Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.07.2010.

19:27

LE: Spartak rutinski do 3. kola

Fudbaleri subotičkog Spartaka pobedili su Diferdanž iz Luksemburga sa 2:0 (1:0) i ukupnim rezultatom 5:3 plasirali se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Prvi gol u Novom Sadu postigao je najbolji igrač Spartaka Vojo Ubiparip u 24. minutu, a pobedu je potvrdio Adamović dva minuta pre kraja.

Spartak će u sledećoj rundi kvalifikacija igrati protiv ukrajinskog Dnjepra. Prvi meč 29. jula igra se u Novom Sadu, a revanš 5. avgusta u Dnjepropetrovsku.

Subotičani su delovali sigurno na terenu, nijednog trenutka ne odajući utisak da njihova odbrana može da popusti i eventualno pruži šansu protivniku da postigne gol koji bi znatno zakomplikovao stvari.

U napadu Spartaka udarnu snagu predstvaljao je vrsni strelac Vojo Ubiparip, koji je u sredinom prvog poluvremena iskoristio smušenost odbrane gostiju i sa prve stative ubacio loptu u gol nakon centaršuta Torbice sa leve strane.

U drugom poluvremenu viđeno je još manje uzbuđenja, a Spartak je uspeo da stvori par poluprilika. Subotički fudbaleri su u meču mirnog ritma stigli do ubedljivijeg vođstva u samom finišu utakmice preko rezerviste Marka Adamovića, koji je iskoristio odbitak posle šuta Noskovića kojem je prethodila odlična polukontra domaćih.

Ekipa Diferdanža se pokazala kao veoma slab protivnik, iako je pre sedam dana na svom terenu propustila priliku da zabeleži povoljniji rezultat.

Plasman u treće kolo kvalifikacija obezbedio je i OFK Beograd, a tamo će im se pridružiti i treći srpski predstavnik Crvena zvezda koja igra protiv Slovana iz Bratislave.

Spartak: Labus, Stevanović, Šarac, Simović, Milanković, Bratić, Torbica (Čeng), Veselinov, Ubiparip (Nosković), Antonić, Puškarić (Adamović)

Diferdanž: Veber, Rodriges, Zibenaler, Albaneze (Fronkon), Bukvić, Ketenmajer (Diop), Betmer, Janiš (Aluni), Lebrezn, Piskor, Kicinger

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu