Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.08.2010.

18:57

B92: 'Pasienki' još bez dozvole

Evropska kuća fudbala odložila je tehnilčki prijem stadiona Slovana ‘Pasienki’ za sredu u podne, saznaje B92.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prilikom inspekcije UEFA na stadionu u Slovačkoj prisutna će biti oba kluba.

Kako nezvanično saznajemo, najveći problem predstavlja zaštitna ograda koja po propisima mora da bude visine dva metra.

Domaćini su u utorak pokušali da saniraju taj problem, ali očigledno za sada nisu uspeli u toj nameri. Naime, radi se o zaštitnoj ogradi koja će biti naknadno postavljena, i koja mora da bude fiksirana kako se ne bi srušila tokom utakmice.

Međutim, menadžer za bezbednost u fudbalskom klubu Slovan Zdeno Roman rekao je da stadion Pasienki ispunjava kriterijume bezbednosti i podsetio da je posle modernizacije stadiona i aktiviranja sistema nadzora od UEFA dobio sertifikat da je bezbedan. On je istakao da će i pored toga, visina zaštitne ograde na stadionu između sektora domaćih i gostujućih navijača biti podignuta.

"Mobilnim barijerama podići ćemo ogradu na 2,5 metra i učvrstićemo ih za postojeću ogradu metalnim sidrima. U ovom trenutku to je najzgodnije rešenje", rekao je Roman agenciji SITA.

Inače, ukoliko dođe do odigravanja utakmice, i domaćini uspeju da reše ovaj problem, svi najvijači Crvene zvezde, biće smešteni na jednu, jućnu tribinu.

Dakle, bez obzira na to za koju tribinu imaju kartu, uz pokazivanje srpskog pasoša, Zvezdini navijači biće prosleđivani na južnu tribinu.

Stadion ‘Pasienki’ inače nije zvanični stadion Slovana, ali je slovački klub primoran da tamo igra utakmice jer je stadion "Tehelne Pole" u fazi rekonstrukcije.

Zvezda će u Bratislavi imati podršku od oko 2.500 navijača, iako je u prvoj utakmici prošlog četvrtka poražena na svom terenu sa 2:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve