Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.07.2010.

18:57

Minimalac OFK Beograda za Galatu

Fudbaleri OFK Beograda pobedili su Torpedo u beloruskom Borisovu 1:0 (0:0) i plasirali se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Jedini gol na meču postigao je Ivan Kecojević u 67. minutu, pa su "romantičari" ukupnim rezultatom 3:2 prošli dalje.

U sledećem kolu tim sa Karaburme očekuje dvomeč sa jednim od najboljih klubova Turske, istanbulskim Galatasarajem. Ti mečevi igraju se 29. jula (Istanbul) i 5. avgusta (Beograd).

OFK je u Borisovu odigrao znatno bolje nego na Karaburmi, pre svega u odbrani, pa je dominirao terenom. Delom i zbog toga što su domaći pre svega želeli da sačuvaju minimalnu prednost stečenu golom u gostima.

Koliko su "romantičari“ bili ubedljivi u Belorusiji pokazuje i podatak da igrači Torpeda nisu uspeli da upute ni jedan šut ka golu Šaranova. Sa druge strane, OFK je imao pet, ali samo jedan u okvir gola koji je ipak bio dovoljan za pobedu.

Posle nekoliko neiskorišćenih šansi u napadu, u 67. minutu posle prekida je konačno je slomljen otpor Belorusa. Veljko Trivunović je ubacio loptu iz kornera, a Kecojević bio najspretniji u kaznenom prostoru i savladao Vladimara Bušmu.

Domaći igrači pokušavali su čestim faulovima da pariraju srpskiom predstavniku pa su na kraju imali tri puta više prekršaja (22-7).

U trećoj rundi kvalifikacija igraće i Spartak koji je bio bolji od Diferdanža.

Torpedo:Bušma, Ostrouh, Levitski, Kozlov (Gintov 62’), Aleksejevič, Mertjnes, Karakaševič, Koncevoj, Kazarin (Brusnikin 58’), Papuš, Krivobok (Karolik 72’)

OFK Beograd: Šaranov, Planić (od 46' Petković), Kecojević, Nikolić, Mijatović, Žeravica, Trivunović, Simić, Injac (od 35' Aleksić), Milunović (od 60' Krstić), Milić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu