Nova vest
Fudbal

Petak, 06.08.2010.

19:03

Ratko Dostanić podneo ostavku

Trener fudbalera Crvene zvezde Ratko Dostanić podneo je u petak neopozivu ostavku na tu funkciju.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Zvezda je u četvrtak doživela najraniju eliminaciju iz evro kupova.

’Crveno–beli’ su takmičenje u Evropi završili već na prvom koraku, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, porazom od Slovana iz Bratislave (3:2). "Trener Crvene zvezde Ratko Dostanić podneo je neopozivu ostavku na mesto šefa stručnog štaba, koju je Upravni odbor prihvatio", saopštio je portparol Crvene zvezde Marko Nikolovski.

"Odlukom Upravnog odbora prvi tim će do daljeg voditi Aleksandar Kristić, dosadašnji pomoćnik Ratka Dostanića i nekadašnji prvotimac Crvene zvezde", dodao je Nikolovski.

Ratko Dostanić je u martu ove godine, po drugi put u karijeri, seo na klupu Crvene zvezde. On je tada nasledio Vladimira Petrovića, ali je ekipa do kraja sezone izgubila lidersku poziciju u Jelen Superligi Srbije, ali je potom uspeo da osvoji Kup Srbije.

Klub nije naveo kada će imenovati novog trenera, a srpski mediji već spekulisali da za tu funkciju konkurišu nekadašnji treneri 'crveno-belih' Aleksandar Janković i Slavoljub Muslin, kao i Miodrag "Grof" Božović, koji trenutno vodi moskovski Dinamo.

Sezona u Jelen Superligi Srbije startuje 14. avgusta, a Crvena zvezda u prvom kolu gostuje u Smederevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

282 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve