dočekuju autsajdera Lihtenštajn.

20:15 Češka Republika - Litvanija
21:00 Škotska – Lihtenštajn

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve