Nova vest
Fudbal

Subota, 01.05.2010.

20:47

Serija A: Roma prva, bar 24 časa

Fudbaleri Rome pobedili su u prvom meču 36. kola Serije A Parmu u gostima sa 2:1 i preuzeli prvo mesto bar do nedelje uveče.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

’Vučica’ je pobedila golovima Frančeska Totija u petom i Rodriga Tadeija koji je na dodavanje kapitena pogodio u 75. minutu. David Lanzafame je osam minuta pre kraja postigao jedini gol za Parmu. Roma sada ima 74 boda, jedan više od Intera koji u nedelju gostuje Laciju. U drugom meču dana Milan je savladao Fiorentinu golom Ronaldinja iz penala. Adem Ljajić odigrao je poslednjih pola sata.

Samo pet minuta pre vodećeg gola gostiju, Vlaleri Bojinov je propustio dobru šansu za Parmu. Potom je Danijele De Rosi proigrao Totija, a kapiten je grudima smirio loptu i lobovao Antonija Mirantea sa 18 metara.

„Odličan nastup na teškom gostovanju protiv tima koji nije pod pritiskom. Ovo je bila velika pobeda“, istakao je De Rosi nakon trijumfa u Parmi.

Posle toga Toti je imao još jednu dobru šansu, ali je pogodio okvir gola. To je nadoknadio u 75. minutu kada je sjajnim centaršutom pronašao Tadeija koji loptu ubacio u mrežu za 2:0. U finišu meča Lanzafame je sjajnim udarcem glavom smanjio rezultat i najavio uzbudljiv finiš, ali je posle crvenog kartona Luisa Himenesa dva minuta pre kraja sve rešeno.

Klaudio Ranijeri na ovom meču je odmarao Luku Tonija kojeg želi spremnog za finale Kupa protiv Intera u sredu. Uveo ga je tek u drugom poluvremenu.



Serija A, 36. kolo:
Parma – Roma 1:2 (0:1)
Lanzafame 82 – Toti 5, Tadei 75
Milan – Fiorentina 1:0 (0:0)
Ronaldinjo 78p

nedelja:
15.00h Sampdorija – Livorno
15.00h Kjevo – Napoli
15.00h Katanija – Juventus
15.00h Sijena – Palermo
15.00h Atalanta – Bolonja
15.00h Kaljari – Udineze
15.00h Bari – Đenoa
20.45h Lacio - Inter

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu