Nova vest
Fudbal

Utorak, 25.05.2010.

14:30

LE: Zvezda potencijalni nosilac

Tri predstavnika Srbije u kvalifikacijama za Ligu Evrope imaće različite puteve do tog takmičenja.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prema rejtingu sa kojim ulaze u 'šešire' beogradski 'crveno-beli' mogli bi lako da budu među nosiocima u poslednjoj rundi kvalifikacija, dok su 'romantičari i Subotičani samo u prvom kolu u 'jačem šeširu'.

I Zvezda je trenutno u poslednjoj rundi među slabijima ali bi lako mogla u jaču grupu. Šampion Srbije Partizan, biće nosilac u 2. i 3. kolu kvalifikacija za Ligu Šampiona.

Spartak i OFK Beograd kreću od druge runde kvalifikacija, sa rejtingom 2,800 su u grupi povlašćenih a među potencijalnim rivalima su klubovi iz regiona, Šibenik (Hrvatska), Široki Brijeg (BiH), Borac Banja Luka (BiH), Mogren (Crna Gora), ali i ekipe iz država bivšeg Sovjetskog Saveza, Islanda, Velsa, Albanije, Malte, Luksemburga...

U trećem kolu, ako do njega dođu, OFK Beograd i Spartak 'sele se' u slabiji šešir, a na drugoj strani su Liverpul, Juventus, Sporting, Olimpijakos, Štutgart, AZ Alkmar, galatasaraj, Bešiktaš, Austrija Beč, Aris, APOEL, Monpelje...

Crvena zvezda je u trećem kolu, kada se uključuje u takmičenje, nosilac, pa bi mogla da igra sa Norveške (Molde, Stabek i Olesund), Finske (Honka, MiPa i Inter Turku) i Švedske (Kalmar, Geteborg i Gefle). Osim sa Splićanima, sa prostora bivše Jugoslavije, potencijalni rivali mogu da budu i Cibalija, Maribor i Zrinjski. Sve u svemu, utisak je da bi tim sa „Marakane", ovu stepenici trebalo da preskoči i stigne u „čistilište".

U poslednjem, četvrtom kolu kvalifikacija, Zvezda neće biti među nosiocima ako svi favoriti prođu treći krug. U tom slučaju bili 'prvi ispod crte' sa rejtingom 13.300, a beloruski Bate Borisov, prvi iznad crte ima 13.308.

Zvezdu bi u ovoj fazi kvalifikacija očekivali protivnici kao što su Liverpul, Porto, CSKA Moskva, PSV, Juventus, Sporting, Olimpijakos, Štutgart, Alkmar, Steaua, Lil, Galatasaraj, Bajer, PSŽ, Seltik, Briž, Palermo, Hetafe, Bešiktaš, Mančester siti, Aston Vila, Fejenord, Majorka, Napoli, Borusija Dortmund...

U slučaju da neka od ekipa sa boljim rejtingom bude ranije eliminisana, beogradski klub bi se preselio među nosioce, a rivali bi bili slabiji klubovi.

Najtraktivinija imena na toj listi su Aris, Brondbi, Grashopers, Rapid Beč, timovi koji stignu iz kvalifikacija za Ligu šampiona, Trabzonspor, Monpelje, Utreht...

Trenutno stanje na listama nosilaca za sva kola kvalifikacija možete da vidite ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve