Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.08.2010.

11:58

Šakota: „Ponovo ću igrati“

Pre četiri meseca Dušan Šakota je na utakmici doživeo teške povrede zbog kojih je uveden u komu, a sada je uveren da će se ponovo naći na terenu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Košarkaša Skavolinija je na utakmici sa Teramom udario protivnički igrač, a potom je podvrgnut dvostrukoj operaciji dvanaestopalačnog creva.

Posle boravka u Italiji Šakota je početkom avgusta oporavak nastavio u Beogradu, pod nadzorom doktora Dragana Radovanovića.

U bolničkoj postelji sam proveo 50 dana, nisam znao koji je sat, da li je dan ili noć. Živim za košarku, ali tih dana na nju nisam ni pomislio, samo sam razmišljao da sačuvam živu glavu. Bolovi koje sam trpeo rečima se ne mogu dočarati, bolelo me je sve od temena do pete, ali sada ponovo sanjam dan kada ću ponovo zaigrati. To je valjda život“, rekao je Šakota.

Šakota, sin bivšeg selektora nacionalnog tima Dragana, će u Beogradu ostati još mesec i po dana.

Izgubio sam 20 kilograma, i teško mi je da vratim težinu. U konsultaciji sa nutricionistima režim ishrane mi je revidiran. Uskoro po programu Predraga Zimonjića krenuću specijalni program vežbi jačanja tela. Potom ću individualno raditi i otići u Pezaro, ali narednu sezonu ću propustiti. Očekujem da dres Skavolinija sa brojem 5 ponesem u sezoni 2011/2012“, istakao je Šakota.

U Šakotinom odsustvu Skavolini je povukao dres sa brojem 5.

Nisam očekivao da će Skavolini, dok se ne oporavim povući dres sa brojem 5, koji sam nosio i da će na pretplatnim kartama za novu sezonu biti moj lik“, rekao je Šakota.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve