Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.07.2010.

22:29

Helsinki protivnik Partizana

Partizan će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv finskog prvaka Helsinkija, koji je u drugom kolu eliminisao litvanski Ekranas sa 2:0.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Helsinki je do plasnmana u narednu rundu kvalifikacija došao posle produžetaka, pošto je posle regularnih 90 minuta bilo 1:0 za domaće.

Istim rezultatom Ekranas je pobedio u prvom meču. Golove za Fince postigli su Juhani Ojala u 77. i igrač Ekranasa Andrius Šidlauskas (autogol) u 118. minutu.

Oba tima su revanš završila sa deset igrača pošto je prvo u 55. minutu isključen napadač domaćih Davda Bah, zbog oštrog prekršaja nad Giedrijusom Tomkevičijusom, koji je potom i sam zaradio isključenje, pošto je u 87. minutu dobio drugi žuti karton.

Prvo poluvreme je obeležila defanzivna igra oba tima, bez preterane želje da se ugrozi gol protivnika. Međutim, domaći, koji su morali da nadoknade zaostatak iz prvog meča prvi su promenili taktiku i počeli da igraju nešto ofanzivnije.

Sa druge strane, Litvanci, koji su od 55. minuta imali igrača više, su se hrabro držali sve do 77. minuta, kada je Ojala glavom postigao vodeći gola za Helsinki. Isključenje Tomkevičijusa koje je usledilo potpuno je slomilo otpor gostiju, a sve je bilo rešeno kada je nesrećni Šidlauskas pogodio sopstvenu mrežu.

Prva utakmica trećeg kola kvalifikacija Partizan - Helsinki za Ligu šampiona na programu je 27. ili 28. jula u Beogradu, a revanš se igra sedam dana u finskoj prestonici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu