Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.07.2010.

21:54

Dragutinoviću orden Svetog Save

Fudbalski reprezentativac Srbije Ivica Dragutinović odlikovan je ordenom Svetog Save drugog stepena.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Fudbaleru Sevilje to priznanje dodelio je Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve, na predlog episkopa mileševskog Filareta za, kako stoji u obrazloženju odluke, "delatnu ljubav prema Svetoj majci crkvi, naročito pokazanu kroz svesrdnu pomoć eparhiji mileševskoj".

"Ja sam vernik, hrišćanin pravoslavac i o tome sada prvi put javno govorim jer smatram da je pripadnost veri i odanost crkvi moja privatnost. Ponosan sam zbog ovog odlikovanja jer je Sinod Srpske pravoslavne crkve cenio moj doprinos veri", rekao je Dragutinović agenciji Beta.

Ivica Dragutinović ponikao je u Polimlju iz Prijepolja, a igrao je za Borac iz Čačka i belgijske prvoligaše Gent i Standard. Od 2005. godine je član španske Sevilje.

Standardni je reprezentativac Srbije za koju je odigrao 49 utakmica, a od učešća na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Južnoj Africi udaljila ga je teška povreda tetive.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve