Nova vest
Fudbal

Sreda, 05.05.2010.

20:51

LK: Crvena zvezda lako uzela Kup!

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su 23. državni Kup u istoriji kluba pošto su lako u finalu pobedili Vojvodinu sa 3:0 (1:0).

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Osim dve šanse u prvom delu, Novosađani nisu pokazali ni deo onoga što ih je dovelo do finala preko Partizana, pa je Zvezda lako postigla tri gola i osvojila prvi trofej posle dve godine pauze. Meč je otvorio Jevtić golom posle kornera u 14. minutu, na 2:0 povisio je Kadu nakon odlične kontre Lekića i Jevtića u 62. minutu. Konačnih 3:0 postavio je rezervista Trifunović deset minuta kasnije.

Posle uvodnih deset minuta bez većih uzbuđenja, u samo 60 sekundi oba tima su imala po gol šansu. Prvo je Vojvodina ugrozila Sašu Stamenkovića preko najboljeg strelac Dragana Mrđe koji je dobro šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je golman Zvezde odlično reagovao i izbio loptu u korner.

Isti su Novosađani slabo izveli, loptu je ispucao Stamenković, ona je preskočila Miroslava Vulićevića i stigla do Nikole Lazetića koji je sam izašao ispred Željka Brkića koji je reagovao još bolje nego njegov kolaga sa druge strane i desnom nogom zaustavio udarac po zemlji. Na odbijenu loptu natrčao je Dejan Lekić, ali je Brkić lako uhvatio loptu posle njegovog slabog šuta.

Samo četiri minute kasnije Zvezda stiže do vođstva. Vladimir Bogdanović je izveo korner, a Aleksandar Jevtić sjajnim udarcem glavom sa prve stative postigao gol za 1:0.

Samo deset minuta kasnije Vojvodina je mogla do izjednačenja, ali Dragan Mrđa protiv Zvezde nije pokazao ono što je učinio protiv Partizana na istom stadionu u polufinalu. Nakon što je sjajno prošao nekoliko čuvara i ušao u šesnaesterac, reprezentativni napadač je sa svega desetak metara loše šutirao i poslao loptu daleko od gola.

Dva minuta pre kraja usledilo je novo uzbuđenje. Prvo pred golom Vojvodine čiji su igrači izblokirali dva šuta, a onda još veće kada je Nikola Lazetić snažno uleteo u Dejana Karana i udario ga telom bez namere da uzme loptu, a odmah posle njega isto je uradio i Savio Đurovskom. Kapiten Zvezde je za to dobio žuti karton, kao i vođa Vojvodine Dragan Mrđa koji je vršio snažan protisak na sudiju Dragomira Stankovića koji je potom svirao kraj poluvremena.

U drugom poluvremenu Zvezda je igrala strpljivo, prepustila je inicijativu Novosađanima i čekala šansu iz kontri. Posle nekoliko neuspešnih odbrana Vojvodine je konačno popustila i 'crveno-beli' su stigli do dva gola prednost.

Visoku loptu iz defanzivne linije Lekić je glavom spustio Jevtiću na polovini terena, a strelac prvog gola je sjajno pronašao Kadua gurnuvši loptu kroz sredinu iza leđa odbrane pa je Brazilac sam izašao na nemoćnog Brkića i po zemlji loptu poslao u mrežu.

Ovaj gol je verovatno i odlučio utakmicu jer su se igrači Vojvodine potpuno predali, a Zvezda potpuno dominirala terenom. Dostanić je izveo iz igre Savija i Lazetića, ali je već u 72. minutu stigla i do trećeg gola protiv nezainteresovanih ’lala’. Bogdanović je ubacio loptu sa leve strane, a Miloš Trifunović samo nekoliko minuta što je ušao u igru sa pet metara glavom postigao gol. U prethodnom napadu on je pogodio i stativu.

Preostalo vreme ekipe su samo odradile, pa je Zvezda na pravi način krunisala sezonu i najavila subotnji derbi protiv Partizana koji će verovatno odlučiti šampiona. 



Stadion: Partizan, 20.000 gledalaca, Sudije: Dragomir Stanković, Igor Radojčić i Nikola Tomičić.

Vojvodina : Brkić, Medojević, Ađuru, Novaković, Đurovski, Tumbasević, Vulićević, Karan, Pleč, Tadić, Mrđa

Crvena zvezda: Stamenković, Ninkov, Đorđević, Vilotić, Reljić, Bogdanović, Savio, Kadu, Lazetić, Lekić i Jevtić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

169 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve