Nova vest
Fudbal

Subota, 01.05.2010.

20:35

Primera: Žigić super rezerva

Posle prvih mečeva 35. kola španske Primere, zakomplikovala se situacija u borbi za opstanak jer su pobede zabeležili Tenerife i Saragosa.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Heres je sa 2:1 dobio Almeriju, a u poslednja tri kola još osam timova strepiće za status. Tenerife su sa 2:1 nadigrale Rasing i izjednačile se sa Malagom koja remijem sa Hihonom (1:1) ostala u sigurnoj zoni. Bitnu pobedu zabeležila je Saragosa sa 1:0 u La Korunji. Nikola Žigić doneo je tri boda Valensiji protiv Espanjola (2:0). Barse je sa 4:1 deklasirala Viljareal u derbiju.

Davno otpisani Heres došao je do sedme pobede u sezoni golom Barmeha u 90. minutu. Posle prvih 45 minuta Almerija je imala 1:1 i igrača više jer je Keita isključen zbog dva žuta kartona u roku od jednog minuta. Međutim, Giljrme je šest minuta pre kraja takođe poslat sa terena, a domaći igrači iskoristili su brojčanu jednakost i nekako uspeli da savladaju Dijega Alveša i tako ostanu u borbi za opstanak.

Valensija je odavno završila posao ove sezone u Primeri, a u subotu je gostovala Espanjolu. Posle 60 minuta mučenja, Unai Emeri je iz igre izveo Davida Vilju i dao šansu Nikoli Žigiću. Samo tri minute kasnije srpski reprezentativac je pogodio mrežu domaćina, a u 75. minutu novim pogotkom potvrdio pobedu. Oba puta mu je asistirao Visente. Videćemo da li je konačno zaradio mesto u startnoj postavi, bar u dinišu sezone.



Saragosa je golom Kolunge iznenadila Deportivo u La Korunji i praktično ga izbacila iz borbe za Ligu Evrope. Ivan Obradović igrao je do 77. minuta na ’Riazoru’ kada ga je zamenio Horhe Lopez.

Veliki posao napravio je Tenerife koji je sa 2:1 pobedio Rasing. Roman i Ajose pogodili su gol gostiju početkom drugog dela igre, pa je pogodak Ćiska u nastavku bio nedovoljan da gosti ostvare bolji rezultat.

Malaga je dominirala protiv Hihona pokušavši da eventualnom pobedom popravi svoju poziciju pred poslednja tri kola, ali je ofanzivu platila autogolom Aponja u 43. minutu. Domaćini se ipak nisu predali pa su deset minuta pre kraja izjednačili preko Felipea Saiseda koji je zamenio upravo nesretnog Aponja. Milan Stepanov nije bio ni na klupi.

U poslednjem meču dana Barselona je lako stigla do 4:1 protiv Viljareala na 'El Madrigalu' i tako nastavila put ka odbrani titule. Dva gola za Katalonce postigao je Mesi, prvi i poslednjih, a u međuvremenu su pogađali Ćavi i Krkić. Počasni gol za domaćina postigao je Ljorente.

Primera, 35. kolo:
Deportivo – Saragosa 0:1 (0:0)
Kolunga 50
Malaga – Hihon 1:1 (0:1)
Saisedo 79 – Aponjo 43ag
Tenerife – Rasing 2:1 (1:0)
Roman 45, Ajose 56p – Ćisko 71
Heres – Almerija 2:1 (1:1)
Armenteros 28, Barmeho 90 – Soriano 34
Espanjol – Valensija 0:2 (0:0)
Žigić 62, 65
Viljareal – Barselona 1:4 (0:3)
Ljorente 67 - Mesi 19, 88, Ćavi 34, Krkić 42
Valjadolid – Hetafe 0:0

nedelja:
17.00h Sevilja – Atletiko Madrid
19.00h Real Madrid – Osasuna
21.00h Atletik Bilbao – Maljorka

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve