Nova vest
Fudbal

Nedelja, 25.07.2010.

23:29

Lukić: "Volim samo Zvezdin dres"

Predsednik FK Crvena zvezda Vladan Lukić rekao je u intervjuu za ‘Novosti’ da dolazak ‘Gasproma’ u klub mnogo znači.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Lukić je prošle godine preuzeo klub iz Ljutice Bogdana, i za proteklih 365 dana uradio je sve što je obećao na izborima.

Dug kluba smanjen je sa 29 na 22 miliona evra, rešeno je 50 poverilačkih slučaja i tužbi, finansijska situacija je stabilizovana, igrački pogon doveden na viši nivo, stigli su sponzori.

“Dolazak „Gasproma“ znači mnogo, pokazuje da imamo rešenja koja su potrebna da bismo bili veliki klub. Sada smo na dobrom putu i sve što se dešava čini nas zadovoljnim, istovremeno nas podstičući na dalje aktivnosti. Svesni smo da je sve što je dosad urađeno samo preduslov da bi sve dobro funkcionisalo, ali ako ostanemo na tome vrlo brzo će doći do „zastoja u saobraćaju“. Zvezda ima takvu potrebu i toliko je velika da je teško pokrenuti, ali zato kad se pokrene teško je zaustaviti. Mi smo svesni njene težine i veličine, izazova koji nosi rad u klubu i obaveze da nastavimo da radimo još jačim tempom”, kaže Lukić.

Dugo Zvezda nije imala generalnog sponzora, pa su mnogi sa skepticizmom gledali na obećanje Lukića o veliko generalnom sponzoru. Na kraju je ipak i to obećanje ispunjeno.

“Kad je generalni sponzor u pitanju ja sam razmišljao drugačije. Davno sam spoznao težinu Zvezde, jer je to dres koji jedino volim. Svestan istovremeno da ni ja nisam večan na ovoj poziciji, želeo sam da se uradi nešto što bi bilo vredno pamćenja. Ne da bi mene pamtili kao predsednika koji je doveo nekog kao „Gasprom“, nego kao nekog ko je pokušao da uradi nešto što će Crvenoj zvezdi trasirati put ka nekoj boljoj budućnosti.”

Zvezda prošle sezone zbog situacije u klubu nije imala pritisak da mora da osvoji trofeje. Međutim, osvojen je Kup Srbije, a i titula je bila blizu.

“Samo hoću da podsetim na obećanje: rekao sam prve godine stabilizacija, druge jedan trofej, a tek treće titula. Ali, iz sporohodne brzine smo odmah prebacili u viši prenos, ambicije su veće same po sebi. Tek treća godina trebalo bi da donese plodove celokupnog rada. Jer, još formiramo tim, organizaciono stasavamo, popravljamo uslove za rad omladinske škole. Još je ova godina godina mobilizacije ili stabilizacije. Na istom smo putu, pokazali smo da jedinstveni možemo sve. Borili smo se za oba trofeja, osvojili jedan, a drugi smo zaslužili, ali ostali bez njega. Zvezda nema ograničenja kad su sportska dostignuća, nije neskromno što želimo da budemo opet prvaci Evrope. Kad to sad kažem deluje nestvarno i nerealno, ali je i 1986. godine posle 13. mesta sa Stanetom u polusezoni bilo smešno što se maštalo o Ligi šampiona. A ona je osvojena pet godina kasnije.”

Domaći trofeji su obaveza u Zvezdi, ali navijači ‘crveno-belih’ žele I evropske uspehe.

“Borba za trofeje je život u Zvezdi. Evropa je puna iznenađenja i sigurno da, s jedne strane, kod nas postoji želja da se uđe u Ligu Evrope, a s druge smo apsolutno realni. Slovan je toliko ozbiljan klub da mu pristupamo kao da nam dolaze Milan i Barsa. Naš tim ima kvalitet i ako nam okolnosti budu naklonjene možemo da dostignemo željene ciljeve. Međutim, za nas je uspeh u sportskom delu što smo uspeli da sačuvamo okosnicu tima iako su nam igrači traženi.”

Predsednik Zvezde rekao je i gde bi voleo da vidi klub u junu 2011. godine.

“Na tronu sa titulom koju smo realno zaslužili prošle sezone, a posle jedne naporne sezone, u jakoj konkurenciji gde je, nadam se, pobedio fudbal”, uveren je Lukić.

Lukić je potvrdio i da postoji ideja o turniru ‘Gasprom’, kao i da to nije jedina ideja Zvezde i njenih sponzora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve