Nova vest
Fudbal

Subota, 24.04.2010.

15:45

Pobeda Junajteda za čelnu poziciju

Fudbaleri Mančester Junajteda preuzeli su čelnu poziciju u Premijer ligi, pošto su u prvom meču 36. kola Premijer lige na Old Trafordu savladali Totenhem 3:1.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Na meču koji se igrao bez povređenog Vejna Runija, pobedu Junajtedu u velikom duelu doneli su Rajan Gigs, koji je u 57. i 86. minutu bio precizan sa bele tačke, kao i Nani, koji je postigao pogodak u 81. minutu. Gol za Totenhem je u 70. minutu dao Ledli King. Nemanja Vidić je ponovo odigrao odličnih 90 minuta i nije bio "kriv" za Kingov gol.

Iako je prvo poluvreme bilo relativno nezanimljivo, trio Berbatov – Nani – Valensija vodio je Junajted u pohodu na četvrtu uzastopnu titulu šampiona Engleske. Sva tri fubalera imala su dobre šanse, ali je Berbatov dva puta bio zaustavljen zbog ofsajda.

Prva dobra šansa Totenhema viđena je već na startu drugog poluvremena, kada je Pavljučenko u 46. minutu zapretio Van der Saru, kojeg je u odsudnom trenutku „spasao“ Patris Evra. Sledi ofanzivnija i bolja igra Junajteda, koji je potom krenuo da niže šanse. Najbolja je bila prilika Darena Flečera u 54. minutu posle kornera, ali Škot nije uspeo da na vreme dođe do lopte i savlada Gomesa.

Posle nekoliko dobrih šansi i žustrih napada Junajteda, Berbatov se ponovo našao u protivničkom šesnaestercu i dodao loptu Evri, kojeg je potom oborio Asu-Ekoto, što je rezultovalo penalom za domaćine u 57. minutu. Rajan Gigs je bio siguran sa bele tačke, a Valensija je u međuvremenu zamenjen Majklom Karikom, pošto je išepao sa terena zbog oštrog starta Kinga.

U 70. minutu upravo Ledli King bio je taj koji je doneo izjednačenje i nadu u plasman u Ligu šampiona Totenhemu, pošto je posle kornera nadmudrio Rafaela i došao do 1:1.

U 80. minutu u igru je, umesto Rafaela ušao Makeda, koj je već u prvoj ozbiljnijoj akciji asistirao Naniju za vođstvo od 2:1.

Sudbinu Totenhema zapečatio je Rajan Gigs, koji je u 86. minutu ponovo bio siguran sa bele tačke, posle nespretnog starta Palasiosa nad Nanijem.

Junajted nije izgubio u poslednjih 18 susreta sa Totenhemom, dok su zabeležili čak 14 pobeda.

„Crveni đavoli“ su pobedom nad londonskim timom ponovo stigli na čelnu poziciju na tabeli i trenutno imaju dva boda više, ali i meč više od drugoplasiranog Čelsija, koji u nedelju igra sa Stoukom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu