Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.08.2010.

21:14

Pobede Jang Bojsa, Zenita i Žiline

U utorak je odigrano prvih pet mečeva plej-ofa za plasman u Ligu šampiona, dok je preostalih pet duela na programu u sredu.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Fudbaleri Partizana će u sredu ugostiti Anderleht, u pokušaju da ponove istorijski uspeh od pre sedam godina, kada su postali prvi srpski klub koji je došao do grupne faze takmičenja u LŠ. Pobede u prvim mečevima poslednjueg kola kvalifikacija ostvarile su ekipe Zenita, Rozenborga, Žiline i Jang Bojsa, dok je meč Dinamo – Ajaks završen bez pobednika (1:1).

Najveće iznenađenje priredila je ekipa Jang Bojsa, koja je bila uspešnija od engleskog Totenhema (3:2), Zenit je kod kuće savladao Okser (1:0), Rozenborg je slavio protiv Kopenhagena (2:1), dok je Žilina u Pragu bila bolja od domaće Sparte (2:0).

Fudbaleri Zenita iz Sankt Peterburga ostvarili su minimalnu pobedu u duelu sa francuskim Okserom (1:0). Strelac jedinog gola na meču bio je Aleksandar Keržakov, koji je već u trećem minutu, posle odličnog centaršuta reprezentativca Srbije Danka Lazovića, glavom savladao golmana Oksera.

Lazović je sa tom asistencijom samo potvrdio da se nalazi u odličnoj formi, što je demonstrirao i u prošlom kolu ruske Premijer lige Rusije kada je u duelu sa Dinamom (1:1) postigao izjednačujući gol za Zenit.

Sa druge strane, gosti su najbolju priliku propustili u 42. minutu kada je Denis Olijeh sa ivice kaznenog prostora pogodio prečku. Osim te prilike Francuzi, ipak, nisu uspeli da ozbiljnije ugroze gol Zenita, pa su izabranici trenara Lučana Spaletija sačuvali impresivan skor na domaćem terenu u Evropskim takmičenjima. Zenit je u poslednjih 27 mečeva na stadionu Petrovski samo dva puta poražen.

Ekipa Jang Bojsa priredila je najveće iznenađenje pošto je u Bernu savladala londonski Totenhem sa 3:2, a Švajcarci su već posle pola sata vodili sa ubedljivih 3:0. Golove za domaće postigli su Senad Lulić u 4, Anri Bjanvenu u 13 i Ksavijer Hohštrase u 29.minutu. Međutim, Englezi do kraja meča golovima Sebastijena Basonga u 42. i Romana Pavljučenka u 82. minutu dolaze do prihvatljivog poraza pred revanš na Vajt Hart Lejnu.

Žilina je posle pobede nad Spartom u Pragu (2:0), došla na korak od toga da postane treći klub iz Slovačke koji se plasirao u Ligu šampiona (nakon Petržalke i Košica). Gosti su do velike pobede stigli u drugom poluvremenu golovima Momodu Sisea u 51. i Tomaša Oraveca u 73. minutu.

U Kijevu, u duelu Dinama i Ajaksa nije bilo pobednika (1:1), pošto je domaći tim uspeo da stigne do izjednačenja i sa igračem manje. Gosti su poveli u 57. minutu preko Jana Vertongena, odmah nakon isključenja Denisa Garmaša. Međutim, fudbaleri Dinama samo devet minuta kasnije uspevaju da izjednače golom Oleha Guseva.

Rozenborg je kod kuće savladao Kopenhagen rezultatom 2:1. Domaćin je sve do 84. minuta vodio sa 2:0, ali je tada Jesper Gronkjer glavom postigao gol i dao nadu Kopenhagenu pred revanš. Rozenborg je poveo u 23. minutu preko Stefena Iversena, da bi potom Henriksen u 57. minutu duplirao tu prednost.

Liga šampiona, prvi mečevi plej-ofa:

Utorak:
Zenit – Okser 1:0
Keržakov 2
Dinamo Kijev – Ajaks 1:1
Gusev 66 – Vertongen 57
Rozenborg – Kopenhagen 2:1
Iversen 23, Henriksen 57 – Gronkjer 84
Sparta Prag – Žilina 0:2
Sise 51, Oravec 73
Jang Bojs – Totenhem 3:2
Lulić 4, Bjanvenu 13, Hohštrase 29 – Basong 42, Pavljučenko 83

Sreda:
Salcburg – Hapoel Tel Aviv (20:45)
Bazel – Šerif (20:45)
Partizan – Anderleht (20:45)
Braga – Sevilja (20:45)
Verder Bremen – Sampdorija (20:45)

Revanš mečevi su na programu 24. i 25. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve